Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg lijkt de matige start van de competitie enigszins te boven te zijn. De ploeg van Alex Redel won met duidelijke cijfers (0-4) van Roodenburg en daardoor ziet de ranglijst er iets rooskleuriger uit. De Leidenaren werden gepasseerd op de ranglijst en het lijkt een serieuze klus te worden voor Poulina en de zijnen om in de buurt te blijven van de ploegen die het dit seizoen voor het zeggen gaan hebben. Beide trainers werden na afloop van deze tweestrijd aan de tand gevoeld.

Op de vraag of Meerburg de lift naar boven heeft gevonden, volgt een aarzelend antwoord van Redel. ,,Bij vlagen hebben we prima gevoetbald, maar ik heb ook gezien dat we nog steeds aan het zoeken zijn. In bepaalde fases hadden we het ook zeker niet makkelijk. Ons begin was wel in orde, maar daarna hadden we het lastig met hun 3-4-3 opstelling. Het was voor ons natuurlijk een geweldig moment om in de extra tijd van de eerst helft op voorsprong te komen. Klasse trouwens dat eerstejaars senior Van der Zwaan die pingel voor zich opeiste.”

Poulina was zonder aarzeling tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. ,,Ons veldspel was in orde. Eigenlijk wel tot de 0-2, een kwartier na rust. Toen pas gingen de koppies naar beneden. Vervolgens is het erg jammer dat we twee rode kaarten krijgen en de wedstrijd zo volledig uit handen geven. Nu moet ik zeggen dat de rode kaart voor Sabir Serray een erg zware straf was. Die tweede (Leroy Brooks, red.) was niet slim. Als je al geel hebt en je gaat praten dan loop je een risico. Gelukkig kunnen we schorsingen en blessures nu wel opvangen. Eerder in het seioen was dat meer een probleem. Maar uiteraard zijn we het liefst zo compleet mogelijk.”

Redel: ,,Bij 0-2 was het wel gespeeld. En al helemaal toen er rode kaarten werden getrokken. Strikt genomen kan de scheidsrechter die eerste rode kaart geven, maar het was niet nodig naar mijn idee. Het was een sportief duel en dat moet je ook aanvoelen als scheidsrechter. Maar dat is ook de vierde klasse en het is aan ons om daar verandering in te brengen. Het is duidelijk dat we echter nog een lange weg te gaan hebben. Het idee om zomaar even de derde klasse in te wandelen is klinkklare onzin. Een ploeg als Oegstgeest is al veel verder dan ons, maar heeft het vorig seizoen alsnog ook niet gered. Natuurlijk heb je meer kansen dan alleen de titel, zie bijvoorbeld VV Leiden vorig seizoen, maar er zijn genoeg kapers op de kust voor een periodetitel. Dus het gaat niet eenvoudig zijn. Wel komt het vertrouwen wat terug bij mijn ploeg. In twee wedstrijden (SEV en KSD/Marine, red.) kregen we zeven goals om de oren en dat was natuurlijk niet best. Met nu negen uit drie en acht voor en nul tegen is er sprake van verbetering. Nu moeten we doorpakken.”

Roodenburg wil graag ook wat in de melk brokkelen, maar voorlopig werd er even vaak gewonnen als verloren. ,,Deze nederlaag komt hard aan. We hebben een uur goed gespeeld en zeker in het laatste kwartier voor de rust waren we beter. Het had er alle schijn van dat het 0-0 of zelfs 1-0 zou zijn halverwege, maar alsnog zit je in de kleedkamer met een 0-1 achterstand. Helaas moet ik zeggen dat het een penalty was. Daniel Fleuren nam teveel risico en dat ging fout. Wanneer hij de bal gewoon weg had gemaaid, was er niets aan de hand geweest. Al met al, als ik de uitslag even loslaat, kan ik positief zijn over ons spel. Natuurlijk weten we ook dat er zware wedstrijden aankomen, maar als we zo spelen dan zie ik die met vertrouwen tegemoet”, aldus Poulina.

Ondertussen heeft Redel het prima naar zijn zin in Zoeterwoude. ,,Het is een leuke uitdaging. Meerburg is een grote club en we zijn ergens mee bezig. Ook in de jeugd wordt er al doorgeselecteerd. De club heeft lange tijd een prima lichting gehad, maar op een zeker moemnt moet je gaan verversen en verjongen. We doen het dit seizoen met veel jonge spelers en de progressie wordt waarneembaar. Zo vond ik dat Levi Paulides het uitstekend deed en ik heb genoten van Ali Barokzay. Het klopt dat hij eerder centraal achterin stond, maar dat ging hem wel erg makkelijk af. Bewust speelt hij nu als controlerende middenvelder en is hij vaak het aanspeelpunt. Zo benutten we zijn kwaliteiten beter.”

Poulina sluit af. ,,Met onze 3-4-3 opstelling hadden we het middenveld beter moeten benutten. Daar hadden we een extra pion, maar dan moet je die wel benutten. Dat zijn belangrijke leermomenten voor de ploeg en daar gaan we mee aan de slag. We trainen ook gericht op combinatievoetbal en dat zag je regelmatig terug. Die stappen maken we dus zeker. Gelukkig is de opkomst op de trainingen veel groter dan aan het begin van het seizoen en er wordt fors veel arbeid geleverd. Daarom is het jammer dat de wedstrijd zo’n wending heeft gekregen, want we deden lange tijd echt niet onder voor Meerburg.”

Beluister hier de podcast met Roodenburg-doelman Mike Armitage: