Tweede klasse C (zondag)- Op een guur en winderig sportpark traden Meerburg en Foreholte tegen elkaar aan. Vooraf was er  een leuk weerzien tussen uw verslaggever en de collega’s Ron de Roode en Marcel IJzendoorn, een van de charmes van het schrijven voor LAV.

In de warming-up moest trainer IJzendoorn helaas Tjeerd van der Zwaan vervangen door een blessure. In zijn plaats verscheen nu Oscar Arroyo aan de aftrap als centrale verdediger. De Roode kan al enige tijd niet beschikken over Erik Candido en Joris Smit, beiden waren ook nu afwezig met een vervelende kruisbandblessure.

Beide ploegen startten in een 1:4:3:3 formatie waarbij Meerburg met de punt naar voren speelde en Foreholte wat meer met de punt naar achteren. De middenvelders waren aan elkaar gewaagd waarbij Ramon Weijers (Meerburg) en Bas Jongbloed (Foreholte) een goede drive naar voren en dito traptechniek etaleerden op diverse momenten in de wedstrijd.

Spits Sam Lemmers (Foreholte) liet zich met enige regelmaat uit zijn positie terugzakken waardoor er ruimte ontstond voor de diepgaande middenvelders Dickhoff en de reeds genoemde Jongbloed. Het voordeel van spelen met de punt naar achteren waardoor er steeds twee middenvelders kunnen bijsluiten richting Lemmers.

Bij beide teams probeerden de centrale verdedigers met enige regelmaat in te schuiven en waren ook de backs diverse keren op de aanvallende helft actief. Dat maakte dat de wedstrijd in een flink tempo werd afgewikkeld zonder dat het daarbij een heel hoog niveau haalde.

Reeds in de tweede minuut van de wedstrijd was er de eerste schermutseling voor het doel van Meerburg. Rik Grondel liet vanaf links een scherp indraaiende vrije trap van zijn voet vertrekken en bereikte daarmee de volledig vrijstaande Lemmers, die de bal in de handen van doelman Patrick Bom kopte. Direct daarna brak Meerburg uit via de snelle Joeri van der Voort die voor een stift koos, echter de bal verdween over het doel van Matthijs Guyt. Beide keepers, zowel Bom als Guyt maakten deze middag een uiterst betrouwbare indruk door constant goed te anticiperen, zowel voetballend als met reddingen waardoor veel kansen in een vroeg stadium geëlimineerd werden.

Ondanks dat er door beide partijen geen hoge druk gegeven werd, kozen beide keepers er toch regelmatig voor om met een lange bal een nieuwe aanval te starten, ook wanneer er voldoende ruimte lag om op te bouwen. Gevolg was meer duels om de tweede bal en een wat onrustig verloop van de wedstrijd. Diverse corners, met name aan Meerburg-kant konden worden genomen. De scherp indraaiende ballen van van der Voort en Weijers leverden nogal eens hachelijke momenten op voor de neus van doelman Guyt.

De technische vaardige spelers van Foreholte lieten met enige regelmaat zien waar ze toe in staat waren, goed positiespel met dito driehoekjes. Echter de eindpass was te vaak onzorgvuldig waardoor er geen doelrijpe kans ontstond. Zo stak Jongbloed met veel wilskracht via de as het hele veld over (waarbij scheidsrechter Straver prima de voordeelregel toepaste), bracht met een uiterste krachtsinspanning de bal bij linksbuiten Grondel, maar die leverde een hele zwakke voorzet af die een makkelijke prooi werd voor doelwachter Bom. Deze uitvoering zal trainer IJzendoorn niet tot tevredenheid hebben gestemd. Vlak erna ging de bal van flank naar flank via diverse schijven en leverde Grondel wel een goede scherpe voorzet af bij de tweede paal, maar kon Christian Guyt dit niet omzetten in een doelpunt. De bal verdween in de handschoenen van Bom.

