Derde klasse A (zaterdag)- Voor de tweede keer dit seizoen keerde Lugdunum met lege handen huiswaarts. De kampioen verloor enige tijd geleden van Nieuwkoop en dit keer was WDS met 4-3 te sterk. Althans, de Leidenaren vergooiden een 0-2 en 1-3 voorsprong tot ongenoegen van de staf van de kersverse tweedeklasser. In de Kikkerpolder sloten LSVV’70 en Zwammerdam de competitie af in een treffen die eveneens niet meer van belang was. De bezoekers wonnen met 1-4. Aan Leidse kant speelde Freek Jansen nu echt zijn laatste minuten voor zijn geliefde club. Wel gaat Jansen verder als trainer bij de (ex-)studentenclub.

Lugdunum verloor dus, maar behield nog altijd en voorsprong van zeven punten op de nummer twee Nieuwkoop. De manschappen van Henk de Cler, Jan Wansink en Henk Kersten boekten zestien seizoensoverwinningen, speelden acht keer gelijk en tweemaal moesten de punten worden afgestaan. Voor de doelpunten in de 26ste speelronde zorgden de broers Ozan en Cem Isitir en ook sterkhouder Henk Brandt deed een duit in het zakje. De ploeg uit Driebruggen knokte zich echter terug van 1-3 naar 4-3. Lugdunum kan zich gaan opmaken voor de tweede klasse waarin het naar alle waarschijnlijkheid UVS en Voorschoten’97 zal gaan treffen. Mogelijkerwijs komen daar nog diverse regioclubs bij. ARC, RCL, Valken’68, DoCoS, Koudekerk, Kagia en TAVV spelen evenwel eerst nog nacompetitiewedstrijden om duidelijkheid te kunnen verkrijgen over het nieuwe seizoen.

LSVV’70 speelde zich vorige week al veilig en freewheelde zich op eigen veld naar de slotminuten. Zwammerdam toonde zich gretiger en spoelde daarmee enigszins de zware nederlaag van vorige week tegen Nieuwkoop weg. Na vijfenveertig minuten was de koers al gelopen via Justin Bons (32′), Toine Kremer (34′) en weer Bons (41′). Na de pauze deed Alen Stjepanovic iets terug, maar de laatste voltreffer kwam op naam van Kenny Blanken. LSVV’70 bleef zo op de tiende plaats staan en hoopt nu onder meer op Oegstgeest en VV Leiden als tegenstander in het komende seizoen. Zwammerdam tikte aan als zevende met 41 punten en zal de focus in het seizoen ’17-’18 leggen op een positie in de top vijf.

Op het seizoen van Lugdunum, Zwammerdam en LSVV’70 wordt spoedig nog eenmaal teruggeblikt op deze regionale voetbalwebsite. De andere uitslagen op een rijtje: Zevenhoven-CVC Reeuwijk 3-4, Koudekerk-Floreant 1-0, Nieuwkoop-Perkouw 2-1, Schoonhoven-Linschoten 4-0 en Siveo’60-BSC’68 1-2. Zie voor alle rangen en standen de website of onze app.

Beslissingen:

Kampioen: Lugdunum

Degradatie: Siveo’60 en Zevenhoven

Nacompetitie voor promotie: CVC Reeuwijk (VP1), Koudekerk (P2), Nieuwkoop (P3)

Nacompetitie voor degradatie/lijfsbehoud: Floreant, Linschoten

Voor de reserves bij LSVV’70-Zwammerdam werd tijdens de wedstrijd een pizzakoerier opgeroepen. Het tekende de ontspannen sfeer bij de onderlinge strijd.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters