Nacompetitie (eerste/tweede klasse)- Valken’68 zal het voorbije weekend niet licht vergeten. Het hoofdveld werd in beslag genomen door een reusachtige partytent en dat had alles te maken met het jubileum. Vrijdagavond j.l. was er een receptie en volgde de ene fraaie toespraak de andere op. Tal van Valken’68-iconen werden in het zonnetje gezet en dat verdienden deze lieden ook één voor één. Een dag later was er een groot feest voor alle clubleden en dat werd bepaald niet minder gezellig.

Tussendoor moest er echter ook nog worden gevoetbald. In de eerste ronde van de nacompetitie moest de hoofdmacht zien af te rekenen met Berkel. Een nederlaag zou natuurlijk best een smet zijn geweest op de feestvreugde, maar het liep goed af. De Valkenburgers waren de bovenliggende partij op het derde veld en wonnen, hoewel magertjes, met 1-0 van de andere tweedeklasser. De thuisploeg liet na om eerder in veilige haven terecht te komen. Het enige doelpunt van Jaco van der Bent, na een flater in de Berkelse defensie, bleek echter genoeg en dus kon het gerstenat rijkelijk vloeien. Van een kater was geen sprake, maar geleidelijk aan zal er nu weer worden toegeleefd naar de tweede hindernis in de nastoot van de competitie.

Nu wacht Honselersdijk, misschien wel de grootste verrassing van het voorbije seizoen in de tweede klasse C. De oranjehemden eindigden slechts op drie punten van de brigade van Arie van Duijn. Afgelopen zaterdag werd er met 1-2 gewonnen in Krimpen aan den IJssel van DCV. Daardoor degradeerde die ploeg uit de eerste klasse, waar eerder Nieuwenhoorn en Bruse Boys al afscheid van moesten nemen. Valken’68 en Honselersdijk speelde in 2C al tegen elkaar. Op de openingsdag van het seizoen waren de geel-roden nog ruimschoots te sterk met 3-0. Arjan Haasnoot, Sven Boonstoppel en een speler van de Dijkers (in eigen doel) scoorden. De return vond plaats in februari van dit jaar. Dat leverde met 2-2 een evenwichtige score op. Voor Van Duijn en de zijnen waren nu Matthias van Beelen en weer Haasnoot succesvol. Bepaalde resultaten uit het verleden geven echter geen garanties voor de toekomst, maar Valken’68 lijkt op voorhand de favoriet. De Valkenburgers willen graag nog twee feestjes vieren en dat zou vanzelfsprekend een geschenk uit de hemel zijn in het jaar dat de club 50 jaar bestaat. LeidenAmateurVoetbal.nl zal er uiteraard bij zijn voor een verslag en interviews.