Derde klasse A (zondag) –  ,,Na een kwartier had die nummer tien van Nicolaas Boys er al drie in liggen bij ons. Daar kreeg hij ook aardig wat ruimte voor en dan speel je al bijna een  kansloze wedstrijd. Kort voor rust deed hij ons met zijn vierde treffer nog meer pijn. Hun technische staf heeft natuurlijk ook gelezen hoe we dit seizoen met een versterkt middenveld spelen, daar hebben ze prima op ingespeeld. Dan komen we nog terug tot 2-4 kort na rust en kan er echt nog van alles gebeuren. Maar als twee keer het terechte vlagsignaal van onze assistent-scheidsrechter wordt genegeerd, dan sta je gewoon op 2-6. Dus uithuilen en ons herpakken voor volgende week uit bij een hele bekende tegenstander, Kickers’69”, aldus Warmunda-doelman Michael Christen na afloop van deze heerlijke pot voetbal op echt gras op sportpark ‘Het Overbos’ in Warmond.

Op deze prachtige voetbalzondagmiddag was het de vraag hoe Warmunda na de 0-3 uitzege bij Aalsmeer in de eerste competitiewedstrijd zou doorpakken in deze thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen. Vooral wetende dat vorig seizoen de grootste thuiszege met 2-0 tegen deze ploeg werd gerealiseerd. Warmunda-trainer Alan Campfens kreeg na Aalsmeer uit wel te maken met de meniscusblessure van verdediger Brian van Noort, mogelijk voortgekomen uit de slechte kwaliteit van het oude kunstgras ter plekke. Juist deze Van Noort kon vandaag van groot belang zijn in de verdediging wetende dat de 35-jarige Menno Moerdijk van Nicolaas Boys er in de eerste wedstrijd thuis bij Altior, een 2-2 gelijkspel, al twee had gescoord. Na diverse serieuze blessures de afgelopen jaren wilde hij het met de nieuwe, ambitieuze jonge 28-jarige Nicolaas Boys-trainer Dijar Kasim nog één seizoen proberen. En dat heeft Warmunda geweten, want in veertig minuten tijd wist hij zondagmiddag vier keer te scoren en voortdurend voor veel aanvallend gevaar te zorgen.

,,Hij is zo gepokt en gemazeld en door zijn blessures weet hij met zijn ervaring precies dat te forceren wat Nicolaas Boys nodig heeft. En soms is het ook een klein beetje gemeen, maar het is aan de scheidsrechter om hier juist mee om te gaan”, zo sprak in de rust met een knipoog de thuisfotograaf uit Nieuwveen met een 1-4 stand op het scorebord. Het was Selmo Kurbegovic die op slag van rust voor deze tussenstand zorgde na een prachtige actie resulterend in een doeltreffend schot van zestien meter. Hij moest het grootste deel van de wedstrijd wel op zijn tellen passen in de wetenschap dat hij al in het eerste kwartier geel kreeg. En dat kaartmomentje bepaalde voor hem de rest van deze heerlijke pot voetbal, een echte affiche voor de zondag derde klasse, waar helaas toch te weinig toeschouwers op af waren gekomen.

De pupil van de week van Warmunda, Duuk Duijnstee, moest het in de rust ook maar doen met deze 1-4 tussenstand. Zijn voorspelde uitslag van Warmunda – Nicolaas Boys kon het zeker niet meer worden.  Warmunda moest risico’s  nemen om de achterstand in te lopen en met spelomzettingen en veel spelenthousiasme werd er meer druk en dreiging uitgeoefend. Een klein kwartier na rust kopte de opkomende Bilal El Kourami een vrije trap van Kurbegovic prachtig in, 2-4. De 84 supporters gingen er eens goed voor staan langs het hek. Zou het dan toch nog gaan gebeuren?

