Nacompetitie- RCL deed zaterdagmiddag goede zaken voor promotie naar de eerste klasse. De ploeg van  Stefan Luykx en Henk Buyn won, zeker niet groots spelend, het eerste duel in en tegen Hellevoetsluis met  1-3 na een 0-1 ruststand. De ploeg won uiteindelijk verdiend, simpelweg omdat het beter met de kansen omging. Alhoewel Luykx er niets van wil horen lijkt de return aanstaande dinsdag  een formaliteit  te worden voor de Leiderdorpers.

,,Elke wedstrijd staat op zichzelf. We moeten dinsdag weer een goede uitslag neerzetten. Natuurlijk is het een comfortabele uitgangspositie, maar niet meer dan dat.” De gastheren waren zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Na een kwartier spelen kwam RCL  goed weg. Een omhaal van een Hellevoetsluizenaar belandde boven RCL-doelman Andrew Bontje op de lat. Kort daarvoor moest Nick van Bemmel zijn ploeg verdedigend al te hulp schieten, om even later aanvallend de eerste en beste mogelijkheid voor zijn ploeg  te noteren.

Ook Thom Wijnalda raakte een voorzet van Tommy Sinteur maar half. De bevrijdende openingstreffer kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Nick Scheurwater versloeg met een prachtige boogbal de man met de handschoenen (0-1). Bontje over die goal: ,,Volgens mij zocht Nick Thom bij de tweede paal en dan zou het ook vast een goal zijn geworden. Maar goed, de bal mocht er van mij ook zo in hoor.”

Kort voor de openingstreffer had assistent-trainer Buyn op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen geuit over de slappe instelling van de rood-witten. Kort na de openingstreffer miste de thuisclub de kans op de gelijkmaker. Na de uitbrander van Buyn liep het een stuk beter bij de Leiderdorpers. Reinaldo Nagtegeller zag zijn uitstekende actie op de achterlijn niet verzilverd worden. Op slag van rust kwam de ploeg van Luykx met de schrik vrij, na het missen van een grote kans van de gastheren.

Vrijwel direct na de theepauze was het weer de thuisclub die de eerste mogelijkheid kreeg om de stand gelijk te trekken. Het was topschutter Wijnalda die vroeg in de tweede helft de score verdubbelde na een assist van Tommy Sinteur (0-2).  Voor de thuisclub, die voorafgaande het seizoen niet meer dan voor handhaving ging, is de nacompetitie een toetje. Spits Victor Hartog bracht de spanning weer volledig terug door een hoekschop te verzilveren 1-2. Vlak na de aansluitingstreffer had  zomaar de 2-2 op het scorebord kunnen verschijnen.

Doordat de gastheren nadrukkelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker  had Wijnalda de marge weer op twee kunnen brengen. De spits faalde dit keer alleen voor Deshney Hoornweg. De mooiste goal  kwam uiteindelijk van de voet van Leroy van Westrienen, die na een knappe combinatie met Wijnalda feilloos raak schoot. In de slotfase was Hellevoetsluis nog eenmaal dicht bij een treffer. De voortreffelijk keepende  Bontje voorkwam met enkele fraaie reddingen een tweede treffer van de thuisploeg. De ploeg van Luykx en Buyn staat door dit resultaat met één been in de finale.

Bontje bleef evenwel voorzichtig om te ver vooruit te kijken. ,,We zijn er absoluut nog niet. Vooral tot aan onze 0-1 hadden we het heel lastig en kregen we geen vat op de tegenstander. Het is een fysieke ploeg met ‘bomen van wel twee meter’. Pas na de 0-1 werden we beter en na rust hebben we het wel beter gedaan. Met een marge van drie treffers was het wel gedaan geweest, maar we moeten nog vol aan de bak dinsdag.”

Opstelling RCL: Andrew Bontje, Youri de Boer, Frank Hillebrandt (Max Glasbeek), Leroy van Westrienen, Robin Brasker,  Nick van Bemmel, Nick Scheurwater, Sem Overduin (Ruben Leugering), Thom Wijnalda, Reinaldo Nagtegeller, Tommy Sinteur (Nick Guijt).

Foto’s: met dank aan Gerdi Brasker