Het bestuur van Kagia heeft op de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt dat Rene Ras met ingang van het seizoen 2018-2019 de nieuwe hoofdtrainer wordt van de club uit Lisserbroek. Ras is nu nog werkzaam bij Van Nispen en zal na dit seizoen Anton Wijsman opvolgen.

Loopbaan Rene Ras

Ras is op dit moment bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van zondag derdeklasser Van Nispen, waar hij aan het einde van dit seizoen  zal vertrekken. Als voetballer heeft Ras zijn jeugdopleiding doorlopen bij Van Nispen. Hier maakte hij ook zijn debuut bij de senioren om vervolgens de overstap te maken naar FC Lisse. Bij FC Lisse zaterdag kon Rene zich verder doorontwikkelen als voetballer, met als absoluut hoogtepunt het kampioenschap tegen Scheveningen. Zijn actieve voetballoopbaan heeft Ras afgesloten bij Van Nispen, onder andere met twee kampioenschappen.

Als trainer is Ras bijna zijn hele carrière werkzaam geweest in het zondagvoetbal. Een uitzondering hierop was in zijn begin jaren, toen hij als trainer bij FC Lisse zaterdag 2 aan de slag ging. In de regio is de toekomstige Kagia-trainer geen onbekende, want hij heeft onder andere gewerkt bij (toenmalige) derdeklassers Foreholte, Teylingen, FC Lisse (zondag) en van Nispen.

                                    Op de foto v.l.n.r. Mark Scholte (TC), Rene Ras en voorzitter Richard Trompert

Reactie Rene Ras

,,Kagia is een mooie dorpsclub die bij mij past. Het is een club die ik altijd gevolgd heb en die altijd op mijn ‘lijstje’ heeft gestaan om ooit trainer van te worden. Ze hebben een talentvolle spelersgroep en een talentvolle jeugd die de komende jaren de stap naar de selectie gaat maken. Het lijkt mij een mooie uitdaging om deze spelersgroep verder te ontwikkelen en om de talentvolle jeugd hierin in te passen. Ik heb een zeer goed gevoel aan de drie gesprekken, die we gevoerd hebben, overgehouden. Vooral de betrokkenheid van de mensen bij de club en het “wij” gevoel spreken mij erg aan”, aldus Ras.

Reactie Kagia

,,Rene is iemand die onze jonge selectiegroep een stap verder kan brengen middels verzorgd voetbal. Rene heeft ervaring met het inpassen van talentvolle jeugdspelers en heeft laten zien dat hij oog heeft voor de gehele selectie. Een aantal speerpunten die voor ons de komende jaren heel belangrijk zijn. Plezier in het spelletje staat samen met een gezonde dosis prestatie bij Rene voorop. Kagia is een echte dorpsclub, te vergelijken met de verenigingen waar Rene met veel plezier en succes heeft gewerkt. Zijn houding is er een van ‘doe maar gewoon’ en dat past uitstekend bij een dorpsclub als Kagia. Met Rene gaan we werken aan onze doelstellingen, waar vooral de doorstroom van eigen jeugd naar de selectie centraal staat”, aldus Mark Scholte, bestuurslid Voetbaltechnische zaken.

De komende weken zal de technische staf verder vorm krijgen en zullen de gesprekken met de overige staf en spelers plaatsvinden.

Het Bestuur van v.v. Kagia laat tot slot trots weten dat de selectie van de nieuwe hoofdtrainer tot stand kwam in samenwerking met de technische commissie en een afvaardiging van de spelersgroep. Er wordt in Lisserbroek vol vertrouwen naar de toekomst gekeken!