Zaterdag

2C

Nog drie competitiewedstrijden en dan gaat Valken’68 de nacompetitie in. Door een 5-2 zege op DoCoS kan de ploeg van Arie van Duijn met een goed gevoel het finaledeel tegemoet treden. ,,Het restant van de competitie geven we aan niets of niemand cadeautjes weg”, sprak verdediger Mark van der Plas. ,,We moeten in een positieve flow blijven, dan kunnen we in de nacompetitie knallen. Promotie naar de eerste klasse behoort zeker tot de mogelijkheden, daar gaan we vol voor.” Zeker voor de thuisploeg was het mooiste moment toch wel de rentree van Marc Langeveld. De van Katwijk overgekomen middenvelder liep in de voorbereidingsperiode een zware blessure op tegen UVS en bleef negen maanden aan de kant. Tegen DoCoS zat de sterkhouder aanvankelijk op de bank, maar na de rust maakte hij zijn eerste competitieminuten. Met Langeveld erbij zal er door de Valkenburgers nog meer worden uitgekeken naar de nacompetitie. Maar eerst de reguliere competitie dus, die zaterdag wordt hervat met een uitwedstrijd bij VDL, waar Valken eerder nog met 3-0 van won.

,,De laatste drie wedstrijden moeten in winst omgezet worden. Aan het einde van de rit zien we dan wel waar we staan. Zo simpel is het”, klonk het resoluut uit de mond van Melvin van Gent. De aanvaller van DoCoS neemt het zaterdag met zijn ploeg op tegen Soccer Boys, dat verwikkeld is in een spannende degradatiestrijd met vijf andere ploegen. Door doelpunten van Chris van Empel en Mitchel Klein wist DoCoS eerder met 0-2 te winnen bij de Bleiswijkse opponent, die afgelopen zaterdag nog een mokerslag uitdeelde aan degradatieconcurrent Kethel Spaland: 4-3.

UVS pakte afgelopen zaterdag een broodnodige driepunter tegen CWO. Ferry Kort en Bart van der Weijden lieten de Vlaardingers aftrappen. ,,Volgende week LYRA, ik heb geen idee wat voor ploeg dat is. Maar als we deze inzet met z’n allen tonen, dan moet het goed gaan komen”, sprak doelpuntenmaker Kort na de gewichtige zege op CWO. Misschien was de sleutel tot succes gevonden in de persoon van Bert Kort, die al decennia rondloopt in de voetballerij. ,,Vanuit de groep was aangegeven dat het fijn zou zijn als een ervaren iemand erbij zou zijn in het laatste stukje”, gaf zoon Ferry aan daarover. Wellicht dat Bert, met naast zich het tandem Jeroen Hoefnagel en Arnold Overdijk, de blauwwitten komende zaterdag ook naar een overwinning kan stuwen in De Lier. Gastheer LYRA staat eveneens op 25 punten en beide ploegen lijken dan ook aan elkaar gewaagd. Al zou dat op basis van het eerdere resultaat niet gezegd kunnen worden. Het werd 5-0 in de Kikkerpolder. Later in de week op deze website nog een uitgebreid interview met Kenneth Maaskant

Zondag

2C

Voor Meerburg is het erop of eronder komende zondag. De Rijndijkers staan na de 2-1 nederlaag bij Concordia vaster op de voorlaatste plek. Uitgerekend de tegenstander van aanstaand weekend heeft als enige ploeg minder punten verzameld dan Meerburg. Voor DONK is het uitduel in Zoeterwoude misschien wel de laatste reddingsboei om de gang naar een trede lager in het amateurvoetbal te voorkomen. ,,We moeten alles geven, ons eigen spel blijven spelen en de kansen gaan benutten, want daar schort het het hele jaar al aan. De koppies moeten omhoog.”, beseft ook speler Mark van Diemen. ,,Het moet kunnen tegen de ploegen die nog op het programma staan. We willen echt niet terug naar de derde klasse. Die nacompetitie moeten we gewoon gaan halen. Dat zijn we aan de vereniging en aan onszelf verplicht.” DONK en Meerburg hielden elkaar eerder in Gouda nog in evenwicht: 1-1. In de Veen zal DOSR zeker ook met veel belangstelling deze wedstrijd volgen gezien de rangschikking onderin.