Er werd in een hoger tempo gespeeld en bij de blauwwitten verving de jonge Koen Mastemaker de geblesseerde en aangeslagen rechtervleugelverdediger Roy Komen. Zou Warmunda rap de o zo belangrijke 3-4 kunnen scoren? Na een fraaie actie van Kurbegovic raakte hij de buitenkant van de paal na ruim een kwartier in de tweede helft. Maar… verder kwam de thuisploeg niet ondanks de omzettingen van Campfens en zijn assistent Martin de Louw, waarbij de eerste in tegenstelling tot in de wedstrijd tegen Aalsmeer nauwelijks zijn coachstoel verliet en veel minder  hoorbaar was.

Dit in tegenstelling tot Kasim, zijn jonge collega van Nicolaas Boys, die staande langs de lijn en negentig minuten positief coachende zijn jongens de tweede helft nog beter zag spelen als team. ‘Positiviteit brengt spelers vooruit’, is een van zijn lijfspreuken. Als jonge ambitieuze sportleraar met de specialisatie jeugdvoetbal, nu ook werkzaam bij de B.V.O. van AZ, trainde hij vorig seizoen voor het eerst senioren, Aalsmeer 2. En wat gaat zijn ontdekkingsjaar bij Nicolaas Boys opleveren?

Halverwege de tweede helft bracht hij de aanvallers Job Janmaat en Nick Teunissen in voor de voorwaartsen Jim Janmaat en doelpuntenmaker Moerdijk, voor hem zeker een publiekswissel gezien en gehoord het klaterende applaus van de meegereisde supporters. Zij brachten nog flitsender combinatievoetbal in het spel van de uitploeg met ook geregeld gevaarlijke momenten voor het doel van doelman Christen: ,,Ik wilde die hoge bal wegstompen, maar die invaller blokkeerde me in de vijf waardoor ik duidelijk gehinderd werd, niets meer kon doen en hij de bal achter mij in het doel tikte. Ondanks het terechte vlagsignaal van onze grens keurde de scheids deze treffer goed.” Het was Teunissen die zo de 2-5 liet aantekenen en kort voor tijd tikte hij ook de bal in tegen doelman Christen, buitenspel staande volgens een terecht vlaggende grensrechter, waarna aanvoerder Sjef de Groot met zijn treffer voor de 2-6 en de eindstand van deze wedstrijd zorgde.

Deze uitslag kwam voor de Warmunda-volgers best als een koude douche na het verloop van de eerste wedstrijd. Maar men ging er redelijk nuchter mee om gezien en gehoord de reacties na afloop, want volgende week wacht Kickers’69 dat net als Warmunda met 2-6 klop kreeg. Christen: ,,Ik heb begrepen dat Kickers’69 een jasje heeft uitgedaan qua selectiespelers dus we gaan het zien zondag.”

Beide ploegen zullen er zeker alles aan willen doen om deze uitslagen snel te doen vergeten. Een mooie klus voor Campfens en De Louw deze week bij de trainingen van Warmunda. Wat in ieder geval zeker is dat is de afwezigheid de komende periode van de geblesseerde Van Noort. Leiden Amateur Voetbal wenst hem veel sterkte bij zijn herstel bij deze tweede meniscusblessure.

Wil je genieten van pakkend voetbal, bezoek dan een wedstrijd in deze zondag derde klasse A waar vandaag in zeven wedstrijden veertig keer werd gescoord.

Warmunda- Nicolaas Boys 2-6 (1-4). 8. Moerdijk 0-1, 10. Moerdijk 0-2, 15. Moerdijk, 39. Moerdijk 0-4, 45. Kurbegovic 1-4, 57. El Kourami 2-4, 74. Teunissen 2-5 en 84. De Groot 2-6. Scheidsrechter: H. Ozkulluk. Toeschouwers: 84.

Warmunda: Christen, Dijkstra, Holverda, Kortekaas, Belmamoune, El Kourami (83. Arnst), Kurbegovic, Van der Meij, Menno van Noort, Solleveld en Komen (58. Mastemaker).

Nicolaas Boys: Stouten, Van ’t Kruis (46. Verlaan), Verlooij, Burgmeijer, Dos Santos, Van Gils, Jim Janmaat (68. Job Janmaat), Moerdijk (70. Teunissen), Rik Verkerk, Joost Verkerk en De Groot.