vrijdag, december 9, 2022
HomeSportiff LAV Cup 22-23Poule ERabobank LAV Cup, poule E: Zwammerdam leeft zich uit op Warmunda

Rabobank LAV Cup, poule E: Zwammerdam leeft zich uit op Warmunda

-

Rabobank LAV Cup (poule E)- Hoewel beide ploegen in de derde klasse spelen, was er gisteravond toch sprake van een aanmerkelijk onverwachts groot krachtsverschil tussen Warmunda en Zwammerdam. De thuisploeg, uitkomend in 3A op zondag, moest maar liefst zeven treffers toestaan van de bezoekers die uitkomen in 3A op zaterdag. Zelfs de eer kon niet worden gered. Ayhan Gargili namens de Warmonders: ,,Dit zijn keiharde cijfers voor ons. Dat wordt hard werken de komende weken. Ik ga mijn visie overbrengen en heb er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goedkomt. Het is daarbij niet zo dat we heel veel tijd hebben, want voor de winterstop moeten we goede zaken doen om bij de eerste zes te eindigen. Tegen Zwammerdam gaven we erg veel ruimte weg en de meest simpele dingen gingen fout. Er is kennelijk niet best opgelet door een aantal in de bespreking. Dit zijn leermomenten voor de groep en voor mij.”

Zwammerdam, dat slechts twaalf man bij zich had, kende veel minder zorgen. Sterker nog, het zag er bij vlagen hoopgevend uit. Vlotte combinaties werden op de mat gelegd en aan de afwerking schortte het ook nauwelijks. Natuurlijk, een score van 2-10 was ook mogelijk geweest. Maar in het voetbal worden nu eenmaal doorgaans niet alle kansen afgemaakt. In het eerste deel van de tweestrijd was er nog weinig onderscheid tussen de blauw-witten en groen-witten. Özkan Özmen probeerde het met een lob en Jasper Kortekaas zette Emiel Samsom aan het werk namens de thuisploeg. Tevens werd er door de gastheer op de lat gekopt. Daar stond tegenover dat youngster Rens van der Zwet tot tweemaal toe doelpunten van Justin Bons en Jordi de Groot voorkwam.

De 0-1 van De Groot was echter de opmaat naar een ongelijke strijd. Bij Warmunda ging steeds meer fout en ook de meest basale handelingen lieten te wensen over. Nog voor de rust konden Koen Woudenberg en Mitchell Bons profiteren. De derde treffer van laatstgenoemde was om in te lijsten. Met een krul in de bovenhoek liet hij de jonge Warmondse doelman kansloos. Met de 0-3 tussenstand was de koers eigenlijk al gelopen en in de tweede helft was het wachten op een grotere marge. Die kwam er ook. Justin Bons, Woudenberg, Thijs Nulle en weer Justin Bons maakten de zevenklapper vol. Bij een van die aanvallen kon er prima voorwerk van Bas Verduin worden vermeld, zoals de velddoelpunten sowieso een redelijk identiek karakter hadden.

Na precies negentig minuten was het klaar. Warmunda heeft nog veel werk te doen, maar het viel wel te prijzen dat de ploeg het bleef proberen. Het vertrouwen naar komende zondag zal mede na de 1-6 nederlaag afgelopen zondag tegen WVC broos zijn, maar in het voetbal kan het tij echter ook snel keren. Zwammerdam tankte juist vertrouwen en kende een prima debuut als deelnemer aan dit toernooi.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Van Wetering, Arnst, Van Noort, Massiri, Harmouch, Özmen, Kortekaas, Bakiri, Smit, Van Rijn.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Zoest, Van Asselt, Van Dorp, Kramer, Van der Berg, Woudenberg, J.Bons, Nulte, De Groot, M.Bons.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read