Ragnar Oosterhof: ,,ASC hoeft absoluut niet te vrezen voor degradatie.”

Ragnar Oosterhof keepte weer een puike pot in de wedstrijd tegen UVS om de Koetshuiscup afgelopen dinsdagavond. Hij zag soms weer de foutjes terug die ASC ook in het seizoen de das om deden: ,,We presteren nog heel wisselvallig en dat is helemaal niet gek. Er is een nieuwe, ambitieuze en bloedfanatieke trainer en dat is wennen voor de groep. Bovendien hebben we een aantal jongens die een of twee jaar geleden nog A-junior waren. Zij moeten nog wennen aan het hogere niveau en meer fysieke spel. Logisch dat ze nog foutjes maken. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. Het is dus logisch dat we de ene keer erg goed spelen en het de andere keer laten liggen.”

Nemen we de uitslagen onder de loep, dan wordt duidelijk wat Oosterhof bedoelt. De rood-zwarten werden getrakteerd op kansloze nederlagen tegen FC Rijnland en Alphen, wonnen met 2-0 van Van Nispen en kwamen na een 0-2 achterstand nog knap terug tot 2-2 tegen SJZ.  ,,Thuis pakken we de puntjes en dat willen en kunnen we de tweede helft van het seizoen ook doen”, zo gaat Oosterhof verder. ,,We hebben een enthousiaste groep jongens, die voetballend hun mannetje staan. Dat wisselvallige gaat er wel uit denk ik. Het heeft zoals ik al zei ook met leeftijd te maken. Ze waren gewend een van de beteren van het team te zijn en dat is nu anders. Onder druk maak je nog foutjes die je met wat meer ervaring niet maakt.”

De door de wol geverfde keeper is er van overtuigd dat van degradatie geen sprake zal zijn. ,,Onze trainer Kevin van der Geest neemt dan wel afscheid, maar hij is er de man niet naar om er met zijn pet naar te gooien. Dat staat hij van ons ook niet toe. Hij houdt de groep wel scherp. Die bezit genoeg kwaliteit om ons verre te houden van de onderste plaatsen.”  De groep heeft anders dan andere clubs geen warm oord opgezocht voor een trainingskamp. ,,We zijn naar Praag geweest: sportieve dingen gedaan, stad gezien en met z’n allen leuke dingen gedaan. We pikken het serieuze trainen weer op en gaan voor leuke resultaten in de tweede helft van het seizoen.”

Degradatie is natuurlijk ook onbestaanbaar gezien wat de club met zoveel historie te wachten staat. Er wordt afscheid genomen van de Duivenvoordestraat en het schitterende nieuwe complex wordt in gebruik genomen. ,,Dat zal op 26 augustus met de nodige festiviteiten gepaard gaan”, belooft Oosterhof alvast die hier ook bij betrokken is. Het wordt werkelijk een heel bijzondere dag voor iedereen met een ASC hart.”

Natuurlijk zal leidenamateurvoetbal de nodige aandacht besteden aan deze gebeurtenis. Een laatste vraag aan de 45 jarige doelman: ,,Plak je er nog een jaar aan vast?” ,,Dat bekijk ik tegen die tijd wel. Ik zeg geen nee. Ik blijf in training en zolang de trainer een beroep op me wil doen sta ik tussen de palen.”

ASC in statistieken:

Gespeeld: 13-14-26-32 (11e)

Thuis: 7-8-14-12 (11e)

Uit: 6-6-12-20 (11e)

Periode 1: 8-10-20-19 (10e)

Periode 2: 5-4-6-13 (12e)

Grootste zege thuis: 4-1 (Kickers’69)

Grootste nederlaag thuis: 2-3 (KDO en Warmunda)

Grootste zege uit: 2-5 (WVC)

Grootste nederlaag uit: 6-1 (avv Alphen)

Nul gehouden thuis: 1x

Niet gescoord thuis: 0x

Nul gehouden uit: 0x

Niet gescoord uit: 1x

Topscorer: Jelle Schouten (9 treffers)

Programma eerste drie wedstrijden na winterstop:

29 januari: ASC-Nicolaas Boys

5 februari: SJZ-ASC

12 februari: ASC-WVC