Derde klasse A zaterdag

Lugdunum-Zevenhoven

De groen-witten leken door niets of niemand gehinderd richting kampioenschap op te stomen, maar zie, er kwamen wat kinkjes in de kabel door drie van de laatste vier wedstrijden met 2-2 gelijk te spelen. Gelukkig voor de Leidenaren leek Koudekerk begrip te hebben en haalde ook slechts drie puntje uit drie wedstrijden zodat het verschil tussen de nummer een en de nummer twee in de derde klasse A nog steeds acht punten is. Zaterdag komt hekkensluiter Zevenhoven op bezoek en niemand in de Kikkerpolder twijfelt eraan of de volle buit weer eens wordt binnen gehaald. Aan de horizon schemert dan steeds meer het droomscenario: op 22 april kampioen worden tegen LSVV’70. Trainer Jan Wansink is de eerste om al het optimisme te temperen, maar de realiteit gebiedt te zeggen dat de groen-witten te goed zijn voor de derde klasse. Zevenhoven zal dat vermoedelijk zaterdag ondervinden.

Nieuwkoop-LSVV’70

Een totale off-day leverde LSVV’70 afgelopen zaterdag een kansloze 1-3 nederlaag op. Niemand van de studenten die daar wakker van zal liggen. Directe degradatie is ver weg en men zal dus blijmoedig richting Nieuwkoop reizen. Dat men er thuis met 1-5 aan moest geloven zal bij weinige LSVV nog levendige herinneringen oproepen en waarom ook. Wekelijks gaat men met plezier richting voetbalveld om daar met de (voetbal)vrienden vol aan de bak te gaan. Dat levert soms verrassende zeges op zoals Koudekerk onlangs pijnlijk bemerkte. Waarom, zo zal men bij de cultclub redeneren, zou  men Nieuwkoop ook niet eens verbijsterd achter kunnen laten na een Leidse zege. Veel hangt natuurlijk ook af van welke mannen Freek Jansen binnen de lijnen kan brengen, studenten hebben soms andere verplichtingen. Spits Richard Guffens zal in ieder geval op zijn een doelpuntje aan zijn totaal willen toevoegen. Voor alle duidelijkheid: LSVV’70 staat nog wel op een p/d-plek en kan dus zeker wel punten gebruiken om zich veilig te spelen.

Zwammerdam-Floreant

Uit de laatste zes wedstrijden haalde Zwammerdam slechts drie schamele puntjes. Waar men eerder dit seizoen naar boven keek of een plek voor de nacompetitie mogelijk was, daar kijkt men stiekem naar beneden of zulks ook niet kan, maar dan in negatieve zin. Een wel erg zwartgallige visie? Wellicht, maar bedenk dat LSVV’70 virtueel op een punt staat en bij verlies tegen de Boskopers weer een plaatsje ingeleverd wordt. Alle redenen om vol aan de bak te gaan voor de mannen van Rob de Lange. Vorige week was het vooral treurnis in Benthuizen bij BSC’68 en het is de hoogste tijd dat het team op staat en laat zien dat er wel degelijk vuur en voetbal in de groep zit. Dat is hard nodig om Floreant terug te wijzen, dat sterk voor de dag kan komen zoals koploper Lugdunum ondervond  afgelopen zaterdag en niet verder kwam dan 2-2. Alle handen aan het bed zaterdag in Zwammerdam.

Derde klasse A zondag

Kickers’69-ASC

Is krakerrr van de week en wordt elders uitgebreid belicht.

FC Rijnland-SJZ

Het rommelde al langer bij de Leidenaren en vorige week werden er ferme knopen doorgehakt. In goed overleg stopten sterkhouders  Koos de Haas en Martijn van Leeuwen met voetballen voor FC Rijnland. Voor wie aan Leidse zijde een ineenstorting van de ploeg had gevreesd werd blij verrast zondag: koploper avv Alphen werd thuis met 1-2 verslagen. Het had niets met een zwakke dag van de Alphenaren te maken, maar alles met het uitstekende veldspel van de brigade van Paul Pikaar. Keeper Mario van der Pluijm toonde zich weer eens amper te passeren en het succes is deels verklaard. De derde plek lijkt weer tot de mogelijkheden te behoren, maar dan zijn verdere misstappen als tegen WVC uit den boze. In het zwalkende SJZ lijken de Morsbewoners een ideale tegenstander te treffen. Niets lijkt meer te lukken bij de ploeg uit Zoeterwoude. Waar eens de koppositie fier gedeeld werd daar is nu de achtste plek voor ingeruild. Kansen creëren lukt wel, maar het afmaken niet. Dat vreet vanzelfsprekend aan het zelfvertrouwen. Aan de afscheid nemende trainer Rob van den Wijngaard de moeilijke taak om SJZ weer op de rails te zetten. Dat zal een helse klus worden tegen de club uit de Mors.

Stompwijk-Voorschoten’97

De equipe van Huib van Oostrom Soede won maar liefst vier keer op rij en opeens lijkt van alles weer mogelijk voor de zondagafdeling van voorschoten’97. De derde periodetitel zou een fraai slot van het seizoen vormen. De eerstvolgende prooi op weg daar naartoe zou Stompwijk’92 moeten zijn, een grillige ploeg die onder leiding staat van Erik van Manen. Extra motivatie is nog eens een zoete wraak naar aanleiding van de 3-4 thuisnederlaag. Voorzichtigheid is geboden want de bezoekers vormen een onvoorspelbaar geheel. De 4-12 thuisnederlaag tegen avv Alphen is inmiddels legendarisch evenals de 9-0 zege op Nicolaas Boys twee weken later. Voorschoten’97 lijkt echter nu aan stabiliteit gewonnen te hebben en oogt vooral defensief ijzersterk. Voor Stompwijk staat er dit seizoen ogenschijnlijk niets meer op het spel, voor Voorschoten’97 weldegelijk. Die motivatie kan bij dit soort wedstrijden de doorslag geven.

Warmunda-KDO

Trainer Alan Campfens was realistisch na afloop over het verlies van de wedstrijd tegen Aalsmeer zondag. ,,We moeten ons opmaken voor de nacompetitie”, meldde hij. Wellicht had hij bij het maken van deze opmerking in zijn achterhoofd dat koploper KDO  zondag op bezoek komt en in de wetenschap dat hij sterkhouders als Vincent Solleveld, Sjoerd Winkelman en Bilal el Kourami moet missen. Recent gaf routinier Dennis Kramer ook nog eens te kennen dat hij zijn schoenen definitief aan de wilgen hangt. Hoewel de lente is begonnen schijnt het zonnetje nog niet voor Warmunda. De schade zoveel mogelijk beperkt houden, geen blessures oplopen of onnodige kaarten incasseren lijken de voornaamste thema’s voor de ploeg uit Warmond. Met een complete selectie beginnen aan de nacompetitie en die ook winnen is eigenlijk een must, terugkeren naar de vierde klasse is geen optie.