Derde klasse A (zondag)- Na afloop van de zondag gespeelde wedstrijd Kickers ’69-FC Rijnland (1-0) ging het in de kantine van de Morsclub over voetbal, volgens FC Rijnland-aanvoerder Wim de Bolster. Nu lijkt zo’n opmerking van de creatieve middenvelder een open deur van de eerste orde (FC Rijnland is per slot van rekening een voetbalclub, nietwaar?), maar wie bekend is met de misère bij de groen-gelen van de laatste tijd weet heel goed wat De Bolster bedoelt. FC Rijnland leek het opgebouwde imago van een leuke, goed voetballende ploeg door eigen toedoen te grabbel te gooien. Rode kaarten voor FC Rijnland waren de laatste tijd meer regel dan uitzondering, maar in de wedstrijd tegen Kickers ’69 hoefde FC Rijnland geen enkele kaart van welke kleur dan ook te incasseren. Ondanks de teleurstelling over de nederlaag, was dit aspect voor de Bolster wél iets om zich over te verheugen.

De Bolster: ,,Natuurlijk balen wij als spelersgroep ook wanneer we met FC Rijnland weer eens in het nieuws komen vanwege de rode kaarten. Mensen die de wedstrijden niet gezien hebben, staan dan al snel met hun oordeel klaar. Vorige week in de wedstrijd tegen FC Aalsmeer verliest één van onze spelers zijn hoofd, terwijl er sprake is een leuke en sportieve wedstrijd. Als team baal je daar ook enorm van maar sta je machteloos op zo’n moment. Aan de andere kant snap ik ook heel goed, dat als je dit wekelijks overkomt je wel het nadeel van de twijfel hebt.’’

De wedstrijd tegen Kickers ’69 (volgend seizoen voetballend op zaterdag, SN) had een evenwichtig verloop met de thuisploeg als gelukkige winnaar. De Leimuidenaren scoorden vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd, nadat FC Rijnland-keeper Jeffrey Smeele geen antwoord had op de reboundpoging van de Kickers ’69-spits. Ondanks verwoede pogingen van FC Rijnland in de tweede helft lukte het de ploeg van trainer Ed Kluivers niet om met een resultaat naar Leiden terug te keren.

De Bolster ziet de wedstrijd wel als een ommekeer voor de rest van het seizoen. ,,Er is vandaag met passie en strijd gevoetbald en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Binnenkort komen ook sommige spelers weer terug van een schorsing. We willen het FC Rijnland-tijdperk op een waardige manier afsluiten en de laatste periode achter ons laten. De club is op bestuurlijk gebied ontzettend goed bezig, aan ons als spelersgroep de taak om FC Rijnland ook op voetballend gebied weer op een positieve manier onder de aandacht van het Leidse voetbalpubliek te brengen. Dat verdient deze club.”

Kickers ’69 -FC Rijnland 1-0 (1-0). 1-0 Gerad.