HomeZaterdagDerde klasseWarmunda machteloos tegen Altior: 0-2

Warmunda machteloos tegen Altior: 0-2

-

Derde klasse A (zondag)- Op een warm en zonovergoten sportpark Overbos stond voor zondagmiddag de wedstrijd Warmunda-Altior op het programma. Als de wedstrijd net zo stralend zou zijn als het weer dan beloofde dat nogal wat. De realiteit vertoonde helaas een wat ander beeld. Een rommelige ontmoeting met veel onnodig balverlies mede door onjuiste keuzes en veel onrust aan de bal ontvouwde zich in Warmond.

Warmunda begon de wedstrijd in de vertrouwde 1:4:4:2 formatie, maar in tegenstelling tot vorige week speelden ze nu met een nummer 10 kort achter de twee spitsen. Trainer Manfred van den  Bosch van Altior zette daar een driemansverdediging tegenover met een viermansmiddenveld en drie spitsen. Daarvan brengen er twee een behoorlijke fysiek mee, in de personen van Marco Pellegrom en Mike Otto. Dat is wel een wapen zeker als het voetballend soms niet uit de verf komt.

Warmunda had het vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Mulder moeilijk met het spel van Altior. Wat de Warmonders zeker niet hielp was de snelle 0-1 van Altior die al na drie minuten op het scorebord kwam. Een lange bal van achteruit bereikte de grote sterke Mike Otto die verlengde op de lopende Sven van Vliet. Die zette door richting de achterlijn en leverde daar met links een puike voorzet af die bij de tweede paal werd binnen gewerkt door dezelfde Mike Otto. Dat was gelijk natuurlijk een domper voor de Warmonders die de zaak gedurende de eerste helft maar niet onder controle konden krijgen.

Sporadisch konden zij gevaarlijk worden. Als er al een dreigende situatie ontstond dan zat er telkens wel een Langeraars been tussen om de bal te blokken of liet keeper Jeroen Sassen zijn kwaliteiten zien. Trainer Alan Campfens had zijn maximale volume nodig om zijn manschappen te koppelen aan een directe tegenstander en te zorgen voor meer rust in de ploeg. Aanvoerder Vindent Solleveld had daar wellicht met al zijn ervaring een meer sturende rol in kunnen en moeten spelen, maar die had het in de eerste helft iets te druk met andere zaken.

In de tussentijd had Altior diverse dreigende momenten en kansen om verder afstand te nemen van de Warmonders, maar telkens lag of keeper Michael Christen in de weg of was de afronding simpelweg onvoldoende. Op slag van rust brak Ed van der Weijden door via de linkerflank, zijn teruggetrokken voorzet bereikte Mike Otto die kiezelhard onderkant lat schoot. De terug ketsende bal werd vervolgens tegen de paal geschoten maar uiteindelijk werd het doel niet gevonden. Daardoor werd een 0-1 ruststand bereikt.

In de tweede helft bracht trainer Campfens Bilal el Kourami voor Niels van der Meij. El Kourami is een jongen die altijd de bal wil hebben om daar iets creatiefs mee te doen richting de vijandelijke goal. Middenvelder Niels Dijkstra verhuisde van de nummer 10-positie naar de linksbuitenpositie om meer druk op de achterhoede van Altior te kunnen uitoefenen. Dat leek effect te sorteren want Jasper Kortekaas liet gelijk een vlammend schot van zijn voet vertrekken maar die werd prima verwerkt door keeper Sassen.

Na een kleine tien minuten werd de naar links uitgeweken aanvoerder Marco Pellegrom aangespeeld. Die dribbelde naar binnen en liet ineens een venijnig schot los die de Warmondse keeper Christen verraste in de korte hoek met de 0-2 tot gevolg. Het was een lelijke streep door de plannen van de oefenmeester van de thuisploeg. Met man en macht trokken zijn spelers ten strijde, waren ook wat feller dan voor de rust en drongen Altior wat terug op eigen helft. De thuisploeg kon het niet uitdrukken in doelpunten mede doordat doelman Sassen op belangrijke momenten zijn ploeg overeind hield met prima reddingen. Altior kreeg meer ruimte omdat Warmunda steeds meer naar voren liep en ook achterin 1:1 ging spelen. De goede eindpass of het overzicht ontbrak waardoor de Warmonders niet nog een goal te verduren kregen. Daarmee bereikte deze wedstrijd een 0-2 eindstand en kruipt Altior naar de top van de derde klasse.