Het 33ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 8 mei 2018, voor 20 uur.

 • Feyenoorder Gustavo Hamer vertrekt vanaf volgend seizoen naar PEC Zwolle. Hamer kwam dit seizoen voor Feyenoord op huurbasis uit voor FC Dordrecht. Hij tekent in Zwolle een driejarig contract. Bij Feyenoord liep zijn contract nog tot 2019. Dat meldt Feyenoord op de website. Hamer deed mee aan de Feyenoord Academy en maakte in in seizoen 2016-2017 zijn debuut in De Kuip. En uiteraard…de Leidenaar kwam in zijn eerste voetbaljaren uit voor Meerburg.
 • Opnieuw een zeer gedegen en lezenswaardig stuk van de hand van Jan Lovink in het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg. Dit keer staan de jeugdopleiding en jeugdtrainers centraal en natuurlijk toegespitst op de situatie bij de club uit Noord. Waarin en hoe onderscheidt deze club zich? Waarom zou een jeugdige voetballer (en de ouders/verzorgers natuurlijk) moeten kiezen voor het blauwzwart van Roodenburg? Dit staat allemaal te lezen op de website van de club.
 • Warmunda wil dolgraag op de zondag blijven voetballen en zoekt spelers die interesse hebben om bij deze sympathieke club te komen voetballen.
 • Bij SJZ moesten een paar speelsters noodgedwongen afhaken: ,, Daarom zijn we bij SJZ hard op zoek naar meiden en dames van 10 tot 30 jaar! Lijkt het jou leuk om bij SJZ te komen voetballen en wil je het eens proberen? De komende 2 maanden kan je meetrainen om eens de sfeer te proeven.”
 • Op 2 februari voorspelde de toen zwaar geblesseerde Boris Müller dat zijn club Meerburg twee keer zou winnen van Oegstgeest. Er werd wat lacherig over gedaan, maar zijn voorspelling is wél uitgekomen. Vier weken geleden is Müller geopereerd aan zijn knie en is inmiddels voorzichtig met de revalidatie begonnen. In het nieuwe seizoen hoop hij zijn rentree te kunnen maken.
 • Tijdens de traditionele lintjesregen zijn dit jaar maar liefst drie ASC-ers vereerd met een Koninklijke onderscheiding. Een unieke gebeurtenis in onze lange geschiedenis waar de vereniging trots op mag zijn. Zeker, omdat de onderscheidingen voor een belangrijk deel toegekend zijn vanwege hun activiteiten voor ASC. Alle drie werden lid in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat om Dick de Bock, Hans Juffermans en Klaas van Welzen.
 • Bij UDO en Oegstgeest is er zondag een laatste mogelijkheid om de nieuwe tenues te passen!
 • Voorschoten’97 meldt op de site: ,,Dat de vorige generatie clubtenues haar weg inmiddels naar diverse goede doelen heeft gevonden, werd al eerder op deze site gemeld. Een deel  van de voorraad werd onlangs verscheept naar het West-Afrikaanse land Gambia. Via de hoofdstad Banjul werd de kleding met ezelskarren naar de diverse bestemmingen gebracht, waar de 500 stuks groengele shirts, broeken en trainingspakken in dank werden aanvaard. Veel waardering gaat uit naar Aad Jansen en zijn team, die dit mooie project uitvoerden.” Met erg leuke foto’s!
 • Donderdagavond 31 mei organiseert Valken’68 in het kader van haar 50-jarig bestaan een reünie voor alle senioren die ooit voor Valken’68 hebben gevoetbald of nog voetballen Aanvang 20:00 uur. Wat is er mooier dan uw teamgenoten van weleer nog eens te zien!! Sommige lopen zelfs nu nog met een foto in hun portemonnee van het moment dat zij een doelpunt scoorden.
 • Het bestuur van de voetbalvereniging UVS nodigt haar leden uit voor de Algemene halfjaarlijkse Ledenvergadering welke gehouden zal worden op woensdag 16 mei 2018 in het clubgebouw, aanvang 20:00 uur.
 • Op 7 en 8 mei organiseert het platform Voetbal in de Bollenstreek bij FC Rijnvogels de VIDB Voetbaldagen. Twee dagen vol voetbal en vermaak onder begeleiding van gecertifieerde trainers van Play2Improve. Maar er is meer! Er komen ook nog eens bekende spelers uit de streek langs om samen met de kids te gaan voetballen: Kevin Wijmer (FC Rijnvogels), Omar Hamdi (VV Katwijk) & Jeffrey Jongeneelen (Rijnsburgse Boys).
 • Nog een keer FC Rijnvogels dan maar: ,,Wij zijn erg blij te melden dat ons nieuwe kledingplan met ingang van volgend seizoen van start kan gaan. Jarenlang hebben wij naar volle tevredenheid samengewerkt met Hummel en Pluimgraaff Sport. Wij danken hen dan ook voor de plezierige samenwerking de afgelopen jaren. Echter na lang onderzoek blijkt dat onze club klaar is voor een volgende stap. De kledingcommissie heeft met een aantal partijen om tafel gezeten en onderhandeld. De keus is gemaakt om met SD Sportswear in zee te gaan. Zij vertegenwoordigen het merk Acerbis.”
 • ASC organiseert op 5 mei een bevrijdingsfestival: ,,Dit is de laatste kans om de bezem nog eens goed door het huis te halen en uw overtollige huisraad, kleding en speelgoed weg te doen. Kraam- en kleedjesverkoop op ons festival terrein , met gezellige muziek, koek en zopie , springkussens en nog veel meer.
 • Kagia en tennisvereniging Lisserbroek slaan, tijdens de zomerperiode, de handen in één. Deze “zomer” samenwerking moet een basis vormen voor verdere samenwerking op een breder gebied. Beide Lisserbroekse verenigingen hebben in ieder geval de intentie uitgesproken om te kijken waar samenwerking kan plaatsvinden.
 • Bij DoCoS strijdt de jeugd jaarlijks om de Brevini-bokaal: ,,Vijf teamduo’s gaan uitmaken wie dit seizoen eerste, tweede en derde worden in de strijd om de Brevinibokaal Jeugd. De top-3 wordt gehuldigd op zaterdag 16 juni tijdens het huldigingsfeest. De beste papieren, voor aanvang van de slotmaand van de competitie, heeft het teamduo JO11-6 & JO19-3. Het wordt zeker spannend want de verschillen met de andere teamduo’s zijn klein. “