Voorbeschouwing- Toen de stofwolken rond de transferperiode waren opgetrokken werd Sporting Leiden zondag prompt tot kampioenskandidaat nummer een gebombardeerd. Klinkende namen als Kenneth en Danny Maaskant, Mo Berdai en Henk Brandt prijkten o.a. op de selectielijst van de Morsclub. De nieuwe trainer Kevin Wassenaar komt in een gespreid bedje terecht kon men horen. Wassenaar haast zich om het optimisme te temperen: ,,Hallo zeg, kampioen word je niet zo maar! Er is veel meer voor nodig dan een paar gevestigde namen om met de schaal omhoog te staan aan het eind van de rit. Zeker, verdedigend zijn we op papier ijzersterk, maar dat moet er wel uitkomen. Dan moeten er ook nog doelpunten gemaakt worden bijvoorbeeld en een betrouwbare sluitpost is ook meer dan welkom.”

En bij het laatste wringt de schoen vooralsnog. Jeffrey Smeele, die zich een zeer uitstekende doelman toonde heeft aangegeven dit seizoen voor voetbal te kiezen. Mario van der Pluijm is voorlopig nog niet fit. Wessel Sels is nu eerste keuze en die staat zijn mannetje, maar een goede back-up ontbreekt vooralsnog en dat is echt noodzaak om een heel seizoen door te komen. ,,Belangrijk is ook een groep te kneden die tot het eind bereid is voor elkaar door het vuur te gaan en dat tot de negentigste minuut. Daar wil ik aan werken. Zondag jongstleden tegen Charlois voor de beker ging het wat dat betreft mis. We speelden een half uur uitstekend, maar kwamen toch met 1-0 achter. Vervolgens zakten we helemaal weg. Oké, het is een eerste wedstrijd, maar zoiets mag ook in de beginfase van het seizoen niet gebeuren. Werk aan de winkel dus.”

Toen bekend werd dat Wassenaar trainer Sporting Leiden zou gaan trainen werden er hier en daar wenkbrauwen gefronst. Wassenaar keepte bij Lugdunum en had geen ervaring als oefenmeester bij de senioren. ,,Klopt”,  zo gaat hij verder. Eerlijk is eerlijk, ze nemen best een gokje. Dat besef ik ook wel. Het is echter een droom voor mij waar ik al lang naar uitkijk. Ik weet echter wel degelijk waar ik aan begin. Met de groep is tijdens mijn sollicitatieprocedure gesproken en er was niemand die dwars ging liggen. Ik ken de jongens en ik ken de club en dat geeft voor iedereen het nodige zelfvertrouwen.”

Gevraagd naar de doelstellingen voor het komende seizoen: ,,Het is natuurlijk een gekke competitie. We willen hoe dan ook in de ‘kampioenspoule’ komen die na de winterstop start. Van daar uit kijken we wel verder. Ik kan de kracht van de andere clubs ook niet serieus inschatten. Ambities hebben we zeker, maar voorlopig kijken we niet verder dan laten we het maar de eerste periode noemen.” Er is nog veel werk te verzetten voor de jonge trainer voor er een hecht team ontstaat uit de (vele) nieuwelingen en zij die bleven. Aan enthousiasme en inzet ontbreekt het echter niet.

Wassenaar wil tot slot nog eens met de grootste nadruk vermelden dat het groots is wat de vrijwilligers voor elkaar gebokst hebben deze zomer: ,,Het complex heeft een ware metamorfose ondergaan. Het heeft een hele frisse uitstraling. De organisatie en planning daarachter moet je ook niet onderschatten. Hulde voor iedereen!”

Mutaties:

Gekomen: Danny Maaskant (DoCoS), Kenneth Maaskant (UVS), Thom Ligtvoet (UVS), Kevin Wassenaar (Lugdunum, trainer), Mo Berdai (Lugdunum), Henk Brandt (Lugdunum), Jeffrey van der Pompe (Roodenburg), Mike Siebert, Nick van der Reijden (Die Haghe), Tolga Karpuz (UVS).

Vertrokken: Leroy de Haas (tussentijds), Ed Kluivers (trainer, ARC), Jeffrey van Dijk (Leidsche Boys), Pablo Luiten, Daaf Mink, Rob van Noort, Peter Bleijenberg (allen lager elftal), Leonardo Ramirez (Voorschoten’97).

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

23/09: Graaf Willem II VAC (uit)

30/09: vrij

07/10: Van Nispen (uit)