Tweede klasse C (zaterdag)- Volgens spits Lyndon de Bruijn had TAVV grootse plannen om een goed resultaat weg te halen in Hoek van Holland bij HVC’10. Er was goed getraind zoals dat heet en het gevoel heerste dat er wat te halen zou zijn bij deze opponent. De Ter Aarders kwamen evenwel van de koude kermis thuis. HVC’10 was ruimschoots te sterk en won met 7-3. Door dit resultaat bleef de equipe van Niels Slottje twaalfde, maar omdat ook Lugdunum verloor is het nog steeds geen uitgemaakte zaak welke ploeg straks de nacompetitie in zal moeten voor lijfsbehoud. De Leidse ploeg heeft nog steeds de beste papieren, maar De Bruijn blijft geloven in een ontsnapping.

,,Ik had verwacht dat we goed voor de dag zouden komen tegen HVC’10, maar dat bleek een misvatting. Al met al zitten we al tijden in een dip en we maakten het onszelf nu ook weer heel lastig door de nodige cadeautjes weg te geven. Dan speel je jezelf dus uit de wedstrijd en krijg je zo’n draai om de oren. Nadat we achter kwamen, werd het ook binnen een zucht 2-0 doordat we de bal zomaar inleverden bij de tegenstander. Op dat moment zakt de moed je natuurlijk in de schoenen.”

Voor de pauze werd het ook nog eens 3-0 voor HVC’10 en daarmee leek de ontmoeting wel beslist. Op dat moment waren in Leiden Lugdunum en Voorschoten’97 nog in balans en TAVV leek dus gezien voor wat betreft directe handhaving. De teller liep na rust nog verder op en uiteindelijk moest Edwin Pieterse liefst zevenmaal vissen. Gelukkig voor ‘Taffie’ verloor Lugdunum ook uiteindelijk en zo bleef de kloof drie punten.

De Bruijn: ,,We kregen voor de pauze nog wel wat kansen en met 3-1 was er misschien nog een kentering mogelijk geweest. Dat dachten we ook toen Yannick Otto een kwartier na rust alsnog scoorde. Zes minuten later stond het echter alweer 5-1 en dan weet je dus dat het een kansloze middag is. Natuurlijk kwam wel het besef dat we het niet moesten laten lopen verder, want ook het doelsaldo kan nog beslissend gaan worden. In korte tijd bleken we in staat om nog twee goals te maken via Stefan Rijsdam en weer Otto. Op dat moment was ik al gewisseld en vanaf dat moment kreeg ik de tussenstand mee van Lugdunum. Met 5-3 was er weer wat meer perspectief, maar helaas vlogen er daarna alsnog twee ballen in bij ons. We maakten simpelweg teveel persoonlijke fouten deze middag en daar profiteerden zij gretig van.”

TAVV is door deze nederlaag wel vaster op plek twaalf gekomen, maar toch kan het volgende week nog goedkomen. ,,Wij spelen dan thuis tegen Nieuwkoop en dat is voor ons natuurlijk een leuke pot om mee af te sluiten. We kennen elkaar allemaal en de belangen zijn groot. Beide ploegen moeten winnen. Als wij drie punten pakken dan hopen we dat we moeten rekenen aangaande het doelsaldo. Lugdunum speelt immers tegen Honselersdijk en die kunnen periodekampioen worden. Nieuwkoop heeft ook enkel maar baat bij een zege dus het zal erg spannend gaan worden. Overigens zou TAVV tegen Nieuwkoop ook een prestigeduel zijn wanneer het er niet meer toe had gedaan qua ranglijst. Nu is het echter nóg leuker en we kijken er naar uit.”

De blauw-witten kunnen na volgende week zaterdag dus op vakantie of moeten zich gaan opmaken voor de nacompetitie. ,,We gaan het zien en beleven. Het mag duidelijk zijn dat we voor de tweede klasse een te krappe selectie hebben gehad. Dan kom je dus in de problemen. Er is net niet genoeg kwaliteit aan boord en daar moeten we van hebben geleerd. De club is ook druk doende voor volgend seizoen. Met wat versterkingen erbij kan je net even het verschil maken in deze klasse.”