Afgelopen donderdag berichtte onze redactie al over de overgang van Alan Campfens van Warmunda naar VVSB aan het einde van het seizoen. De in Voorschoten woonachtige trainer verruilt dus een zondagderdeklasser om aan de slag te gaan bij een tweede divisie club. Van hoofdtrainer tot assistent-trainer, maar dan wel op het hoogste amateurniveau. Uiteraard een reden om even in gesprek te gaan met de bevlogen oefenmeester.

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt de huidige trainer van Warmunda, Campfens, assistent-trainer van tweede divisie club VVSB. Hij gaat daar samenwerken met Jack Honsbeek. ,,Jack is bepaald geen onbekende van me”, zo begint Campfens. ,,We zijn in dezelfde buurt opgegroeid, we hebben in de jeugd bij UVS samen gespeeld en later bij Ter Leede nog eens vier jaar. Ook heb ik samen met hem de trainingscursus doorlopen. Ik moest toen afhaken vanwege de komst van een kleine, waarna Jack nog het oefenmeester 1 behaalde. Toen ik hoorde van de vacature bij de club uit Noordwijkerhout heb ik gereageerd. Dat was natuurlijk niet alleen vanwege Jack, maar ik zie de functie eerst en vooral als een stap hogerop. Na een paar gesprekken over de invulling van de taken kwamen er al snel uit.”

Campfens ziet zijn benoeming ook als een beloning van zijn investeringen de laatste jaren en op de manier waarop hij het trainerschap bij Warmunda heeft ingevuld. ,,Zeker. Als ik iets doe dan is dat ook met 100% beleving en inzet. Ik ben blij dat het niet onopgemerkt is gebleven en dat er nu concreet waardering voor is. Voorlopig houdt VVSB me echter niet meer bezig. Mijn focus ligt tot het eind van het seizoen echt bij Warmunda en dat is niet zomaar een loze kreet. Zondag spelen we tegen koploper Altior. Die wedstrijd en de voorbereiding daarop is prioriteit nummer een. Warmunda moet zichzelf niet overschatten en realistisch zijn. Altior staat niet voor niets bovenaan. Met slim spelen, een tactisch plan en realisme kunnen we daar misschien een mooi resultaat neerzetten. En voorlopig hoeft niemand met me over VVSB te beginnen. Voor Leidenamateurvoetbal maakte ik graag even een uitzondering.”