Zaterdag

2C

CWO-RCL

De Leiderdorpers gaan op bezoek bij CWO, een subtopper die verder nergens meer om speelt. De nacompetitie kan RCL alleen in theorie mislopen. Freewheelend de wedstrijd ingaan is niet iets voor de zo stabiele selectie van Stefan Luykx. Thuis werd simpel met 3-0 gewonnen dankzij treffers van Nick van Bemmel en Thom Wijnalda (2) en de verwachting is toch wel dat RCL met de winst aan de haal gaat. Waakzaam zijn voor gele kaarten en blessures zal toch een factor zijn in de wedstrijden, ook bij DoCoS en Valken’68. De nacompetitie is over het algemeen een heerlijk toet,je zoals RCL zich nog van vorig jaar goed kan herinneren. Fris en met een (bijna) complete selectie starten is wat iedere trainer graag zal zien. Lekker in het ritme blijven ook. Helaas zit het seizoen er voor Nick Permanand op. De buitenspeler liep tegen Honselersdijk, twee weken terug, een zware knieblessure op. Afgelopen zaterdag liep ‘Speedy’ op krukken, terwijl zijn teamgenoten met 1-1 gelijkspeelden tegen Te Werve, dat op een haar na kampioen is.

DSO-DoCoS

DoCoS verbaasde vriend en vijand door als debutant het ene goede resultaat na het andere neer te zetten. De ‘kenners’ verwachtten wel dat de resultaten allengs minder zouden worden. ‘Een te smalle selectie en de andere ploegen houden nu rekening met de mannen van Nico van der Salm’.  Die ineenstorting kwam er echter niet of nauwelijks en de club wint nog steeds zijn wedstrijden. DSO heeft in de strijd om de derde periode evenveel punten als de Leidenaars en zijn vermoedelijk ook tot op het bot gemotiveerd. De doelpuntrijke heenwedstrijd, 5-4, zou er op kunnen duiden dat het een heerlijke pot voetbal wordt in Zoetermeer. DSO kan de withemden nog evenaren op de reguliere ranglijst. Eerder dit seizoen kwamen de Leidse doelpunten van Chris van Empel (2), Danny Maaskant (2) en Daan Hoogbruin. Die laatste werd matchwinner in de blessuretijd door als invaller de winnende treffer (5-4) te maken.

UVS-VDL

UVS wees LYRA afgelopen weekend kordaat terug en deze tweede zege op rij (0-3) bracht de blauwwitten vrijwel in veiligheid, sterker nog, mocht UVS de komende wedstrijd tegen VDL en die van volgende week tegen het onderaan staande Kethel Spaland winnen dan is een puntentotaal van 34 nog mogelijk en dat zou alsnog beduidend meer zijn dan waar enkele maanden terug rekening mee werd gehouden. Wie had dat ooit kunnen denken in de donkere periode die de Leidenaren wel degelijk meemaakten. De mutaties die onlangs doorgevoerd werden, lijken daadwerkelijk hun effect te hebben. VDL heeft een puntje meer en bij winst wipt de ploeg uit de Kikkerpolder over Van Der Lely heen. De Leidse ploeg is dan niet alleen veilig, maar staat ook nog eens op de achtste plek. Verliest UVS zaterdag en de week daarop, dan kan de nacompetitie nog eens het toetje worden, maar dan in de strijd om lijfsbehoud. Het zal ongetwijfeld spannend worden tegen de ploeg uit Maassluis, die overigens ook nog niet geheel veilig is. Bij VDL werd eerder dit seizoen nog met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Bart van der Weijden.

Valken’68-LYRA

Trainer Arie van Duijn sprak onlangs klare taal: ,,Er zit een geweldige drive in deze groep. Met deze instelling kunnen we ver komen.” Ook de laatste wedstrijden wil de ambitieuze trainer winnen om vervolgens via de nacompetitie door te stomen naar de eerste klasse. LYRA lijkt een mooie ploeg om de vorm nog eens bij te schaven. De ploeg verloor de laatste drie wedstrijden en lijkt uitgeblust, maar kan zich nog wel handhaven. Valken’68 kan een toch wel wisselvallig seizoen met een mooie serie besluiten. UVS is in elk geval gebaat bij een zege van de geel-roden. De Valkenburgers wonnen de eerdere ontmoeting in De Lier met 2-4. Arjan Haasnoot (2), Sven Boonstoppel en Jaco van der Bent schoten destijds raak voor de bezoekers.

Zondag

2C

Groeneweg-Meerburg

Gewogen en hoogstwaarschijnlijk te licht bevonden voor de tweede klasse. Dat is het vervelende oordeel voor Meerburg. Zondag verloor de ploeg op eigen veld, chaotisch spelend, van DONK met 3-4 en aankomend weekend zou het doek al kunnen vallen op bezoek bij nummer zeven Groeneweg. Alleen als de Rijndijkers winnen en DOSR verliest zijn er nog promotie/degradatiewedstrijden mogelijk. Dan zou de ploeg van Ron de Roode ook in de laatste wedstrijd tegen Wippolder punten moeten pakken. Meerburg zal ongetwijfeld nog wel warme herinneringen hebben aan de eerdere ontmoeting met Groeneweg, dat in december vorig jaar in Zoeterwoude-Rijndijk met 3-2 werd verslagen door treffers van Joeri van der Voort, Jorge Bonekamp en Yannick de Groot. Hoop verloren is al verloren, maar de kansen op lijfsbehoud blijven minimaal ondanks de voordelige statistieken tegen de ploeg uit Zevenhuizen. Duimen en hopen op een onwaarschijnlijk gunstig scenario is alles wat rest. Aan de andere kant: wat is voor de ploeg aantrekkelijker: hoog meedraaien in de derde klasse of weer met de regelmaat van de klok een draai om de oren krijgen? Iets met tafellaken en servet?