Tweede klasse C -DoCoS is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd in winst om te zetten. Op bezoek bij Soccer Boys, vorig seizoen de onbetwiste kampioen in 3A, werd het 1-1. De Leidse ploeg kwam aanvankelijk sterk voor de dag en de overmacht werd ook vertaald in een doelpunt van Ronnie de Roode. Daarna leken de Bleiswijkers rijp voor de sloop, maar de bezoekers konden niet doordrukken. Soccer Boys kwam zelfs op gelijke hoogte en in de tweede helft kon DoCos het verschil niet meer maken.

De van UVS overgekomen Jeroen Boogmans baalde van het puntenverlies. ,,We speelden prima in de eerste fase. Er was sprake van goed combinatiespel en we legden hen de wil op. De 0-1 was dan ook een logisch gevolg en het was lekker geweest als Rowin Peet, oog in oog met hun doelman, de 0-2 had gemaakt. Dan was het denk ik al klaar geweest. Daarna werd het minder bij ons en door een moment van onachtzaamheid werd het voor de rust nog 1-1. Na de rust zijn we nauwelijks nog aan voetbal toegekomen. Het werd vooral een fysieke strijd en daar ligt niet per se onze kracht.”

De centrale verdediger was eerdernnet als diverse ploeggenoten geblesseerd. ,,Ik heb drie wedstrijden moeten overslaan in de voorbereiding. Bij UVS had ik ook al last van mijn knie en die speelde in de voorbereiding weer op. Op de training ging ik er doorheen. Gelukkig kon ik nu wel spelen, maar het blijft opletten geblazen. Het klopt dat we kampen met een aantal gevallen van lappenmand. Zo hebben Sean Armitage en Rick Siere nog hamstringklachten en is ook Sven Ravensbergen nog niet van de partij. Joshua Overvliet, normaal gesproken een middenvelder, moest nu noodgedwongen centraal achterin staan. Het mag duidelijk zijn dat we een aantal jongens missen. Siere was al wel weer in training, maar kreeg  een terugslag.”

Boogmans heeft niet het idee dat er is gespeeld is tegen een hoogvlieger in deze klasse. ,,Eerlijk gezegd dacht ik dat we ze gingen oprollen in het eerste halfuur. Zonde dat we de boel toen al niet op slot hebben weten te gooien. Daar krijg je uiteindelijk de rekening voor gepresenteerd. Goed bezien hebben we ze een puntje gegund en dat mag niet voorkomen. Aan de andere kant moet ons team nog groeien. Er zijn toch wat nieuwe gezichten en er zijn spelers vertrokken dus dat vergt weer de nodige aandacht. Dat gaat straks wel goed komen. Ik ben absoluut al gewend hier. Ik ken de club en veel jongens. De sfeer is prima en alles rondom 1 is goed geregeld. We gaan ons nu opmaken voor de eerste derby van volgende week tegen Valken’68. Dat zijn altijd leuke potjes om te spelen.”

Trainer De Roode: ,,We hadden meer recht op een zege, maar hebben onszelf tekort gedaan. Wat ik in de eerste vijfendertig minuten zag, beviel me. Zo zie ik het graag. Enkel moet je in die fase vaker scoren. Na de 1-1 kregen we het lastiger. Zij hanteerden de lange bal met twee bomen van kerels voorin. Daar hadden we het na die eerste prima fase moeilijk mee. De tweede helft leek op een wedstrijd uit Engeland. Ik kreeg een stijve nek op de bank van dat ‘peren’ heen en weer. In de tweede helft hebben we zelf teveel foutieve keuzes gemaakt. Het is hier en daar nog zoeken, maar we maken stappen om ergens te komen.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Boogmans, Overvliet, Peet, Klein, Atif, Joubij, De Roode, Van Empel, De Ridder.

Foto’s: met dank aan R.van Abswoude