Het derde ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 11 september.

 • Roodenburg zal het komend seizoen uitkomen met een 35 plus en een 45 plus team. Het betreft een KNVB toernooi, dat op vrijdagavond wordt gespeeld. Deze competitie wordt gespeeld door zeventallen met de dus oudere spelers. Ze spelen op een half veld. Aanmeldingen zijn welkom.
 • Dit seizoen worden de jeugdtrainers van Roodenburg weer regelmatig bijgeschoold. A.s. maandag beginnen we met de jeugdtrainers van onder de 11 jaar. Het programma , een brochure van niet meer dan 11 pagina’s krijgen ze vooraf per mail. In de eerste bijscholing aandacht voor het schieten en welke schietoefeningen de onder de 11 specifiek dienen te beheersen. Daarnaast gaat het over de omgang met de ouders, want zonder ouders kan je het als coach wel vergeten. In samenspraak met de trainers wordt het programma uitgerold. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
 • Op de website van Voorschoten’97 een bijzonder leuke reportage van de vrijwilligers die wekelijks bij elkaar komen: ,,Iedere vrijdagmorgen, het hele jaar door, is er een groep mannen bezig om het complex weer klaar te maken voor de weekend activiteiten. Zij doen dat vrijwillig op basis van een nul euro contract. Petje af dus voor deze groep! Maar wat doen ze dan? Koffie drinken toch?” Dat valt niet te ontkennen, maar ze doen veel meer!
 • Meerburg gaat feest vieren: ,,Op zaterdag 29 september 2018 bestaat Meerburg 90 jaar. Daarom zijn er die dag geen competitiewedstrijden, maar wordt er onder andere een onderling jubileum toernooi georganiseerd. Dit toernooi begint om ongeveer 10.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Tijdens het toernooi spelen voetballers uit verschillende teams met elkaar samen. Vul onderstaand formulier om aan te melden. Hulp kunnen we altijd goed gebruiken (o.a. om teams op het juiste veldje te krijgen, om limonade klaar te zetten, scheidsrechters, klaarzetten/opruimen). Geef aub aan als u kunt helpen.”
 • ,,Bij de VriendenLoterij kunt u als deelnemer zelf bepalen welk goed doel u steunt. U kunt niet alleen kiezen uit goede doelen, maar ook uit 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Als u meespeelt in de VriendenLoterij, gaat de helft van uw lotprijs rechtstreeks naar de clubkas. En deze steun kan UVS goed gebruiken. Zeker voor de realisatie van de nieuwe entrée en de nodige verbouwing van de kleedkamers is iedere financiële hulp welkom.” Dit bericht stond op de website van de blauwwitten, maar ook u kunt uw favoriete club steunen middels deze loterij.
 • TAVV is per direct op zoek naar een nieuwe scheidsrechters-coördinator voor haar thuiswedstrijden. De belangrijkste taak van de coördinator is het tijdig regelen en inplannen van de scheidsrechters voor de thuiswedstrijden op zaterdag. Hierbij ontvang je hulp van de jeugdcommissie met het inzetten van diverse jeugdleden voor de jeugdwedstrijden. Mocht er interesse zijn of mocht er wat meer informatie gewenst zijn neem dan contact op met Ruud Zonderop of Chiel Scholte.
 • Wedstrijden voetballen bij RCL doe je op zaterdag. Of toch niet? Sinds dit seizoen komt er voor het eerst een damesteam uit in de officiële 7×7 KNVB-competitie in de categorie 30+. De vaste speeldag hiervan is vrijdagavond. Een primeur waar toekomstmuziek in zit? De club uit Leiderdorp hoopt er wel op. Surf naar de site en leer meer.
 • Meer nieuws van deze vereniging: ,,Wekelijks worden er zo’n 30 tot 40 wedstrijden gespeeld op de velden van RCL. Van pupillen tot veteranen; door mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Voor al deze wedstrijden zijn scheidsrechters onmisbaar. RCL is continu op zoek naar nieuwe en enthousiaste mensen die al deze wedstrijden in goede banen helpen leiden. Wat je hiervoor nodig hebt is enige kennis van  de regels en plezier beleven aan het spel. De vereniging kan je voorzien van de benodigde materialen (fluit, stopwatch, notitieboekje) en ook een tenue is in bruikleen te verkrijgen.” Alle info op de website natuurlijk.
 • Eindelijk, verzucht men bij DoCoS: ,,De gemeente Leiden start op maandag 10 september met de renovatie van veld 2. Op dit veld wordt kunstgras aangelegd. Er komt verlichting en tevens worden twee nieuwe kleedkamers gebouwd. Als gevolg hiervan is er tijdelijk geen ruimte om op veld 2 te trainen. Gedurende deze werkzaamheden geldt daarom een tijdelijk trainingsschema.”
 • Vrijwilligers vormen de basis van onze vereniging. Vrijwilligers binnen FC Rijnvogels zijn onmisbaar! Om je te bedanken voor je inzet van afgelopen seizoen zal er vrijdag 21 september a.s. een vrijwilligersavond georganiseerd worden in onze eigen kantine. Bij deze worden deze vrijwilligers (met partner) hiervoor uitgenodigd.
 • Richard Bakker verliet Voorschoten’97 aan het einde van het vorige seizoen om zijn heil te zoeken bij eersteklasser ARC. De middenvelder leek daar op de goede weg, maar het noodlot sloeg toe. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de eveneens ex-speler van MMO de kruisbanden afgescheurd. Op 14 september zullen foto’s meer duidelijkheid moeten brengen. Wij wensen deze sympathieke technicus sterkte bij de uitslag en een eventueel maar aannemelijk herstel.