Voorbeschouwing derde klasse A zaterdag

DSVP – VV Leiden

Sipan Khalid was ‘not amused’ na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen WDS. Zwaar onverdiend vond hij de uitglijder en de aanvaller vond bijval van bijna een ieder die de wedstrijd had bijgewoond. Voetballend was het dik in orde bij de thuisclub en dat niveau moet zaterdag ook gehaald worden in Pijnacker om met de zege aan de haal te aan. DSVP haalde een benauwde overwinning bij Zwammerdam en bewees dat het net als WDS aan een paar halve kansen genoeg heeft. Oppassen geblazen voor de mannen van Cees van Tongeren. VV Leiden zal zich vermoedelijk niet voor een tweede keer stoten aan dezelfde steen. Een eerste zege in de derde klasse, na jaren van afwezigheid, zal lekker smaken zo voor de Leidse feestdagen.

Kagia – Van Nispen

Het is voor de spelers van Kagia te hopen dat ze niet zo lamlendig starten als vorige week tegen Oudewater. Na een 4-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 4-5 voor de Kagianen. Trainer Anton Wijsman zou het vermoedelijk dan niet alleen bij woorden laten om zijn mannen tot de orde te roepen. In Van Nispen treft Kagia de kampioen van de vierde klasse van het vorige seizoen en deze ploeg is vermoedelijk nog wat hoger in te schatten dan Oudewater. Volop aan de bak vanaf minuut een is het devies. Als we het relaas van LSVV’70 moeten geloven, en waarom zouden we niet, beschikt Van Nispen over uitstekende aanvallers. Het is dus ook defensief oppassen geblazen voor de ploeg uit Lisserbroek. Een vermakelijke derby aan de Kikkerbeetstraat lijkt aanstaande.

LSVV’70 – Koudekerk

Keeper Dammes Waasdorp werd vorige week tot Held van de Dag gekozen door de studenten. Hij en hij alleen voorkwam dat de studenten met een gênante nederlaag geconfronteerd werden. Trainer Freek Jansen bleek een bijna compleet elftal te moeten missen. Nu lijkt dat inherent aan  het feit dat LSVV’70 een studentenclub is, maar het kan op den duur een zekere moedeloosheid in de hand werken. Dat geldt niet alleen voor trainer en spelers, maar ook voor de voorspellers. Staat het sterkst mogelijke elftal op het veld bij het beginsignaal of wordt het alweer puzzelen geblazen? In dat laatste geval wordt weer hoopvol naar Waasdorp gekeken, in het eerste geval zal het sterke Koudekerk alle zeilen moeten bijzetten voor een goed resultaat. Vorig seizoen verspeelden de withemden nog een periodetitel door onderuit te gaan tegen Jansen en de zijnen.

Soccer Boys – Zwammerdam

De mannen van Rob de Lange gingen onnodig onderuit tegen DSVP als we afgaan op de woorden van Lars Kremer. Tijd dus om een en ander recht te zetten. Soccer Boys is geen bekende van Zwammerdam: vorig jaar speelde de ploeg nog in de tweede klasse waaruit het degradeerde. Dat het een sterk team is bleek uit het feit dat he afgelopen weekend won bij het ook niet kinderachtige DWO. Zwammerdam heeft ambities richting een hoge eindpositie op de ranglijst of een periodetitel. Een tweede nederlaag in dit nog prille seizoen lijkt dan uit den boze. Weer achter de feiten aanlopen is tegen het zere been van De Lange. Minimaal een punt is het de doelstelling van ‘Damme’.

Voorbeschouwing derde klasse A zondag

RKDES – FC Rijnland

De ploeg uit Kudelstaart wees vorige week DIOS met 0-4 terug. Beide ploegen waren gepromoveerd en konden dus nog niet direct kennis maken met het niveau van de derde klasse. FC Rijnland is inmiddels een gelouterde ploeg in deze afdeling en is in de race voor een hoge positie, zeker als het ook zulke knotsgekke wedstrijden wint als tegen SJZ. De Leidenaren zijn dan ook favoriet in deze wedstrijd. Voetballend en qua strijdlust zit het wel snor met de ploeg van Paul Pikaar, maar het lijkt wel of ze eerst geprikkeld moeten worden. Ook vorig jaar was dat wel eens te bemerken. Nonchalance ligt op de loer en de groep moet daar voor waken. Zetten ze de lijn van het laatste half uur tegen SJZ voort dan wordt het weer een vrolijke middag voor FC Rijnland.

