Tweede klasse C (zaterdag)- RCL was tegen Die Haghe geen schim meer van de vlot combinerende en efficiënte ploeg die eersteklasser FC Boshuizen onlangs in de LAV Cup met 1-4 omver kegelde. Weg was vooral de beleving bij het grootste deel van de spelers en dat tegen de ploeg die de reputatie heeft er vanaf de eerste minuut in te kletsen: Die Haghe.  Het eerste half uur sneden de bezoekers met regelmaat door de Leiderdorpse defensie als een mes door warme boter. Op met name Sami Aouad Said was geen vat te krijgen. De trouwe rood-witte supporters haalden dan ook opgelucht adem dat de ruststand slechts 1-2 was.

Slechts twee bescheiden kansjes, van Thom Wijnalda en Melvin van Gent, kon de thuisploeg na 45 minuten laten noteren. De bezoekers konden terugkijken op heel wat meer. De ongrijpbare Said schoot al snel na een steekpass hoog over en met een kopbal ‘aaide’ hij de bal slechts die daarna net voorlangs ging. Hij was wel verantwoordelijk voor de 0-1 toen hij Mickey Tromp weer eens zijn hielen liet zien en Sebastiaan van der Starre de kans gaf de 0-1 in te schuiven.

Even later testte hij het reactievermogen van keeper Andrew Bontje die knap reageerde. De 0-2 leek nabij, maar het werd compleet onverwacht toch gelijk. Een vrije bal werd door Wijnalda voor de voeten gekopt van Tommy Sinteur die met een halve volley van dichtbij scoorde. ‘Een kadootje’, oordeelde de aanhang van de bezoekers. ‘Onze verdediging stond te slapen.’ Het echte presentje van de dag was van RCL en bestemd voor Die Haghe. Heel nonchalant nam de verder keihard werkende Nick van Bemmel een vrije trap op de middellijn. Zijn bal werd heel simpel onderschept door de bezoekers en dankzij een paar misverstanden in de RCL gelederen werd het gemakkelijk 1-2. Die dreun kwam hard aan zo vlak voor rust en die klap kwam RCL eigenlijk niet meer te boven.

In de tweede helft was er niet veel meer over van het zo dynamisch spelende Die Haghe. Van Said werd weinig meer vernomen en de Hagenaars leken het allemaal best te vinden. Van een verbeten terug vechtend RCL was evenmin sprake. Er ging net als in de eerste helft veel te veel fout. Onnodig balverlies, te veel verloren duels en gebrek aan beleving speelden de spelers van Henk Buyn parten. Keeper Bas Frost van Die Haghe hoefde amper serieus in actie te komen. Vlak voor tijd bracht een messcherpe counter de beslissing. Van der Starres tweede doelpunt betekende 1-3 en met nog slechts enkele minuten te spelen was dat de definitieve nekslag.

Groot was de deceptie bij de Leiderdorpers. Vleugelaanvaller Van Gent was direct na de match totaal aangeslagen: ,,Het heeft er eigenlijk geen minuut ingezeten. Even, heel even, na de 1-1 kwam er iets als geloof bij ons. Binnen twee minuten staan we echter weer achter door stomme fouten en dan lopen we weer achter de feiten aan. Er ging zoveel mis. De ene keer lukt het wel, maar vandaag ging er gewoon niets goed. Een drama.”

Een beetje hulpeloos: ,,Ja, ik weet gewoon niet wat ik er van moet zeggen. Hoe moet je dit nu verklaren? Ik weet het echt niet.” Trainer Buyn staat manmoedig, maar ook wat sprakeloos de pers te woord: ,,Wij speelden voor sinterklaas vandaag. Wat een kadootjes voor Die Haghe. Niet iedereen ging tot het uiterste. Onbegrijpelijk. Ik dacht dat ik iedereen had kunnen overtuigen om met honderd procent scherpte te beginnen. Dat is niet gelukt.”

Voor RCL lijkt er op dit moment geen rol van betekenis weggelegd. De Leiderdorpers lijken aan kracht ingeboet te hebben in vergelijking met vorig seizoen, hoewel erbij gezegd moet worden dat krachten als Sander Blijleven , Sem Overduin en Robn Brasker zaterdagmiddag deerlijk gemist werden. Promovendus Die Haghe verdient alle lof. Ook die ploeg moest meerdere spelers missen, maar door hun grenzeloze inzet compenseerden ze dat uitstekend. RCL moet voor de winterstop nog tegen Honselersdijk, Voorschoten’97 en als klapper de laatste wedstrijd tegen UVS. Voor een ploeg zonder zelfvertrouwen een lastig rijtje.

RCL-Die Haghe 1-3 (1-2). 16. Van der Starre 0-1, 40. Sinteur 1-1, 43. De Kleer 1-2, 85. Van der Starre 1-3. Scheidsrechter: Van Breugel. Toeschouwers: 125.

RCL: Bontje, De Kroon, Van Westrienen, Tromp, Van Bemmel, Adima (80. Libbenga), Schouten, Wijnalda, Nagtegeller, Sinteur (69. Elouath), Van Gent (80. Belkhir).

Die Haghe: Drost, Heemskerk, Bakker, Nuanor, Nelson Quarty, De Bas, De Kleer, Laming, Aoulad Said, Van der Starre (88. Bos), De Jong.

Foto’s: J.P.Kranenburg