Voorbeschouwing derde klasse A – zaterdag

Oudewater – Kagia

Onze vrienden uit Lisserbroek zijn weer terug in de regio. Om vervolgens bij de eerste wedstrijd weer uit de regio te verdwijnen: de ploeg speelt de eerste wedstrijd in Oudewater. Die ploeg werd kampioen in de vierde klasse C afgelopen seizoen. Daar zullen ze met enige verbazing gekeken hebben naar de bekerprestaties van Kagia: drie gespeeld, drie gewonnen, twintig doelpunten voor, nul tegen. Zo werd Oosterheem afgelopen dinsdag nog als boksbal benut: 11-0. Een verwachtingsvol resultaat dus in de bekerstrijd en de thuisploeg is optimaal gewaarschuwd. Of dat genoeg is om de voorwaartsen van Kagia van score af te houden zal zaterdag blijken.

VV Leiden – WDS

De selectie van trainer Cees van Tongeren is aanzienlijk versterkt deze zomer. Dat moest ook wel want promotie was eindelijk een feit. In de derde klasse is een brede selectie die kwalitatief aan elkaar gewaagd is een must. VV Leiden kan als promovendus gelijk aan de bak tegen WDS. De ploeg uit Driebruggen liet vorig jaar een uitstekende indruk achter en was meer dan een goede middenmoter. De resultaten in de voorbereiding waren nogal grillig bij de ploeg van Cees van Tongeren. Een goede start kan vleugels geven.

Van Nispen – LSVV’70

De kampioen van de vierde klasse A van vorig jaar is de eerste opponent van de Leidse studenten. Een voorspelling is wat LSVV’70 betreft immer een hachelijke zaak; wie spelen er deze week? Ook de trainer heeft pas op zaterdagochtend een idee wie hij die middag in het veld kan brengen. De reultaten zijn dienovereenkomstig: de ene week wordt een favoriet meedogenloos omver gekegeld en de week erop volgt een volstrekt kansloos verlies. Van Nispen zal in ieder geval met een zege willen beginnen. Als Freek Jansen over zijn beste mannen kan beschikken is dat allerminst zeker.

Zwammerdam – DSVP

Puike resultaten voor Zwammerdam in de beker. Dat smaakt naar meer zal men bij de dorpsclub denken. En waarom ook niet? De selectie is grotendeels dezelfde en de leemte die de enkele vertrekkende speler achterliet is opgevuld. De groep is volwassener geworden. Door Samenwerking Verkregen Pijnacker kende een moeizaam seizoen en wil absoluut beter. Voor de mannen van Rob de Lange zou het mooi zijn als ze die goede voornemens nog een dag moeten uitstellen.

Voorbeschouwing derde klasse A – zondag

Aalsmeer  – Warmunda

De Warmondse club worstelde zich naar lijfsbehoud vorig jaar. Even leken de vooruitzichten voor dit seizoen ook somber: een paar  spelers waaronder steunpilaar Vincent Sollevelt zouden vertrekken en een leegte achterlaten. Maar zie, Sollevelt bleef en Selmo Kurbegovic kwam. De laatste  heeft op hoog niveau gevoetbald en er wordt veel van hem verwacht. De club kon wel eens gaan verrassen werd al gehoord op het complex Overbos. Dat zou een aangename verrassing zijn. Aalsmeer eindigde vorig jaar als derde en met een gelijkspel zou Warmunda de eerste verrassing van het seizoen laten aantekenen. Of het echt zo ver komt is twijfelachtig. Trainer Alan Campfens zou er vooraf onmiddellijk voor tekenen.

FC Rijnland – SJZ

Een pikante wedstrijd op de eerste wedstrijddag. De thuisploeg gaat dit jaar voor minimaal een periodetitel en gelet op de brede en sterke selectie én de bekerwedstrijden ligt dit binnen de mogelijkheden. Voorschoten’97 werd van de mat gespeeld afgelopen zondag met frivool en aanvallend razend gevaarlijk voetbal. Het gevoel van zelfvertrouwen heeft ongetwijfeld nog eens een boost gekregen. De 0-0 van vorig jaar zal hoogstwaarschijnlijk geen vervolg krijgen, temeer daar ook SJZ geen ploeg is die vanuit een gesloten verdediging speelt. Trainer Ludo Pistorius wil met zijn club geen kleurloze middenmotor zijn. Ook punten in uitwedstrijden halen is dan ook het credo. Het publiek zou wel eens de grote winnaar kunnen zijn zondag. SJZ scoorde er in de bekerwedstrijd lustig op los.

Kickers’69-ASC

Het seizoen voor ASC start dit keer in Leimuiden. Beide ploegen starten met een nieuwe trainer op de bank. Bij de thuisploeg zwaait Erwin van der Zee de scepter en Mo Bougrine volgde Kevin van der Geest op bij de rood-zwarten. Vorig seizoen was Kickers’69 thuis met 4-2 te sterk. Uiteindelijk eindigden de ploegen op respectievelijk de negende en twaalfde plek. Het is vooralsnog koffiedik kijken of de beide selecties er op vooruit zijn gegaan. Zeker is wel dat ASC vertrouwen tankte in de bekerstrijd. Met zeven uit drie duels werd de eerste plek in de poule bezet. Na deze openingsouverture gaat ASC de eerste competitiewedstrijd spelen op eigen nieuwe bodem. Het zou een opsteker zijn wanneer de teller dan al op drie staat.

Voorschoten’97-DHL

Voorschoten’97 speelt dit seizoen in de derde klasse B. Als enige regioclub. Binnen de vereniging zal niemand daar waarschijnlijk blij mee zijn. Veel wedstrijden in en om Den Haag tegen volstrekt  onbekende tegenstanders. Huib van Oostrom Soede, wel afkomstig uit die contreien,  en zijn mannen zullen er mee moeten leven. Zondag komt DHL op bezoek en dat wordt geen simpele pot, sterker nog, Voorschoten lijkt kansloos als het de mouwen niet weet op te stropen. De bevlogen oefenmeester wil een over-mijn-lijk mentaliteit bij zijn spelers, maar afgaande op de bekerwedstrijd tegen FC Rijnland is die instelling nog ver te zoeken. Wellicht dat de spelers een en ander willen rechtzetten. Drie punten na een wedstrijd met passie en overtuiging is de manier om te laten blijken dat de ploeg wil meetellen.