Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS leek drie broodnodige punten mee te nemen uit Zoetermeer, maar in het laatste halfuur verspeelde de Leidse ploeg alsnog een 0-2 voorsprong. In Leiden had de ploeg van Nico van der Salm ook al een voorsprong gepakt tegen DSO, maar destijds verloren de withemden alsnog. Nu werd er nog een punt overgehouden aan de tweestrijd, maar door dit resultaat zakte DoCoS wel naar de twaalfde plaats. Dat zou aan het eind van het seizoen nacompetitie betekenen, maar zover ziet Simon Joubij het niet komen.

De middenvelder was belangrijk voor zijn ploeg. Met twee treffers tekende de ex-speler van Voorschoten’97 voor zijn zevende en achtste seizoenstreffer. ,,Maar daar hebben we dus weinig aan. Ik had liever gewonnen. Met nog een kleine vijfentwintig minuten op de klok en 0-2 voor mag je dat niet meer weggeven. Extra zuur ook omdat we daarvoor al meer kansen verkwanselden. Elk punt telt en we willen toch echt wegkomen uit de gevarenzone.”

Joubij opende de score met een rake kopbal uit een vrije trap. Zijn tweede treffer even na rust ontstond nadat DSO de bal niet weg kreeg. Met links schoot Joubij in en de bal plofte neer in de verste hoek. Daarvoor hadden Chris van Empel en Danny Maaskant al mogelijkheden gehad de Leidenaren in een zetel te zetten, maar ook DSO deelde af en toe speldenprikjes uit.

,,Er leek weinig aan de hand bij de 0-2 tussenstand, maar in het laatste deel konden we ons niet meer onder de druk uit voetballen. Zij bleven drukken en na een defensief slippertje werd het 1-2 en toen zag ik de bui al hangen. Onze doelman Joris van Harmelen moest corrigeren en de scheidsrechter zag er een overtreding in en dus een pingel. Het is daar een open vlakte en een matig kunstgrasveld en daar hadden we in de slotfase veel moeite mee. Balen natuurlijk dat die gelijkmaker laat tot stand kwam, maar we hebben het onheil over onszelf afgeroepen.”

Met Nils Slingerland inmiddels in de ploeg trachtte DoCoS voor de 2-2 nog wel de marge naar twee te tillen, maar een slimme overtreding op Lars de Ridder voorkwam een grote kans. DSO eindigde het duel daardoor wel met tien man, maar de vrije trap leverde niets op. Daarna bracht Chris Hagi zijn ploeg dus alsnog op gelijke hoogte en zo verspeelde DoCoS, volgens Joubij, dus vijf punten aan de opponent uit Zoetermeer. Joubij haalde het einde overigens ook niet vanwege een liesblessure, maar die lijkt mee te vallen. Ook Tim Gonlag moest eerder het veld ruimen met een hoofdwond.

Joubij: ,,Er is geen paniek en we houden het gevoel dat het goed gaat komen. Als je in deze positie staat moet je sowieso rustig blijven. We weten wat we kunnen. Maar het besef is er wel dat het lastig kan worden als we ons niet gaan weg spelen de komende tijd uit deze situatie.”

Volgende week is DoCoS gastheer van stadsgenoot Lugdunum. Eerder werd de formatie van Nico van der Salm geklopt in de Kikkerpolder. Het verschil tussen de beide teams bedraagt elf punten, waarbij DoCoS de gestaakte wedstrijd van vorige week tegen HVC’10 nog wel moet uitspelen bij een stand van 1-1. Vooralsnog heeft de tuchtcommissie van de KNVB nog geen besluit genomen over die gestaakte wedstrijd.

DSO – DoCoS 2-2 (0-1). 18. Simon Joubij 0-1, 47. Simon Joubij 0-2, 68. Leslie van den Berg (strafschop) 1-2, 86. Chris Hagi 2-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag (60. Steven Knijnenburg), Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Joubij (78. Nils Slingerland), Enno van Wieringen, Thomas Goebel, Chris van Empel, Lars de Ridder.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude