Joshua Overvliet: ,,Het is tot nu toe een prachtjaar voor DoCoS.”

DoCoS-speler Joshua Overvliet zag in de tweede helft toe hoe zijn team makkelijk won van VV Leiden in een wedstrijd om de KoetshuisCup op een wijze die typerend is voor dit seizoen: ,,Vooral op kunstgrasvelden zoals hier of thuis kunnen we snel combinatievoetbal spelen.  We vinden elkaar makkelijk, door een of twee keer raken en op die manier het spel snel te verleggen  kunnen we een tegenstander kapot spelen. Die derde plek waar we nu staan is zeer verdiend denk ik en daar mogen we ook trots op zijn, zeker als je bedenkt dat we nieuwkomer in deze afdeling zijn.”

Overvliet geeft toe dat het soms wel aankwam op de slotfase. ,,Klopt, VDL klopten we in de laatste minuut en bij Lyra maakte Appie (doelman Mitchell van Abswoude, red.) een doelpunt in de laatste minuut  zodat we toch nog gelijk speelden. Aan de andere kant, tegen Te Werve gingen we op het laatste moment onderuit. We zijn echt niet alleen gelukkig geweest in de slotfase.”

Voor het publiek lijkt het advies in ieder geval niet om huis- of kantinewaarts te gaan voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken.  De middenvelder roemt nog eens de kracht van het DoCoS tot zover. ,,Een ijzersterk, zeker qua kopkracht, centrum achterin, beweeglijke middenvelders en snelle buitenspelers. Dan de backs die regelmatig opkomen en voor gevaar zorgen en sleurende spitsen. Ik denk dat we gewoon leuk voetbal spelen.”

Te Werve leek de gedoodverfde kampioen, maar deze ploeg morste aardig wat punten in de slotfase van de eerste helft van het seizoen. ,,Er is nog veel mogelijk”, zo gaat Overvliet verder. ,,RCL is ook een uitstekende ploeg, maar wij staan maar twee punten achter koploper Te Werve en een punt achter RCL. Als we dit niveau kunnen vasthouden is een periodekampioenschap gewoon een reële optie, ik hoop daar echt op. Ik ben benieuwd hoever we het kunnen schoppen. “

Volgens Overvliet heeft trainer Nico van der Salm een heel belangrijk aandeel gehad in het succes van de roodwitten. ,,Hij heeft deze manier van voetballen erin gekregen. Het is zijn manier van spelen. Ik ben dan ook blij dat hij ook volgend jaar voor de groep staat. Een goede trainer voor een goede groep jongens. Het is logisch dat ik echt uitkijk naar de tweede helft van het seizoen.”

De tweede klasse C is zeer zeker een interessante klasse om te volgen. Valken’68 maakt eindelijk zijn favoriete rol waar en oogt wekelijks meer als een kampioenskandidaat. Met de genoemde ploegen is de top nog vrij breed. Spanning tot de laatste week lijkt gegarandeerd. En ook als DoCoS uiteindelijk moet passen is het seizoen eigenlijk al grotendeels geslaagd voor de vorig seizoen nog derdeklasser.

DoCoS in statistieken:

Gespeeld: 13-26-26-18 (3e)

Thuis: 6-9-10-13 (8e)

Uit: 7-17-16-5 (1e!)

Periode 1: 8-16-15-9 (3e)

Periode 2: 5-10-11-9 (2e)

Grootste zege thuis: 5-4 (DSO)

Grootste nederlaag thuis: 0-3 (Valken’68)

Grootste zege uit: 1-4 (Honselersdijk)

Grootste nederlaag uit: niet van toepassing

Nul gehouden thuis: 2x

Niet gescoord thuis: 2x

Nul gehouden uit: 4x

Niet gescoord uit: 0x

Topscorer: Chris van Empel (9 treffers)

Programma eerste drie wedstrijden na winterstop:

28 januari: DoCoS-Honselersdijk

4 februari: UVS-DoCoS

11 februari: DoCoS-Kethel Spaland