VVSB-Roodenburg

De mannen van Nino Poulina zijn bezig met een herstel na diep weggezonken te zijn. Tegen de toppers Blauw Zwart en Van Nispen redden de Leidenaren het niet,  maar tegen een ploeg als VVSB moet weer de winst gepakt kunnen worden.  Roodenburg is in een (prestige)strijd om de vijfde plaats verwikkeld met FC Rijnland. Het is een schrale troost als dat zal lukken waar voor dit seizoen op meer was gehoopt en gerekend. De Voetbal Vereniging Sint Bavo is geen ploeg die zich vrijwillig naar de slachtbank zal laten leiden.  Het is al zes wedstrijden achtereen ongeslagen en dat is toch een prestatie te noemen. Roodenburg  weet wat het te doen staat.

Wassenaar-Oegstgeest

Oegstgeest leek rechtstreeks op het kampioenschap af te gaan, maar is door puntverlies nu achtervolger in plaats van prooi jager geworden. Het wachten is op misstappen van Blauw Zwart en Van Nispen die drie punten meer hebben en moet dan zelf alles in winst omzetten. In Wassenaar moeten allereerst de drie punten opgehaald worden. Dat moet een te klaren klus zijn. Wassenaar neemt een plek in in de onderste regionen en op De Voscuyl kreeg Wassenaar met 6-0 klop. Concentratie en scherpte vanaf minuut een zal waarschijnlijk genoeg zijn. Volgende week wacht dan de klapper tegen Blauw Zwart. Oegstgeest gaat natuurlijk voor het kampioenschap, maar promotie kan ook afgedwongen worden in de nacompetitie omdat een periodetitel al behaald werd.

VV Leiden-FC Rijnland

De wedstrijd tussen VV Leiden en FC Rijnland is meer dan een stadsderby. Ze delen dezelfde ingang tot het terrein, zijn buren en aanstaande fusiepartners. Een wedstrijd om naar uit te kijken voor beide selecties. Voor de ‘bezoekers’ eindigde een fraaie reeks met een 2-3 nederlaag tegen Roodenburg en daarna  bleef de ploeg puntloos tegen Woubrugge en Blauw Zwart. Een hard gelag voor de mannen van Roberto Escudero, die een periodetitel in het vizier dachten te hebben. De zaterdagtak van FC Rijnland krijgt te maken met een ware uittocht van spelers, maar zij hebben zicht heilig voorgenomen dat pas te doen na een paar klinkende resultaten. Wat is er dan mooier dan de prestigestrijd van VV Leiden te winnen? VV Leiden kent (bijna) traditioneel een wisselend seizoen. De ene week denkt men zicht te hebben op een hoge positie om de week daarop een soms onnodige nederlaag te lijden. Een vierde plek is welhaast zeker en geeft wellicht recht op de nacompetitie. Dit hangt af van de overige periodekampioenen. Met die gedachte in het achterhoofd speelt de ploeg van Cees van Tongeren zijn laatste wedstrijden. De van een knie operatie herstellende trainer kan nog niet overeind springen om te juichen, maar misschien is daar later in het seizoen wel sprake van.

WVC-Football Factory

Het is geen goed seizoen voor Football Factory en scheidend trainer Carlos Pinas baalt daar hevig van. Hij heeft te maken gehad met talloze noodgedwongen aanpassingen vanwege schorsingen, blessures en andere redenen om niet present te kunnen zijn. Dieptepunt was de 2-2 thuis tegen het uiterst zwakke WVC. Dat de ploeg zaterdag het een en ander heeft recht te zetten is klip en klaar. Football Factory speelde lang niet altijd slecht, maar kon dat spel te weinig in doelpunten uitdrukken en ging dan uiteindelijk de boot weer in. De laatste overwinning dateert van 24 september 2016 en uit konden de Leidenaren al helemaal geen winst noteren. Daar moet en zal zaterdag verandering in moeten komen.

Woubrugge-UDO

In de categorie onnodige nederlagen zou  het 3-4 verlies van UDO in de laatste competitiewedstrijd tegen KSD Marine hoge ogen gooien. Trainer Nikivor van Rijn weet dat zijn ‘jonkies’ op de goede weg waren, maar dat talenten vooral leren van fouten. De wedstrijd tegen Woubrugge is een uitgelezen kans om te bewijzen dat er leergeld betaald is. Mooie bijkomstigheid; bij winst is dat men op gelijke hoogte komt met Woubrugge. Eerder wonnen de geel-zwarten al met 2-1.