Tweede klasse C (zaterdag)- UVS lijkt niet meer te stoppen. De ploeg van Steef Roodakkers heeft nog altijd een kans op de titel, hoewel daar na de 0-1 zege van Die Haghe op Lugdunum niet in grote mate rekening mee wordt gehouden bij de blauw-witten. Wel klom de Leidse ploeg naar de tweede plaats omdat Valken’68 onderuit ging bij DSO in Zoetermeer. UVS speelde een ontaard makkelijke wedstrijd en CVC Reeuwijk werd met 1-6 nog flink gespaard. Middenvelder Bart van der Weijden: ,,Thuis was het al eenrichtingsverkeer, maar bleven we steken op 3-3. Dat was toen eigenlijk ongelooflijk. Nu kregen we nog veel meer kansen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat zes spelers er zomaar drie hadden kunnen of moeten maken. En ik was er daar één van.”

Van der Weijden scoorde de 0-2, nadat Berend Verdoes de openingstreffer voor zijn rekening had genomen. Kenneth Maaskant benutte een vrije trap voor de 0-3 en na de onderbreking scoorden Thom de Vries, William van Vliet en Nick Scheurwater. Tussendoor maakte Jesse Haak een zeldzaam slippertje, waardoor de thuisploeg niet op nul bleef staan.

De middenvelder vervolgt: ,,Na nog geen tien minuten had het al 0-4 moeten staan. We stapelden kans op kans en kregen al vier dotjes in die fase. Het duurde uiteindelijk nog best lang voordat we onze overmacht in doelpunten konden omzetten, maar zeker na een rode kaart voor CVC was het een kwestie van scoren en laten aftrappen. Natuurlijk kan je onmogelijk ontevreden zijn wanneer je zo dik wint, maar wanneer we er vijftien of meer hadden gemaakt, was dat niet overdreven geweest.”

De ongelijke strijd leverde UVS dus de dertiende overwinning op en de tweede plaats. De maker van de tweede treffer: ,,We hebben een groepsapp en daarin houden we bij hoe lang de ongeslagen reeks is. Vanaf medio december zijn we ongeslagen. Niet enkel in competitieverband, maar ook in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Bij elkaar hebben we nu al achttien wedstrijden op rij niet verloren en dat is natuurlijk best uniek. En we willen meer. We zijn enorm gretig en dat willen vasthouden. Het zegt veel dat we na elke goal de bal pakten om ze zo snel mogelijk te kunnen laten aftrappen. Het voelt een beetje aan alsof we onoverwinnelijk zijn, maar we beseffen ons tegelijkertijd dat dit niet mag leiden tot hoogmoed of laconiek gedrag. Sterker nog; als we een keer punten laten liggen in de competitie kan het ‘gewoon’ nog zo zijn dat we met lege handen staan. Dus we hebben nog niets, ook al gaat het al tijden onvoorstelbaar lekker.”

UVS doet volop mee in de strijd om de derde periodetitel, maar daarin zijn Honselersdijk en Voorschoten’97 ook nog kansrijk. Op dit moment heeft Lugdunum de eerste prijs in het bezit, strijdt HVC’10 volgende week bij DoCoS voor de tweede prijs en wanneer dat niet lukt, krijgt Die Haghe die prijs in handen. Echter, bij een titel van de Haagse ploeg vervalt die prijs aan een ploeg die het hoogst eindigt zonder prijs. Er zijn dus diverse wegen die naar de nacompetitie kunnen leiden, maar er is ook een scenario mogelijk waarin een van de drie bovenste ploegen zonder prijs achter blijft.

Van der Weijden: ,,Wat dat betreft gaan we nog heerlijke weken tegemoet. Dinsdag willen we ons graag plaatsen voor de Rabobank LAV Cup. Aan een gelijkspel hebben we op zich genoeg, maar we gaan die pot in elk geval heel serieus benaderen. We zouden op 5 mei oefenen tegen FC Rijnvogels, maar dat gaat niet door. Voor de competitie spelen we thuis tegen DoCoS en daarna uit tegen RCL. Wat willen we nog meer? Op de slotdag ontvangen we HVC’10 en ik ben heel benieuwd hoe de vlag er dan bij hangt. Of ik nog geloof in de titel? Dat zal heel moeilijk worden, maar misschien kan RCL Die Haghe pootje lichten en dan zou het nog wel eens heel spannend kunnen worden. In elk geval hebben we gisteren een klein feestje gevierd, nadat we hoorden dat Valken’68 had verloren. De tweede plaats is voorlopig de beloning van een geweldig mooie reeks. Maar nogmaals, er valt nog niets te juichen voor wat betreft een prijs.”