Komende zaterdag staat de topper tussen Lugdunum en Koudekerk op de rol in de derde klasse A. Afgelopen dinsdag sprak Remco Mentink namens Leidenamateurvoetbal.nl bij Sleutelstad FM met trainer Alex Redel en verdediger Sander Blijleven van Koudekerk, onder meer over de strijd tussen de nummers een en twee. Hier te beluisteren:

Sinds dit seizoen is er een samenwerkingsverband tussen het Leidsch Dagblad en Leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie levert wekelijks copy aan, waaronder een artikel waarin een club wordt uitgelicht. Deze week was niet toevallig Lugdunum aan de beurt. Jochie Sebrechts kwam aan het woord. Woensdag stond dit interview al in de genoemde krant. Nog niet gelezen? Dan kan dat alsnog..

Jochie Sebrechts in rustig vaarwater bij Lugdunum

Lugdunum en Koudekerk maken dit seizoen nadrukkelijk de dienst uit in de derde klasse A op zaterdag. De ploeg van Henk de Cler en Jan Wansink speelde drie keer gelijk en won al elf wedstrijden. Met twee punten minder op de teller doet de formatie van Alex Redel het ook uitstekend en eigenlijk ver boven de verwachting, gezien het feit dat de Koudekerkers in aanvallend opzicht nogal wat inleverden ten opzichte van het vorige seizoen. De nummer drie, BSC’68, staat nu al op respectievelijk elf en negen punten en dus mag er voor komende zaterdag worden gesproken van een absolute kraker wanneer Lugdunum gastheer is van Koudekerk.

Aan Leidse kant is Jochie Sebrechts een nieuwkomer en tevens smaakmaker. De ex-speler van onder meer UVS en Ter Leede scoorde al tien keer en kreeg menige assist op zijn naam. ,,Toch ga ik de dertig goals niet halen. Toen Henk de Cler en Henk Kersten mij als staf binnen haalden, maakte ik gekscherend de opmerking dat ik er wel zoveel zou moeten kunnen maken. Maar goed, we hebben er meer die een goal kunnen maken.”

Sebrechts begon als junior bij Lugdunum en verkaste daarna naar de buurman. Vervolgens kwam Feyenoord op zijn pad, waar hij vijf jaar speelde in de jeugdopleiding. Volgens eigen zeggen moest hij op zijn zeventiende vertrekken vanwege bezuinigingen. Daarna droeg hij anderhalf jaar het tenue van ADO, maar daar kreeg hij trammelant met de trainer. Een eventuele carrière bij een BVO was verleden tijd. Bij UVS viel hij vervolgens toch weer op en Ter Leede haalde hem op. ,,In het eerste jaar speelde ik daar in de basis, maar in het seizoen daarna kwam de klad er in. Dit mede door privéomstandigheden. Nee, ik heb het in die tijd zeker niet allemaal goed gedaan en ik zou het nu anders doen. Ik heb er zeker niet uitgehaald wat er in zat. Spelen bij een club in de tweede of derde divisie had ik makkelijk moeten kunnen halen. In de jeugdopleidingen heb ik natuurlijk veel geleerd en daar had ik meer mee moeten doen. Teveel achterom kijken heeft echter geen zin. Ik ben nu in rustig vaarwater terecht gekomen en voel me thuis bij Lugdunum. Ik ben pas 26 jaar en ik heb nog niet opgegeven om eventueel nog hogerop te gaan spelen. Voorlopig wil ik in elk geval kampioen worden met deze club. Alles is hier goed geregeld en dat valt me zeker niet tegen ten opzichte van de andere clubs waar ik speelde.”

Sebrechts, die vijf dagen in de week op de markt werkt en sinds een halfjaar weer in Leiden woont bij zijn moeder,  maakt zich geen zorgen voor de komende ontmoeting. ,,Het gat is vijf punten wanneer we winnen en dan mogen we het nooit meer weggeven. Mocht het fout gaan dan staan we een punt achter, maar Koudekerk gaat echt niet alles winnen daarna. Niet dat ik er mee bezig ben dat we onderuit gaan. We hebben echt een hele sterke en brede selectie voor dit niveau. Tim de Cler en Houssin Bezzai zijn de ervaren rotten en spelers als Adam Atif en ik kunnen het verschil maken. Achterin staat het als een huis. De trainingsopkomst zou wel omhoog mogen. Ik ben er altijd wel, maar ik ben helemaal niet zo’n trainingsbeest.”