HomeZaterdagDerde klasseKagia eindigt op valreep toch nog in top 5

Kagia eindigt op valreep toch nog in top 5

-

Derde klasse A (zaterdag)- De 3-1 overwinning van Kagia op BSC ’68 betekende stuivertje wisselen op de ranglijst en daardoor kaapten de Lisserbroekers de vijfde plaats in de eindrangschikking voor de neus van  bezoekers uit Benthuizen weg. Doelman Sander Hogervorst was er dik tevreden mee. ,,Het was een prima uitslag en we sluiten zo goed af voor de vertrekkende trainer Anton Wijsman.”

In principe stond er niets meer op het spel voor de beide teams op een snikhete zaterdagmiddag. Zoals gezegd, alleen van plaats verwisselen op de competitieladder en dat hebben de oranje-witten dus gedaan. ,,We hebben terecht gewonnen”, blikt de sluitpost tevreden terug. Alleen dat tegendoelpunt zat hem een beetje dwars. ,,Die vent kon in het midden doorlopen en hij prikte er hem onhoudbaar in voor mij.” Het betekende kort na de rust de 1-1 omdat voor de rust reeds in de vierde minuut Thijs van Schinkel de gastheren op voorsprong had gezet. ,,We kregen kansen zat en hadden bij de rust zeker met 3-0 of 4-0 voor moeten staan” in de optiek van de doelman die het tot aan de winterstop niet makkelijk had maar nadien weer het vertrouwen kreeg om het doel in de hoofdmacht te verdedigen. ,,We vergaten het gewoon om het voor de rust al af te maken.”

Na de gelijkmaker werd vrijwel direct daarna de score door Dirk Jan Ligtenberg naar 2-1 getild. ,,We zijn daarna niet meer in de problemen gekomen maar verzuimden de score verder uit te bouwen. Toen tien minuten voor tijd Dorus van der Voort er 3-1 van maakte was het een gelopen koers.” Een prima uitslag dus in de ogen van Hogervorst. Na een sportief verlopen duel ‘waarin de benen vanwege de warmte toch wel een beetje zwaar werden’ omschrijft de doelman de zomerse weersomstandigheden. ,,Uitbliners vandaag? Nee, het was gewoon een collectieve teamprestatie”, was het Salomonsoordeel van Hogervorst. Een verdiende schuimende gele rakker na afloop smaakt dan dubbel lekker.

Binnenkort volgt nog een uitgebreide terugblik op het seizoen van Kagia!