Derde klasse A (zaterdag)- Nadat Lugdunum in de eerste drie wedstrijden van het seizoen de maximale buit binnenhaalde, moesten de mannen van Roberto Escudero zaterdag in Van Nispen hun meerdere erkennen. De ploeg uit De Zilk vertrok met een 1-2 zege uit de Kikkerpolder.

De bezoekers kwamen in Leiden na een klein half uur spelen via Sven de Ridder op voorsprong en nadat Jon-Joost Cornelissens een kwartier voor tijd de voorsprong verdubbelde,  zag het er slecht uit voor de thuisploeg. Cem Isitir wist een kleine tien minuten voor tijd met een kopbal nog wel voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar het late slotoffensief leverde niets op voor de gastheren. Zo bleef het dus bij 1-2 voor de bezoekers. Door dit resultaat is Van Nispen nu de nieuwe koploper in 3A, met een voorsprong van 1 punt op Nieuwkoop en Lugdunum.

Tom Dijkhuizen, de 21-jarige Valkenburger in Leidse dienst, was onder de indruk van de tegenstander. ,,Van Nispen heeft een goede ploeg, die vooral heel degelijk is. Ik denk dat Van Nispen één van de teams is die dit jaar een rol van betekenis gaat spelen. Jammer dat we er niet in slaagden om toch nog de gelijkmaker te scoren, want dat zat er zeker in. Verder is er natuurlijk geen man overboord. Verliezen van een ploeg als Van Nispen, dat kan gebeuren’’, aldus de centrale verdediger. Dijkhuizen kwam dit seizoen over van Valken ’68, waar hij tot nu toe zijn hele voetballeven doorbracht.  Lugdunum is dus een nieuwe sportieve uitdaging voor de 21-jarige student HBO-verpleegkunde. ,, De overstap naar Lugdunum is mij heel goed bevallen. Er zijn dit seizoen veel  jonge spelers gekomen, dus dat schept een band. Na een goed gesprek met de trainer, was ik er snel uit dat ik deze overstap moest maken. Bij Valken ’68 had ik veel concurrentie en was het maken van speelminuten in het 1e team niet zo groot voor mij. Mensen van de club vonden het wel jammer dat ik vertrok, omdat ze toch ook graag spelers vanuit de jeugd in het 1e willen zien. Vooralsnog ligt mijn voetbaltoekomst dus hier in Leiden, maar natuurlijk blijf ik Valken’68 op de voet volgen’’, aldus de Valkenburger.

Trainer Escudero was van mening dat er meer in had gezeten. ,,We hebben pech gehad met drie ballen op de lat. Van Nispen is zeker een slimme ploeg, maar ik vind niet dat we onder hebben gedaan aan hen. Zij kwamen conditioneel in de problemen en daar hadden we misschien van moeten profiteren. Ze hadden ook slechts 1 wissel bij zich en die kwam ook nog eens in de rust aanzetten. Maar goed, dit is geen schande. Onze start van het seizoen blijft bemoedigend.”

Lugdunum – Van Nispen 1-2 (0-1) 27. 0-1 De Ridder , 74. 0-2 Cornelissens, 81. 1-2. C. Isitir

Basisopstelling Lugdunum: Kirac,  Dijkhuizen, C. Isitir, O. Isitir, Blazquez, Elouath, Thong, Latifi, Van Leeuwen, Demirbas, Aalders.