Op de website van Meerburg valt er toch wel een opvallend bericht te lezen over de selectie van de Zoeterwoudenaren en de plannen om mogelijk over te stappen van de zondag naar zaterdag als speeldag. De tekst vanuit het bestuur van de club aan de Rijndijk is hieronder te lezen.


Hierbij nodigen we alle Meerburgers uit voor een gesprek over de toekomst van ons eerste en tweede senioren selectie elftal. Van 19:00 tot 20:30 bent u van harte welkom om in gesprek te gaan over de plannen om de heren selectie volgend seizoen op zaterdag te laten spelen. We kunnen ons goed voorstellen dat dit als een verrassing komt. Dit onderwerp is al jaren een terugkerend thema in het bestuur en het Technisch Hart. Het beleid was er altijd opgericht dat we een keer over zouden stappen naar de zaterdag met de senioren heren selectie. Wachten was op het goede moment.  Dat moment lijkt met de degradatie hier. De KNVB heeft ons als deadline aanstaande vrijdag 12 mei 2017 om 12:00 uur gegeven voor het besluit.

Natuurlijk gaat dit snel, misschien sneller dan ook wij zouden willen. We hebben echter de afgelopen week bij een dwarsdoorsnede van de club de mening geïnventariseerd. Daarbij is ons gebleken dat een groot deel van de betrokken de voordelen ervan inziet. We zien dus dat het draagvlak zo groot is dat we denken dat dit het allerbeste is wat de club nu kan overkomen.

Er zijn persoonlijke situaties bij mensen waarvoor deze mogelijke keuze minder leuk is. Echter het is aan het bestuur om te denken aan het verenigingsbelang waarbij de aansluiting van de jeugd op de senioren selectie voorop moet staan. Daar leiden we ten slotte voor op! Wij verwachten dat als het ‘Vlaggeschip’ op zaterdag speelt dit een grote verbindende factor wordt binnen de club.

We zien allerlei praktische uitdagingen ontstaan, maar als de wil er is dan lossen we dat samen op. Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van dit bericht allerlei vragen heeft en mee wil denken om de praktische uitdagingen op te lossen, daarom nodigen we u uit om met ons in gesprek te gaan aanstaande donderdag tussen 19:00 en 20:30. Dan kunnen we vrijdagochtend als bestuur een verstandig, doordacht en zo breed mogelijk besluit nemen dat volledig in het clubbelang is.

namens het Bestuur van RKVV Meerburg en het Technisch Hart

Cees de Rooij, Hajo Laman en Michiel Cuijpers