Terugblik op seizoen: DoCoS (tweede klasse C, zaterdag)

Eén van de meest opvallende mutaties komend seizoen bij de regionale voetbalclubs vindt bij DoCos plaats. Verdediger Steven Knijnenburg heeft besloten om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Dat voetballers besluiten om te stoppen is op zich  natuurlijk niet uitzonderlijk, maar  in dit geval mag er gerust worden gesproken worden van een opmerkelijke keuze. Knijnenburg, eerder uitkomend voor UVS, Voorschoten ’97 en Noordwijk, is vrij van blessures en pas 23 jaar oud. LeidenAmateurVoetbal sprak hierover met Knijnenburg.

Steven, voor de buitenwacht zal jouw besluit om te stoppen redelijk onverwacht zijn.

,, Misschien wel, maar ik speel  al een paar jaar met de gedachte om een jaartje te stoppen met voetbal. Ik voetbal al sinds mijn jongste jeugd en ik wil gewoon ervaren hoe het is om niet het hele jaar met voetbal bezig te zijn. Naast het voetbal heb ik  veel andere interesses, waar ik nu niet aan toekom. Ik doe graag aan outdoor sports, snowboarden, tennissen en surfen en daar heb ik nu niet voldoende tijd voor. Daar naast heb ik sinds kort ook een eigen bedrijfje, dat ook de nodige tijd opslokt. Het is voor mij ook een soort sabbatical, iets wat bij trainers vaker voorkomt dan bij spelers. Het uitgangspunt is dat ik in ieder geval een jaar niet voetbal, alhoewel ik nog wel een kleine slag om de arm hou. Mocht ik het voetbal toch gaan missen, dan heb ik de afspraak met DoCoS dat ik mij na de winterstop weer aanmeld. We zullen het zien, voor nu ga ik er vanuit dat ik volgend seizoen niet speel. Ik ben benieuwd hoe het is om een jaartje zonder voetbal te ‘leven’.

Je bent aan het begin van dit seizoen teruggekeerd bij DoCoS, hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

,,Het is een raar seizoen geweest. Het begin was lastig, daarna ging het wat beter, weer een mindere periode, om uiteindelijk ons toch redelijk eenvoudig rechtstreeks te handhaven. Een seizoen met ups en downs dus, net zoals mijn eigen spel eigenlijk. De top-3 (Die Haghe, Valken’68 en UVS) was veruit de sterkte in deze klasse, de overige ploegen waren erg aan elkaar gewaagd.”

Zien we je volgend seizoen nog langs de lijn bij  wedstrijden in de Leidse regio?

,, Ik zal best wel een wedstrijdje meepikken. Daarnaast ga ik regelmatig een vriend helpen die voetbaltraining geeft. Dat is allemaal redelijk vrijblijvend hoor, het is de bedoeling dat ik vooral tijd heb voor andere leuke dingen.”

Statistieken:

Totaal gespeeld: 26-33-41-35 (8e)

Thuis: 13-15-22-17 (12e)

Uit: 13-18-19-18 (7e)

Periode 1: 8-9-12-13 (9e)

Periode 2: 9-14-22-12 (4e)

Periode 3: 9-10-7-10 (10e)

Grootste zege thuis: 8-1 (CVC Reeuwijk)

Grootste nederlaag thuis: 0-2 (Valken’68)

Grootste zege uit: 0-3 (SVC’08 en Voorschoten’97)

Grootste nederlaag uit: 3-0 (Die Haghe)

Thuis nul gehouden: 3 x

Thuis niet gescoord: 3 x

Uit nul gehouden: 3 x

Uit niet gescoord: 3 x