Derde klasse A (zondag)- Terwijl de eerste hagel van het seizoen naar beneden kwam, knokten Warmunda en ASC via noeste arbeid en tomeloze inzet om de zege. Uiteindelijk gingen de bezoekers met de zege aan de haal en nestelden zich op deze wijze met negen punten naast de Warmonders. De thuisploeg had gehoopt op een plek in de subtop, maar haakt even af wat dat betreft.

De liefhebbers van oogstrelende combinaties, fluwelen techniek en subtiele voetbewegingen kwamen er zeer bekaaid af deze middag op sportpark Overbos. Zwoegen en zweten was het devies. ASC won, en zeker op basis van de eerste helft was dat verdiend. De roodzwarten voetbalden net een tikje beter en wisten ook de beste kansen te produceren. Bij de eerste was het zelfs gelijk raak via Ralph van Zandwijk. Hij stond bij de tweede paal om een voorzet af te ronden. Het was een der weinige krenten in de voetbalpap.

Warmunda kon zelfs geen enkele kans laten noteren en liet zich ook in de meeste duels aftroeven, iets waarover trainer Alan Campfens na afloop zijn ergernis uitsprak. Het duel had vlak voor rust zelfs op slot gekund als ASC speler Jelle Schouten het overzicht had behouden. Met de bal aan de voet ging hij op het doel af, maar in plaats van de vrijstaande Doniel Martha aan te spelen ging hij voor eigen succes en kreeg doelman Arthur van Dam de kans weer een van zijn reddingen te verrichten. Hij was bij de mannen van trainer Alan Campfens de meest stabiele factor deze middag.

In de tweede helft, waarin Warmunda zich eindelijk tot de laatste snik gaf, was de doelman van ASC een onneembare vesting waarop de thuisploeg zich stuk beet. Het moet gezegd worden dat hij hulp kreeg van zijn verdedigers want wat de thuisploeg ook probeerde, steeds was er een been, een lichaam en de doelman die de gelijkmaker voorkwam. Campfens na afloop: ,,Het geluk dat je moet hebben bij al die scrimmages ontbrak bij ons. De bal viel steeds net niet voor de goede voet. Jammer, zo verloren we en zetten de goede lijn van de laatste weken niet voort.”

Verdediger Luuk Holverda, onafgebroken zwoegend: ,,Aan onze inzet lag het niet, maar het zat ook niet mee. Brian van Noort schoot op de binnenkant van de paal en we hadden, zeker in het laatste kwartier, de nodige kansen. De bal viel echter steeds niet goed en zo blijf je op de nul steken. In deze afdeling kan iedereen van iedereen winnen en wij pakken de nodige punten echt wel, vandaag helaas niet.”

De van het Griekse eiland afkomstige Salamina afkomstige Vidiadakis kon terug kijken op een puike partij: ,,Ja, het was een van die dagen waarop het liep zoals je hoopt. Zij kregen genoeg mogelijkheden, maar ASC verdedigde uitstekend en was ook wel wat gelukkig. We speelden slim en dat was vandaag genoeg voor de zege. Dat allemaal mocht wel eens, want we hadden een paar ongelukkige nederlagen achter de rug. Ik denk dat we wat stabieler worden en uiteindelijk ook ergens in de middenmoot zullen eindigen.” Misschien een ietwat gelukkige zege voor ASC al met al en een late gelijkmaker had niemand van de aanwezigen verbaasd. Eens te meer een bewijs hoe dicht het allemaal bij elkaar zit in de derde klasse A.

Warmunda-ASC 0-1 (0-1). 8. Van Zandwijk 0-1. Scheidsrechter: Van Booma. Toeschouwers: 125.

Warmunda: Van Dam, Arnst, Solleveld, Brian van Noort, Holverda, Van der Meij, Kortekaas, Menno van Noort (71. Jeroen van Noort), Belmamoune, Kourami (88. Van der Voort), Dijkstra.

ASC: Vidiadakis, Tas, Goebel, Mouchih (60. Hofstee), Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Rutten (62. Geenen), Coopmans, Martha (89. Van Nierop), Dutrieux.

Begeleidende foto: met dank aan Jeanette Dijkstra

Note redactie: later vandaag nog een samenvatting en interviews op beeld!