Note redactie: later in de week komt matchwinnaar Koos de Haas aan het woord op deze site!

SJZ –WVC

Een tactische bespreking vooraf natuurlijk, maar een peptalk of een motivatiespeech hoeft trainer Ludo Pistorius zondag echt niet te houden. Getergd en gemotiveerd tot op het bot zal de selectie van SJZ  aan de wedstrijd tegen WVC beginnen. De oorzaak ligt voor de hand: het bizarre verlies tegen FC Rijnland. Het is ook niet moeilijk te bedenken hoe intens er naar deze wedstrijd toegeleefd wordt: er moet en zal het een en ander rechtgezet worden. WVC verloor zondag met 3-5 van Stompwijk’92, met een excellerende Enrico Geus aan de kant van de formatie van Erik van Manen, en de verwachting is dat ze het deze week opnieuw heel moeilijk krijgen. SJZ kan uitstekend voetballend en heeft scorend vermogen. De smaak van de eerste nederlaag kan bij een fikse zege enigszins weggespoeld worden.

ASC – Aalsmeer

Zondag speelt ASC dan eindelijk de eerste officiële competitiewedstrijd op het nieuwe complex. Een gladgeschoren fantastische grasmat ligt al wekenlang uitnodigend te wachten op Mo Bougrine en zijn mannen. Daar hoort bijna vanzelfsprekend een overwinning bij. Dan moeten de zaken anders aangepakt worden dan vorige week toen een ondermaats presterend ASC ten onder ging tegen een fysiek sterk Kickers’69. Vooral verdedigend liet de ploeg te veel steken vallen. Aalsmeer  begon ook teleurstellend: thuis werd met 0-3 verloren van Warmunda. Het zijn twee ploegen die absoluut niet willen verliezen. Een nogal behoudend spelletje van twee kanten lijkt dan ook goed mogelijk. Of zullen de vonken er juist vanaf vliegen?

Warmunda – Nicolaas Boys

Alan Campfens hoopte stilletjes een wat grotere rol in de competitie te gaan spelen dan vorig jaar. Schorsingen en blessuren dwongen hem door de smalle selectie wekelijks te gaan puzzelen. Er zijn wat versterkingen binnen gehaald en sterkhouders bleven. Het eerste resultaat is er al: in de eerste wedstrijd werd Aalsmeer op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Dat smaakt vanzelfsprekend naar meer. Vorig jaar slaagde Nicolaas Boys er in de twee wedstrijden niet in te scoren tegen de Warmonders (0-0 thuis en 2-0 in Warmond, red.). Warmunda zou dit staaltje ook dit seizoen graag herhalen. Of Campfens een zelfde of andere tactische variant uit de hoge hoed tovert is vanzelfsprekend nog niet bekend. Aalsmeer had in ieder geval geen antwoord op de vondst van de trainer van Warmunda.  Dat geeft zelfvertrouwen voor zondag.

Voorbeschouwing derde klasse B zondag

ODB – Voorschoten’97

Weg zijn alle bekende tegenstanders voor Voorschoten’97. Wekelijks dienen zich onbekende grootheden aan. Ons Doel bereikt uit Den Haag is er zo een. Deze club won vorige week met 2-0 van REMO, ook al een club die weinig spelers van Voorschoten wat zal zeggen. Trainer Huib van Oostrom Soede kan met gerust een kenner worden genoemd van het Haagse voetbal en hij zal zijn selectie ongetwijfeld goed voorbereiden. Voorschoten’97 verloor de eerste wedstrijd kansloos met 1-3 van DHL en voor de eerzuchtige trainer is een tweede verlies uit den boze. Dan moet de ploeg wel anders uit de startblokken komen. Ongelukkige momenten, fouten in de omschakeling en gebrek aan alertheid zorgde voor een 0-3 achterstand waardoor de ploeg in feite kansloos was. Dat niet nog een keer zal er deze week ingehamerd zijn. Zal Voorschoten’97 de harde les ter harte hebben genomen?