Kagia streefde ernaar om in de nacompetitie te raken voor promotie. De doelstelling moest tijdens het seizoen worden bijgesteld. De Lisserbroekers moesten zelfs even vrezen om nacompetitie te spelen tegen degradatie. Die zorg bleek van korte duur en uiteindelijk kwam de ploeg van Anton Wijsman nog heel behoorlijk aan de finish met een vijfde plaats. In de derde periode werden net even te vaak onnodig punten verspeeld. Nacompetitie was alsnog mogelijk geweest, maar het toetje kwam niet op het bord van de oranjehemden. Toch spreekt Anton Wijsman in de nastoot van een ‘tevreden gevoel’. ,,Ik heb hier vier mooie jaren gehad bij een op veel vlakken unieke club. Natuurlijk was het halen van de nacompetitie een beloning geweest, maar ik heb de laatste drie maanden toch vooral naar goed voetbal zitten kijken. Het seizoen had uit kunnen gaan als de bekende nachtkaars, maar de groep bleef op zoek gaan naar resultaten. Daarvoor werd het voor mij een leuk afscheid, maar ik vind het vooral voor de spelers prettig dat het seizoen waardig is afgesloten.”

Wijsman gaat komend seizoen een sabbatical vieren. ,,Dat is niet voor het eerst op zich. Voor het moment is dat goed voor mij. Ik heb even rust en ik vind dat ik dat wel even heb verdiend. Er speelt op dit moment niets en ik wacht af wat er gaat gebeuren in de toekomst. Ik zal zeker mijn oren en ogen open houden. Als er iets interessants voor mij voorbij komt, zal ik dat zeker in overweging nemen. Ik volg het amateurvoetbal op de voet, en het kan best al weer gaan kriebelen vanaf augustus. Nu gaan we eerst vakantie vieren en de WK volgen. Ik zal zeker een keuze maken om wedstrijden wel of niet te gaan zien, maar daarbij moet je wat geluk bij hebben. Soms vallen leuke potjes op papier tegen en waar je weinig van verwacht kan juist enorm meevallen.  In elk geval kijk ik graag naar Spanje, Brazilië, Argentinië en België.”

Al een half jaar terug maakte de bevlogen trainer bekend Kagia te verlaten. ,,Dat heeft wat gedaan met de groep, zo bleek later. In de laatste week van maart hebben we daar nog eens over gesproken. De groep had zoiets van ‘alweer met elkaar praten’? Uiteindelijk was dat gesprek bepalend voor het restant van het seizoen. De groep wilde er nog wat van maken en was van mening dat ze best wat vaker ‘gestraft’ mochten worden na niet al te beste prestaties. Op zich ben ik daar niet zo van, maar na dat gesprek is het goed gaan lopen. We speelden ons rap veilig en hebben alsnog mogen ruiken aan een prijs. Helaas hebben we het tegen bijvoorbeeld VV Leiden en DSVP laten liggen en ik blijf erbij dat we tegen Van Nispen bestolen zijn. Het had dus nog mooier kunnen aflopen. Wij hadden even zo goed in de nacompetitie kunnen staan als bijvoorbeeld Van Nispen en Oudewater. Maar bovenal heeft de groep laten zien er alsnog vol voor te willen gaan en je ziet vaak dat dit anders gaat bij ploegen die weten dat de trainer vertrekt.”

De trainer en Kagia gaan op een harmonieuze manier uit elkaar. ,,Het gesprek op de club is altijd open geweest en met wederzijds respect. Ik heb kunnen aangeven waar ik de voorbije jaren tegenaan ben gelopen, waar ik veel plezier aan heb beleefd en wat er eventueel anders zou kunnen of moeten. Met de voorzitter heb ik daar onder meer onlangs in zeer constructieve zin over gesproken. Het is hem ook wel duidelijk dat er ook het nodige nog met de jeugd moet gaan gebeuren in de komende jaren. Er wordt veel gebouwd in de omgeving en dat levert nieuwe jeugdleden op. Het is vooral zaak dat Kagia er aan werkt dat er veel jongens van de club uiteindelijk doorstoten naar het eerste elftal.”

Het seizoen van Kagia verliep niet altijd rimpelloos en daar kon Wijsman de vinger wel achter krijgen. ,,Er zijn veel blessures geweest en dat maakte dat er veel gewisseld moest worden binnen het elftal. Met de mentale hardheid zat het ook niet altijd even snor. Misschien lopen er wel teveel goede voetballers rond. Een leider is er niet echt en soms moet je de voetballende oplossing even laten en voor zekerheid kiezen. Dat neemt niet weg dat de groep grote stappen heeft gemaakt in de voorbije jaren en het was prettig werken hier. Het is goed dat er een andere trainer voor de groep komt te staan. René Ras zal zijn eigen visie hebben en misschien zijn bepaalde spelers wel toe aan een ander praatje.”

Statistieken Kagia:

Gespeeld: 26-38-54-47 (5e)

Thuis: 13-16-24-23 (9e)

Uit: 13-22-30-24 (2e)

Periode 1: 8-10-20-17 (7e)

Periode 2: 9-11-17-18 (7e)

Periode 3: 9-17-17-12 (3e)

Grootste zege thuis: 5-0 (WDS)

Grootste nederlaag thuis: 1-4 (Van Nispen), 1-4 (Soccer Boys), 0-3 (Oudewater)

Grootste zege uit: 0-4 (Blauw Zwart)

Grootste nederlaag uit: 2-0 (Soccer Boys)

Thuis nul gehouden: 3 keer

Thuis niet gescoord: 3 keer

Uit nul gehouden: 1 keer

Uit niet gescoord: 1 keer