Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Oké, we hebben verloren maar de jongens konden wel met opgeheven hoofd het veld verlaten na deze 2-0 nederlaag tegen VVSB. Ze hebben echt alles gegeven. Maar met slechts één wisselspeler op de bank, onze trainer-speler Nino Poulina, die ook al voor rust aan de bak kon, weet je dat het ook conditioneel moeilijk gaat worden. We hadden zelfs goede kansen op de 1-1. Maar zoals altijd valt die dan aan de andere kant, dus bij ons. Ze hebben echt als team gespeeld en we kunnen tevreden zijn”, aldus de makkelijk en bevlogen pratende Sabir Serray na deze uitwedstrijd.

Zelf mocht hij op het Noordwijkerhoutse sportpark ‘de Boekhorst’ niet binnen de lijnen komen voor Roodenburg vanwege zijn schorsing na de wedstrijd tegen het Haagse KSD-Marine. Door het engerlingencomplot onder de Leidse grasmat hadden de blauwzwarten ook maar twee wedstrijden gespeeld met een opbrengst van vier punten. De thuisploeg noteerde tot op heden 6 uit 3. Twee ploegen dus die elkaar niet veel ontlopen. Dat bleek ook uit de uitslagen vorig seizoen waar uit van VVSB met 3-5 werd gewonnen en thuis met 2-3 werd verloren.

Serray: ,,Door allerlei redenen reisden we maar met één wissel af. Afgesproken was om de jongens eerst te laten bekijken hoe VVSB zou spelen, want het was best een andere ploeg in vergelijking met vorig seizoen. Zouden we de lange bal inbrengen of niet? En ik moet zeggen er werd goed weerstand geboden. Maar dan valt voor rust door een rare kluts toch de onverdiende 1-0.”

En trainer Poulina kon ook zijn trainingspak al uittrekken om de Leidse ploeg compleet te maken. Daar had hij op zeker al op gerekend, maar zeker niet op dat moment. ,,Onze laatste man, Hakim, viel in de eerste helft al geblesseerd uit. Dat was effe een tegenvaller”, sprak Serray.

In de tweede helft waren het de Leidenaren die goede kansen op de 1-1 kregen. Serray: ,,De grootste was er voor Mo Maatoug, van de zondagtak gekomen, maar het lukte hem net niet om mij te laten juichen. En dan valt die toch aan de andere kant. De 2-0 kwam vooral door het uiteindelijk mindere conditionele vermogen van de uitploeg. Serray: ,,Er werd meer achteruit gebald, en dan kan je er op wachten. Maar na afloop, met deze 2-0 eindstand, hebben de spelers elkaar gecomplimenteerd en ik hen. Ze hebben echt als team, gestreden. Dat beleeft veel voor komende week uit bij Haagse Hout. Trots man!”

Deze Haagse ploeg staat nu zevende met 6 uit 4 en is zeker in een flow na de 1-12 uitzege bij GOL Sport. Roodenburg staat nu negende met 4 uit 3 (7-8). Serray: ,,En dat smaakt zeker naar meer. Want de zesde plek van vorig jaar moeten we zeker kunnen verbeteren. Maar dan moeten er wel meer wisselspelers naast onze trainer-speler Poulina op de bank zitten.” En deze uitwedstrijd bij Haagse Hout is voor doelman Mike Armitage ok een ‘feestje der herkenning’ daar hij vorig jaar onder de Haagse lat stond.