LAV Cup, poule D- De 0-3 nederlaag van thuisploeg FC Rijnland betekende dinsdagavond dat de Leidenaren het bereiken van de volgende ronde in de LAV Cup niet meer in eigen hand hebben. De winnende zaterdagvierdeklasser VVSB is met deze zege nog in de race voor de tweede ronde. De Noordwijkerhouters hebben nu 6 punten uit 3 wedstrijden (10-2) en kunnen zich nog plaatsen middels wedstrijden in deze poule D tegen ASC thuis (6 uit 3) en Koudekerk uit (3 uit 3).

Ronald Mink, assistent-trainer van FC Rijnland zag zijn jongens een leuke wedstrijd spelen: ,,Edwin Kluivers had deze avond gesprekken met verschillende spelers, dus ik mocht deze pot begeleiden. Ook door verschillende blessures hadden we zeven spelers van het eerste en acht van het tweede beschikbaar.”

VVSB-trainer Rob Jonkman was verhinderd en liet de coaching over aan zijn assistent-trainer Raymond Duivenvoorde. Maar na de onderlinge terugkoppeling kon Jonkman ook terugblikken op deze 0-3 uitzege: ,,We waren redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Het was ook FC Rijnland dat een paar honderd procent kansen kreeg, maar ze niet wist te benutten. En in de laatste fase van de wedstrijd bleek dat onze jongens fitter waren en we definitief konden doordrukken.”

Mink: ,,VVSB heeft ook een hele leuke, jonge ploeg. Maar ja, het blijft jammer dat we twee dotten van kansen, een speler alleen op de doelman af, niet konden verzilveren. Driekwart van de wedstrijd ging het gelijk op, maar na de 0-1 in het laatste kwart was het over bij ons. Maar we hebben lekker gebald en belangrijk om te benoemen is dat er over en weer respect voor elkaar binnen de lijnen was.”

,,Wij hebben één zaterdagteam met negentien spelers die we allemaal evenveel speelminuten willen geven. En deze wedstrijd hebben we dan ook met een representatief team gespeeld. Driekwart van het team zal komende zaterdag dan ook weer binnen de lijnen komen”, aldus de enthousiaste Jonkman

De Leidenaren krijgen zondag 11 februari een pittige tegenstander met WVC uit. En Kluivers en zijn jongens hebben zeker wat goed te maken na de 1-0 nederlaag afgelopen zondag bij SJZ in Zoeterwoude Dorp. Thuis werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen WVC. Dus FC Rijnland kan, op een vierde plek met 22 uit 13 tegen deze tegenstander met een zesde plek en 19 uit 12, de Leidse borst echt natmaken.

Door een wolkbreuk kon de wedstrijd van VVSB, derde met 25 uit 12 in de vierde klasse A, afgelopen zaterdag thuis tegen koploper Oegstgeest niet doorgaan. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Roodenburg, waar thuis met 2-0 van werd gewonnen. Jonkman: ,,We hebben een prachtig team met meer dan de helft jongens van het vroegere tweede zondagteam, wat jeugd- en ook wat oud-spelers. De doelstelling is om dit seizoen met technisch verzorgd voetbal een goede plek te verwerven in deze vierde klasse. Maar in het linkerrijtje staan echt hele goede ploegen. En het zou mooi zijn om na twee seizoenen een sprong naar de derde klasse te kunnen maken.”

Maar eerst gaan de paarsgelen uit Noordwijkerhout zich proberen te plaatsen voor de tweede ronde van deze LAV Cup. Leidenamateurvoetbal blijft ze volgen en bij de loting op woensdag 21 februari bij ASC weten we meer.

Bekijk hier de groepsindeling, het resterende wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]