Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 ging na afloop helemaal uit z’n dak. Niet zo vreemd. De Leidse studentenploeg van trainer Freek Jansen boekte immers de eerste uitzege van het seizoen en kon na de 1-2 triomf bij Kagia drie kostbare punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie.

Het was sinds mensenheugenis de tweede zege op Lisserbroekse bodem. Toch leek de ploeg van de scheidende trainer Anton Wijsman na de schitterende openingstreffer van de sterk spelende Timo Sluymer sportieve revanche te gaan nemen voor het in de ogen van heel Kagia gestolen punt van de Leidse ploeg destijds in de Kikkerpolder (4-4). LSVV spits Jiddo Doornenbal besliste echter anders. De ‘lastige’ en snelle aanvaller was de gehele wedstrijd een plaag voor de Kagia defensie. Hij boog eigenhandig de vroeg opgelopen achterstand na rust om in de 1-2 eindstand. Het was de doelpaal die het fenomeen, zoals hij in eigen kringen al wordt genoemd, in de slotfase van een zuivere hattrick afhield. De trefzekere spits bevestigde nog maar eens het teleurstellende optreden van de thuisploeg dit seizoen tot nu toe.

Kagia kwam al in de vijftiende minuut op voorsprong door Sluymer, die simpel een LSVV-er uitkapte en in de zestien vervolgens vernietigend uithaalde: 1-0. De gastheren mochten in de openingsfase het spel maken. In de omschakeling was LSVV evenwel gevaarlijk. Plaaggeest Doornenbal was voor de 1-0 al tweemaal voor Kagia doelman Sander Hogervorst verschenen, maar kon de trekker nog niet overhalen. Guus van Kessel was in het aantrekkelijke duel dichtbij de gelijkmaker maar hij faalde in de afwerking.Beide ploegen kregen in de slotfase van de eerste helft ook nog kansen om te scoren.

Pal na rust was het LSVV goalie Dammes Waasdorp die zijn ploeg op de been hield. Met drie wissels in een kort tijdsbestek hoopte Jansen op een goed resultaat. Eerst was het Thomas Loos, ingevallen voor Van Kessel, die LSVV op gelijke hoogte had moeten schieten na voortreffelijk werk van Jos van Beuningen. Daarna was het Kagia dat zich via Rens Lamboo liet gelden, maar de inzet van de Kagiaan werd goed gepareerd door Waadorp.

De verdiende gelijkmaker, een kwartier voor tijd, was van een grote schoonheid. Loos haalde de achterlijn en diens voorzet werd heel fraai binnen gekopt door Doornenbal: 1-1. Vervolgens keerde Waasdorp nog een vrije trap en zag daarna de rebound niet verzilverd worden. Aan de andere kant had Paulus Egberts de 1-2 op z’n schoen, maar de Leidse routinier faalde jammerlijk.

De scherpte hing echter wel aan de kont van Doornenbal, die vlak voor tijd het thuisfront met (alweer) een kater opzadelde nadat hij de winnende treffer op de borden (mooie schuiver in de verre hoek) had geschoten. LSVV trainer Jansen was blij en opgelucht:  ,,We hebben op basis van de tweede helft verdiend gewonnen. Verdedigend stond het uitstekend en er stond vandaag een prima team. Dit zijn voor ons bonuspunten die we puur op karakter hebben gepakt.” Topscorer Doornenbal kon zijn geluk niet op: ,,Alle lof voor het hele team. LSVV doet goede zaken. In mijn voetballoopbaan heb ik drie keer met m’n hoofd gescoord en toevallig alle keren tegen Kagia, haha.”

Basisopstelling Kagia: Hogervorst; Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Van de Schinkel, Beelen, Lamboo, Van der Voort.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp; Van Beuningen, Filippo, Van Luxemburg, Leugering, Egberts, Groenendijk, Baarda, Doornenbal, Petersen, Van Kessel.