Vierde klasse A (zaterdag)- Trainer Nino Poulina klonk uitermate opgewekt na de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een doelpuntrijk duel won Roodenburg met 5-4 van WVC, dat zich heeft versterkt ten opzichte van het vorige seizoen. ,,Het is altijd belangrijk als je de eerste wedstrijd wint”,  is een aloude wijsheid die hij aanhaalt. Een winstpartij die kort voor tijd nog in gevaar leek te komen nadat er bij de rust al een ogenschijnlijk comfortabele 4-0 voorsprong was bereikt. Konden de Roodenburgers deze weelde niet dragen waardoor het uiteindelijk nog met de hakken over de sloot ging?

Poulina legt het uit. ,,Ik miste een paar jongens die in de voorbereiding erg goed waren, maar nu geblesseerd waren. Daarom moest ik ook een beroep doen op spelers die net van vakantie terug waren en conditioneel nog niet helemaal op peil waren.”  Uit deze toelichting valt te verklaren dat de club uit Leiden-Noord na de thee het niet helemaal meer kon belopen en de tegenstander al snel tot 4-2 terug kwam. Uitblinker Hakim Bouchlaf – vier keer (!) het vijandelijke net vindend- maakte er 5-2 van en er leek vooralsnog geen vuiltje aan de lucht.

Tijdens de rust hing er volgens Poulina al een sfeertje van ‘we gaan er een paar bij maken’ dus maakten de  blauw-zwarten zich niet al te druk. Ook niet na de 5-2. Dit brak de thuisploeg nog bijna op. WVC naderde tot op 1 doelpunt, maar daar bleef het bij.

,, Juist toen hadden wij er ook nog wel een paar kunnen maken maar dat lukte niet en werd het alsnog spannend. ,,We snakten naar het einde en hadden geluk dat in de slotfase een schot van WVC tegen de lat kwam anders het toch nog 5-5 geworden”,  blikt Poulina opgetogen en tevens opgelucht terug. Voor de andere Leidse treffer was Armando Dzulakian verantwoordelijk in een wedstrijd die overigens uitermate sportief verliep.

,,Het was een prettige tegenstander om tegen te voetballen, allemaal leuke en sportieve voetballers”, prees de winnende tegenstander de fusieclub uit de gemeente Alkemade. ,,Het zou eigenlijk schandalig zijn geweest als we deze wedstrijd hadden verloren”, besluit hij de korte terugblik op een bijzondere wedstrijd.

De treffers van WVC kwamen tenslotte op naam van Ammar El Abdely (2), Stijn Rietbroek en Paco Romero Fuster.