Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 is weer een plek gezakt na een 2-1 nederlaag tegen en bij WDS. De ploeg uit Driebruggen is nu uitgekomen op negen punten, terwijl de Leidenaren stationair op zeven punten zijn gebleven. De elfde plaats geeft aan dat het niet zo lekker meer rolt bij de ploeg van Freek Jansen, ondanks een redelijke start van de competitie.

Jansen, terug op de bank nadat er enige tijd terug geconstateerd was dat hij de ziekte van Pfeiffer onder de leden had, liet aan duidelijkheid weinig te wensen over. ,,Het was een verschrikkelijke pot van twee kanten. Ze lieten ons aan de bal en leunden achterover. Dat heb ik tegen ons nog niet vaak meegemaakt. Zij speelden met vijf verdedigers, vier middenvelders en een spits en ze gokten op zijn dadendrang. Ondanks dat wij veel balbezit hadden, scoorden zij de 1-0. Over de eerste helft kan ik verder weinig kwijt. Het was simpelweg erg pover.”

Na de rust leek LSVV’70 zich langzaam maar zeker naar een overwinning te spelen. Een kopbal van Jiddo Doornenbal werd gekeerd met de hand en dat leverde de Leidenaren een strafschop op en een uitsluiting van een speler van WDS. Jos van Beuningen liet de kans niet liggen en de thuisploeg leek rijp voor de slacht.

,,Dat dachten we tenminste, maar we kregen toch de 2-1 om de oren. Er stonden vier man te pitten bij een actie van hen en prompt stonden we weer achter. Vervolgens kwamen wij ook nog met tien man te staan. Nils de Groot gleed uit en kwam tegen de doelman aan en mocht ook vertrekken. Nils had zeker niet de intentie om hem te raken, maar het zag er misschien wel wat lomp uit.”

Na de hernieuwde achterstand probeerde LSVV’70 het wel, maar het bleef te matig om alsnog en punt op te halen. ,,Verdedigend liet het vooral te wensen over en zo win je geen wedstrijden. Dit zijn toch tegenstanders waartegen wij moeten kunnen presteren. We moeten nog flink aan de bak tot de winterstop om weer wat lucht te krijgen. We krijgen Be Fair en BSC’68 nog thuis en die draaien bovenin mee. Tussen die twee wedstrijden moeten we naar VV Leiden, die ook moeizaam draaien. Het zegt in deze klasse niet alles tegen wie je speelt, maar wij zullen in elk geval beter moeten gaan presteren want zo spelen we op zeker weer degradatievoetbal en dat zou toch wat tegenvallen.”

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Leugering, Mulder, Van Ruiten, Huisman, Bardaa, Egberts, Doornenbal, Stjepanovic.