dinsdag, november 28, 2023
HomeZaterdagDerde klasseLSVV ’70: met 2 spelers op trainingskamp naar het buitenland

LSVV ’70: met 2 spelers op trainingskamp naar het buitenland

-

Met een soepele tred stapt Guus van Kessel, de 27-jarige aanvaller van LSVV ’70, The Duke of Oz binnen. Het is duidelijk dat Van Kessel hier op bekend terrein is. Niet zo vreemd, want dit etablissement staat ook wel bekend als  het officieuze clubhuis van de Leidse Studenten Voetbal Vereniging. Al snel zit de sympathieke Brabander op zijn praatstoel.

,,Ik ben opgegroeid in Uden en heb daar gespeeld voor UDI ’19 en FC de Rakt. Toen ik voor mijn studie Criminologie naar Leiden moest verhuizen, heb ik mij aangemeld als lid van LSVV ’70. In mijn eerste jaar werden we gelijk kampioen van de 4e klasse en ik ben nu bezig aan mijn 3e seizoen bij de club.”

Door het vertrek van kopsterke spits en aanspeelpunt Richard Guffens was LSVV’70 dit seizoen gedwongen om op een wat andere manier te spelen. Het verlies van Guffens wordt trouwens meer dan aardig gecompenseerd door de makkelijk scorende aanwinst Jiddo Doornenbal met wie Van Kessel een duo vormt in de aanval.

,,Jiddo is snel terwijl ik het meer moet hebben van mijn kracht en inzet. We raakten steeds meer op elkaar ingespeeld en daarom is het des te vervelender dat ik na een wedstrijd of vijf geblesseerd moest afhaken met een liesblessure. Het herstel gaat trouwens langzamer dan gehoopt. Ik zou dan ook niet rouwig zijn met wat afgelastingen de komende periode.”

Vervolgend: ,,We zijn matig gestart dit seizoen en daarom was het lekker dat we de laatste twee wedstrijden voor de winterstop winnend konden afsluiten. We houden zo de aansluiting met de middenmoot en niet degraderen uit de 3e klasse is ook dit seizoen weer het doel. Als we 10e worden is dat voldoende voor handhaving en vieren we dat met onze inmiddels bekende grachtentocht door Leiden.”

,,Ik heb het hier goed naar mijn zin en zolang ik in deze omgeving blijf wonen (Van Kessel is momenteel woonachtig in Lisse, SN) ga ik niet weg bij deze club. Of het moet zijn dat onze held Rutger Goudriaan (Kagia) met een mooie aanbieding komt om bij hun te komen voetballen. De velden van Kagia liggen op 5 minuten fietsen afstand mijn huis en dan zou ik daar nog  eens goed over na moeten denken.”

,,Of wij in de winterstop ook op trainingskamp naar het buitenland gaan? Ha,ha, mooi verhaal! Omdat het in het Nederlandse amateurvoetbal blijkbaar een gewoonte is geworden dat vanaf de 4e klasse elke club dan op trainingskamp naar een ver oord gaat, zijn wij er ook maar een avondje voor gaan zitten om wat te bespreken. Je wilt toch ook niet achterblijven bij al die clubs, nietwaar? Al snel kwam een plan op tafel om op trainingskamp naar Italië te gaan, maar tot definitieve afspraken is het die avond niet gekomen. Althans, dat dachten de meesten van ons.

Twee van onze spelers, ik wil niet zeggen om wie het gaat maar het zijn  Leo Casteel en Nils de Groot, waren ervan overtuigd dat  we hadden afgesproken om met z’n allen in februari naar Italië te vertrekken en zij hebben kort daarna hun vliegtuigtickets  geboekt.  De overige spelers van ons team kunnen in die periode  geen vrij krijgen en nu gaan Leo en Nils met z’n tweeën naar Venetië, romantische plek toch? Nee joh, zo’n  buitenlands voetbalavontuurtje is voor ons gewoon niet weggelegd. We blijven in de winterstop lekker 1x per week trainen op het eigen complex,  dat is voor ons al zwaar genoeg.”

LSVV’70 :

Positie: 11-13-21-26 (9e)

Periode 1: 8-7-17-23 (11e)

Periode 2: 3-6-4-3 (6e)

Thuis: 6-13-16-10 (4e)

Uit: 5-0-5-16 (14e)

Grootste zege: 5-0 Blauw Zwart (thuis)

Grootste nederlaag: 1-4 Soccer Boys (thuis), 4-1 FC Oudewater (uit), Zwammerdam 4-1 (uit)

Thuis: 2 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 0 keer niet gescoord

Uit: 0 keer nul gehouden

Uit niet gescoord: 1 keer niet gescoord

 

Must Read