Trainer De Roode kiest er bij Meerburg voor om in een vroeg stadium zijn snelle voorwaartsen in stelling te brengen, dit bracht hem vorig jaar het succes van een verdiend kampioenschap. Mats van der Poel fungeert als aanspeelpunt en kapstok door diep te blijven staan daar waar van derVoort en Justin de Jong via de flanken in stelling worden gebracht en Weijers vanuit het middenveld onder van der Poel probeert te komen. Beide vleugelspitsen steken enorm veel energie in de wedstrijd zonder dat het dit keer een goal opleverde. Van der Voort leverde wel diverse gevaarlijke voorzetten af die voor de nodige consternatie zorgden in het Voorhoutse doelgebied echter zoals gezegd leverde dit geen concreet resultaat op.  Zo brak de Jong goed door, legde de bal prima af op Duuk van der Meer die fel wilde uithalen. Echter net voordat zijn voet de bal zou raken, werd die zelfde bal voor zijn voeten weg getikt, geen doelpunt….

Zo golfde het spel heen en weer. En toen was daar ineens een terugspeelbal van Roy Dickhoff, diep vanuit het eigen middenveld, hij zag daarbij de teruglopende Van der Poel volledig over het hoofd. Keeper Guyt pakte met een reflex de bal op binnen het strafschopgebied met een indirecte vrije trap tot gevolg. Deze werd goed ingeschoten door van der Voort, getoucheerd door de muur waardoor keeper Guyt tot een snelle reflex gedwongen werd met slechts een corner als eindresultaat. In die fase ontwikkelde Meerburg wat meer druk op Foreholte en schoot de jonge Boris Muller de bal nog keihard op de lat vanaf een meter of vijfentwintig.

Zoals gezegd lieten de beide ploegen soms hele aardige dingen zien, zo dribbelde Jongbloed naar de achterlijn, passeerde diverse Meerburgers als ware zij pionnen maar eindigde die actie als achterbal. Vlak erna dribbelde wederom Jongbloed door de as richting vijandelijk grondgebied en bereikte hij de mee opgekomen centrale verdediger en linkspoot Pim Spreeuw. Die leverde een puike voorzet af die net voor de in de lucht hangende Lemmers werd weggehaald. Bal opnieuw ingebracht, Jongbloed probeerde met een soort van halve omhaal de bal in het doel te bonken maar miste volledig. Daarmee brak de rust aan en kon een ieder genieten van een drankje.

De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste, diverse schermutselingen voor beide doelen, goed ingrijpende keepers, slordige eindpasses die er niet voor zorgden dat er verandering kwam in de brilstand. Beide trainers wisselden om nieuw elan te geven aan de wedstrijd. Zo gingen bij Meerburg van der Poel, die in de tang zat bij Arroyo en Spreeuw, en De Jong naar de kant voor de snelle en jonge Sem Durve (15 jaar !) en de lange Jorge Bonekamp. IJzendoorn koos ervoor om Dickhoff en Guijt in te wisselen voor Casper en Rick de Brabander.

De wissels brachten inderdaad een andere dynamiek, met name de razendsnelle Durve kwam een aantal keren in kansrijke positie echter hij wist dit niet om te zetten in een doelpunt. De Roode werd gedwongen om ook Weijers te vervangen i.v.m. een blessure, voor hem kwam Kevin de Jong.

Tot het laatste fluitsignaal van leidsman Straver kon het nog alle kanten op. Zo nam Durve een voorzet van van der Voort ineens op zijn slof, waarbij de bal over het doel verdween. Joost van Dam (Foreholte) kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Grondel binnen te tikken. Durve kwam wederom in zeer kansrijke positie. Hij koos niet voor een schot maar een individuele actie waarbij de bal op sprong tegen zijn hand en er dus afgefloten werd.

Intussen werd trainer De Roode door scheidsrechter Straver weggestuurd i.v.m. aanmerkingen op de leiding en kreeg Van der Voort, na een snelle en verre uittrap van Bom, een enorme kans op de 1-0 maar hobbelde de bal naast het doel. Niet lang erna floot Straver voor de laatste keer en eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was. Een punt voor de moeite derhalve en het tweede onderlinge gelijke spel, waar beide ploegen niet heel veel mee opschieten.

Opstelling Meerburg: Bom, Paulides, Verboon, Laan, Brandsma, Muller, De Jong (Durve), Van der Meer, Van der Poel (Bonekamp),Weijers (De Jong), Van der Voort.

Opstelling Foreholte: Guyt, Van Dam, Arroyo, Spreeuw, Verhart, Jongbloed, Guijt (C. de Brabander), Bleijswijk, Lemmers, Dickhoff (R. de Brabander), Grondel.