Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest is op koers gebleven voor de titel in 4A. Op de eigen Voscuyl werd VVSB met 4-0 eenvoudig aan de kant geschoven en daardoor werd de stand op de ranglijst weer wat gunstiger voor de equipe van Huig Jan Heeringa. Blauw Zwart verloor namelijk in de slotminuut van Van Nispen en door dat resultaat mag enkel de ploeg uit De Zilk nog een serieuze bedreiging worden genoemd voor de geelhemden.

Heeringa wist niet zo goed wat hij met de zege aan moest. ,,We leggen de lat voor onszelf hoog omdat we uitdagingen willen hebben. We worden lang niet elke week getest en sommige overwinningen komen wel erg eenvoudig tot stand. We proberen ons spel te verbeteren en onszelf doelstellingen op te leggen. Qua doelstellingen blijven we op schema, maar dit keer was het niet al te best van onze kant. Als trainer ben je dan uiteraard kritisch, maar wanneer je met 4-0 wint in misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen kan je eigenlijk ook weer niet ontevreden zijn.”

Dat Oegstgeest niet een grootse dag kende, zag Heeringa vanzelfsprekend zelf wel. Toch werd de ex-trainer van FC Rijnvogels er nog wel even fijntjes op gewezen. ,,In de eerste helft had ik een app ontvangen van mijn pa. Die heb ik op dat moment niet gelezen, maar later wel. Daar stond in dat ik hem een seintje moest geven wanneer Oegstgeest eens ging voetballen. Dan zou hij terugkomen, want hij verkoos nu een bakkie koffie in de kantine boven het kijken naar onze verrichtingen. Tja, ik moet hem daar wel gelijk in geven. Voor de pauze was het slordig en hanteerden we te dikwijls de lange bal. Er ontstonden ook onderlinge irritaties en daar hebben we in de rust over gesproken. Kort na rust maakten we de 2-0 en 3-0 en toen was het al wel gedaan. Het is erg leuk dat de middag toch nog wat kleur kreeg door een A-junior die met een persoonlijke actie de 4-0 liet aantekenen.”

Misschien had het matige optreden te maken met de (te) snelle voorsprong. ,,Je kunt nooit te vroeg op voorsprong komen, maar misschien sloop er inderdaad wel gemakzucht in bij ons. Over de eerste helft moeten we het maar niet meer hebben.” Voor die openingstreffer zorgde Bob den Hollander al na twee minuten. Evan na rust verdubbelde Adil Harfaoui de score vanaf elfmeter en Roy Dijkstra zette VVSB vervolgens op grotere achterstand. De kers op de taart kwam op naam van Fabian Ramayana, een eerstejaars A-speler.

Heeringa over de doelstellingen. ,,We gaan overduidelijk voor de titel, maar we willen meer bereiken. Thuis willen we ongeslagen blijven en we streven ernaar om ver over de honderd doelpunten te komen. Daarnaast is de wens om ook alle resterende potten te winnen en zodoende weer derdeklasser te worden. Die uitdagingen heeft deze groep nodig. We moeten er niet aan denken om in de vierde klasse te blijven. Wanneer dat wel het geval is, zullen er op zeker veel spelers weggaan en dat willen we absoluut voorkomen. Met deze groep willen we omhoog en dat hebben we volledig in eigen hand.”

Oegstgeest trad overigens niet op volle oorlogssterkte aan. Heeringa moest het stellen onder Danny Wenink, Rens van Klaveren, Lucas van der Meij, Joep Zenden, Steven Apcar en Ramon Bakker. Door het ontbreken van dit zestal was er onder meer een eerste basisplaats weggelegd voor Rens van der Spek en Dylan Dijkstra.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Kaay, Polet, Noort, Heemskerk, D.Dijkstra, Tetteroo, Harfaoui, Van der Spek, Den Hollander, Leeuwenburg, R.Dijkstra.

Foto’s: met dank aan VVO