Derde klasse A (zaterdag)- Voor de vijfde keer in de laatste zes speelronden deed Lugdunum prima zaken ten opzichte van de nummer twee. De Leidse ploeg ging met speels gemak voorbij aan het nietige Zevenhoven (3-0), dat de vierde klasse al in de ogen kijkt. Koudekerk morste andermaal punten en daardoor kan Lugdunum de tweede klasse al ruiken. Goed beschouwd heeft de ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler dit seizoen überhaupt weinig te duchten van de tegenstanders in deze klasse.

Na twintig speelronden is Lugdunum nog steeds ongeslagen. Zes keer moesten de groenhemden een gelijkspel toestaan, maar niet zelden had dat te maken met gemakzucht, het ontbreken van scherpte of om het te mooi te willen doen voor het vijandelijke doel. Tegen Zevenhoven was dat niet anders en daarmee bewees de onbetwiste koploper dat er eigenlijk maar een tegenstander is dit seizoen en dat is Lugdunum zelf.

Dat werd nog meer luister bijgezet door de manier van omgang tegen elkaar van een aantal spelers. Er werd dikwijls op elkaar getierd en gefoeterd. Voor wie niet beter wist leek het wel of Lugdunum op het randje van de afgrond staat van de derde klasse, maar dat is toch echt Zevenhoven. In de rust was de sfeer zelfs ook om te snijden in de kleedkamer en dat maakte dat er na afloop eerst een groepssessie nodig was om de gemoederen tot bedaren te brengen alvorens er met een biertje in de hand genoten kon worden van de lentezon en de stand op de ranglijst.

Het gaat misschien wel te gemakkelijk dit seizoen en het kwalitatief voor dit niveau sterke elftal bestaat niet bepaald uit de ideale schoonzonen. Haantjesgedrag stak al eerder met regelmaat de kop op. Daarbij blijkt het niet per se een voordeel te zijn dat de trainers kunnen beschikken over een brede groep. Er moet, om iedereen tevreden te houden, flink gerouleerd worden en Lugdunum is de kampioen in het vastleggen van oneindig veel oefenwedstrijden. Zo kan elke speler minuten maken en kan onvrede enigszins in de kiem worden gesmoord.

Tegen Zevenhoven, vorig seizoen en de dertien jaargangen daarvoor nog tweedeklasser, namen zes spelers plaats op de bank en uiteindelijk moesten er drie ook brommen tot het laatste fluitsignaal. Zij hadden allemaal kunnen zien dat de tweestrijd van meet af aan ongelijk was. De Leidenaars hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om uiteindelijk te finishen op een magere 3-0 score. Opvallend daarbij was dat Soufiane Boukhidous alle doelpunten voor zijn rekening nam. De spits kwam tussentijds over van Voorschoten’97 en scoorde ook vorige week al tegen Floreant (2-2). ,,Een tijdje heb ik niet gespeeld en ik heb me in de winterstop laten overhalen om hier te spelen met een aantal jongens die ik al langere tijd ken. Ik ben nu weer aardig fit en draag graag mijn steentje bij aan de titel die we gaan pakken.”

Lugdunum-Zevenhoven 3-0 (2-0). 10. Boukhidous 1-0, 18. Boukhidous 2-0, 85. Boukhidous 3-0. Scheidsrechter: Schellingerhout. Toeschouwers: 60.

Lugdunum: Wassenaar, Berdai (76.Gajadien), Brandt, Schaafstra, C.Isitir (69.Arnoldus), Bezzai, De Cler, Sebrechts, O.Isitir, Boukhidous, Koreman (66.Karasahin).

Bron: LD/HK

Foto’s: J.P. Kranenburg

Hierbij de interviews na afloop: