Rabobank LAV Cup, poule C- Voorschoten’97 heeft na een eerdere nederlaag tegen Quick Boys in deze poule zichzelf op drie punten gezet. Eenvoudig ging dat niet. Derdeklasser VVSB gaf prima partij en uiteindelijk werd het 2-3 in Noordwijkerhout. Beide trainers hadden zich erg vermaakt in een open ontmoeting met twee ploegen die de intentie hadden te voetballen.

Rob Jonkman namens VVSB: ,,Dit was een prima test. Voorschoten’97 was zo ongeveer op oorlogssterkte en dat maakte deze pot erg nuttig. Voor ons zijn dit prima metingen om te zien waar we staan. Dan mag ik na zo’n avond tevreden zijn. Je kon merken dat er geen competitiespanning op de voeten stond. Er werd vrijuit gebald en dan blijken we goed mee te kunnen met een ploeg met veel voetballend vermogen. Helaas kregen we na de rust twee goals tegen in drie minuten door foutjes. Dat gebeurde j.l. zaterdag eigenlijk ook. Het is dan vervolgens goed te zien dat de ruggen worden gerecht. Na de 2-3 had het ook nog 3-3 kunnen worden. Die beloning bleef uit, maar voor het overige was het prima zo. Dit was een conditionele prikkel en ook in tactisch opzicht ben ik weer wijzer geworden.”

Collega André Lourens: ,,Ik ben het met mijn collega eens. Voor hen zal het nuttig zijn geweest, maar voor ons was dat eveneens het geval. VVSB herbergt een  aantal prima spelers en ze wilden bovenal er een echte wedstrijd van maken. Als alle clubs zo denken, wordt het toernooi alsmaar leuker. Dit was echt een win/win-avond. Omdat we een brede groep hebben, kunnen veel spelers meedoen vanwege de mogelijkheid om door te wisselen. Wel had ik verwacht dat het na 1-3 klaar was en dat we het makkelijker zouden uitspelen, maar dat lukte niet. Maar goed, we gaan ervoor om ons bij de beste twee te plaatsen. Het is enkel jammer dat Oualid Maatoug niet mee kon doen vanwege een opgelopen enkelblessure tegen TAVV. Hopelijk kan hij zaterdag mee doen.”

Scoreverloop: 0-1 Tim Koning, 1-1 Fadil Sukurica, 1-2 Thom de Koning, 1-3 Alex Iliopoulos, 2-3 Victor Schipholt.