Vierde klasse A zaterdag

VV Leiden-Blauw-Zwart

Het team van Cees van Tongeren speelde vorig weekend het arme Football Factory met 0-9 ondersteboven. Een lekkere opwarmer voor de wedstrijd tegen de directe concurrent Blauw-Zwart. Kwam VV Leiden uit niet verder dan 2-2, nu gaat men zonder twijfel voor een zege, waardoor de tweede plaats van de Wassenaarders overgenomen zou worden. Die plek geeft recht op de nacompetitie en daar is Leiden veel aan gelegen. Bovendien zou er ook nog eens goede zaken worden gedaan wat betreft de tweede periode. Wordt Blauw Zwart inderdaad verslagen, dan kan een bescheiden feestje gevierd worden in de Mors.

Oosterheem-Roodenburg

Het is al eerder gezegd: Roodenburg heeft teleurstellend gepresteerd. Een gebrek aan teamgeest en positief coachen wordt als oorzaak genoemd. Hopelijk heeft men de koppen eens flink bij elkaar gestoken en staat er zaterdag een herboren Roodenburg op het veld. In potentie beschikt trainer Nino Poulina over een uitstekende ploeg. Mocht de eenheid er zijn, dan moet Oosterheem geen probleem vormen voor de Leidenaren. Zaterdag kan de ploeg een signaal afgeven voor een veel betere tweede seizoenshelft.

UDO-Van Nispen

De jonge en enthousiaste ploeg van Nikivor van Rijn speelde een uitstekende wedstrijd tegen het veel hoger geplaatste Koudekerk in de strijd om de Koetshuis De Burcht Cup. Het liet weer eens zien dat het voetballend prima uit de voeten kan. Verdedigend staat het als een huis, maar aanvallend is het toch nog te weinig effectief. Toch zit er duidelijk progressie in wat betreft het creëren van kansen. Het afmaken van de mogelijkheden is de volgende doelstelling van Van Rijn. Subtopper Van Nispen zal ervaren of en hoeveel vooruitgang er is. Een gelijkspel zou een knappe prestatie zijn.

VVSB-FC Rijnland

Bij FC Rijnland was men afgelopen weekend bepaald niet blij met de afgelasting van de wedstrijd tegen WVC. Drie punten leken welhaast zeker en dan begin je ook lekker aan de tweede seizoenshelft. VVSB beleeft een minder seizoen en sprokkelt de punten juist bij uitwedstrijden bij elkaar. FC Rijnland gaat de strijd om de vijfde plaats aan met Roodenburg en wil zo mogelijk het gat van negen punten met nummer vier Van Nispen dichten. Scheidend trainer Roberto Escudero gelooft in de mogelijkheden hiertoe. Dan moeten wedstrijden als die tegen VVSB worden gewonnen.

WVC-VV Oegstgeest

De Oegstgeest-trein dendert onverminderd voort. Je hoeft geen kenner te zijn om een ongelijke strijd en tevens een hoge uitslag te verwachten. De Oegstgeestenaren maken gemiddeld bijna vijf goals per wedstrijd en WVC krijgt er bijna zeven tegen. Nonchalance, gemakzucht en voor eigen gewin gaan zullen – nog meer dan WVC – de tegenstander zijn van de mannen van Huig Jan Heeringa.

Woubrugge-Football Factory

Beide ploegen verloren volstrekt kansloos afgelopen weekend. Woubrugge beleeft een ongekend slecht jaar en bij Football Factory wil het ook maar niet lukken. Trainer Carlos Pinas kan als excuus aanvoeren dat hij zaterdag te maken had met een gehavende selectie. Hij zal vurig hopen weer met zijn sterkste opstelling te spelen om weer eens drie punten te pakken. De laatste zege dateert van 24 september op eigen veld tegen Oosterheem (5-4) en dat is natuurlijk veel te lang geleden. Thuis wonnen de studenten eerder dit seizoen nog met 3-2 van Woubrugge. Dat moet de ploeg toch motiveren.

Vierde klasse A zondag

VEP-Leidsche Boys

De Boys werden ruw uit de winterslaap gehaald door de kansloze 0-7 nederlaag tegen koploper Bernardus. Blessures en een mogelijke schorsing maken de taak van de nieuwe trainer Edwin Kluivers er niet makkelijker op. Een voltallige selectie is een voorwaarde om te presteren, zoveel mag bekend zijn. Dat zal ongetwijfeld een doelstelling zijn van Kluivers: iedereen trainen en op zondag genoeg mannen om niet alleen een goede basis op te stellen, maar ook een brede bank te hebben. Of dat zondag al tot concrete resultaten leidt is de vraag; de voortekenen zijn niet gunstig. VEP is een makkelijk scorende middenmoter. De ploeg uit Woerden scoorde dit seizoen in ieder duel. Leidsche Boys krijgt het dus hoe dan ook heel moeilijk.