Terugblik op voetbalseizoen met Giovanni Koelink (FC Rijnland,zo)

De eerste helft van het seizoen liep alles op rolletjes voor de zondagtak van FC Rijnland. Voor de winterstop stond de ploeg zelfs op slechts vier punten van de koploper van dat moment, AVVAlphen, dat nog eens een wedstrijd meer had gespeeld ook. Een periodetitel en nacompetitievoetbal lonkte. Aan het eind van de winter kwam de klad erin en niet zo weinig ook: uit de laatste zeven wedstrijden haalden de mannen van trainer Paul Pikaar slechts vijf schamele puntjes.

Aanvoerder Giovanni ‘Gio’ Koelink: ,,Het begon allemaal zoals gepland. We hadden een plek bij de eerste vier in gedachten en lange tijd maakten we daar ook aanspraak op, er leek geen vuiltje aan de lucht. En toen verloren we de inhaalwedstrijd tegen het echt niet zo sterke WVC met 3-1. Daar is al genoeg over gezegd, maar ik ben het niet met de mensen eens die zeggen dat dit een breekpunt was. Ook het tussentijdse afscheid van Koos de Haas en Martijn van Leeuwen heeft niets met de terugval te maken. Die jongens hebben altijd hun stinkende best voor de ploeg gedaan en ze gingen echt niet weg met een knallende ruzie of zo.”

 

Koelink aarzelt niet  om de vinger op de zere plek te leggen en zoekt de schuld vooral bij de spelersgroep zelf. ,,De trainingsopkomst liep terug en was op een gegeven moment echt bedroevend. Wat dat betreft staken we elkaar aan en ook ik was schuldig. Niemand kon ons uit het moeras trekken. Dáár lag de oorzaak van het slechte presteren. Tuurlijk we misten een speler als Koos Habraken door een blessure. Hij is een rustpunt en brengt evenwicht in het team, maar dat was niet de hoofdoorzaak. De laatste wedstrijden waren om te huilen; dat sloeg echt nergens meer op. We hebben elkaar in de steek gelaten. Wat een hemelsbreed verschil met de rest van het seizoen.”

De man van de loepzuivere passes benadrukt dat er geen sprake was van een verziekte sfeer: ,,Nee, dat was gelukkig niet het geval. Als we elkaar nu ook weer zien is het gelijk weer gezellig, maar duidelijk is dat het volgend seizoen anders moet, met de nadruk op moet.”

Pikaar wil uiteraard versterking en dan liefst spelers die geen training overslaan en ook dan willen bikkelen.  Na het vertrek van Mario van der Pluijm gaf Jan Willem Besselse ook nog eens aan minder beschikbaar te willen zijn als doelman. Jeffrey Smeele staat echter normaliter volgend jaar onder de lat en dat zal geen verzwakking zijn. Mike Siebert is aangetrokken om centraal achterin te gaan spelen en met krachten als Leroy de Haas, Ronald Mink en Justin Maaskant (afkomstig van UVS) lijkt FC Rijnland er in de breedte flink op vooruit te gaan. ,,Als we vanaf het begin tot het einde er vol voor gaan, dus ook wat trainingen betreft, dan is die top vier plaats geen dagdroom.

FC Rijnland (zo) in cijfers:

Totaal: 26-36-45-45 (11 4 11), 8e plaats, 1 punt in mindering

Thuis: 13-21-26-18 (7e plaats)

Uit: 13-15- 19-27 (10e plaats)

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit niet gescoord: 2 keer

Thuis de nul gehouden: 4 keer

Uit de nul gehouden: 1 keer

Grootste overwinning thuis: 4-1 (MMO), 3-0 (ASC en Warmunda)

Grootste overwinning uit: 1-3 (Warmunda, MMO)

Grootste nederlaag thuis: 2-4 (Stompwijk.92, Voorschoten’97)

Grootste nederlaag uit: 4-1 (KDO), 3-0 (Voorschoten’97)

Topscorer: Koos de Haas en Boudewijn Kamphues, 7 treffers