Derde klasse A (zaterdag) – ,,Laten we maar lekker gaan ballen deze tweede helft, we zijn hier toch in het altijd gezellige Zoetermeerse Westerpark, dat is wat we in de rust tegen elkaar zeiden. Want na de 1-0 scoorde DWO vrij eenvoudig nog twee keer en konden we met een voor ons bij uitwedstrijden vertrouwde achterstand de kleedkamer opzoeken. Gelukkig kon Gerben Groenendijk in de tweede helft onze eretreffer noteren, maar verder dan 3-1 kwamen we niet. De wedstrijd kabbelde rustig verder en we konden dus onze zesde uitnederlaag noteren. Maar we waren allen wel getuige van de invalbeurt van de lang geblesseerde Guus van Kessel, twintig minuten voor tijd”, aldus de goedlachse nu als rechtervleugelverdediger gestalde Wouter Huisman van LSVV’70.

Hoe zou trainer Freek Jansen zijn team neerzetten nu het al een aantal dagen rond gonsde dat er negen selectiespelers ontbraken en er ook spelers binnen de lijnen verschenen die voor het laatst op 16 december tegen BSC’68 (1-0 winst) een lederen knikker van dichtbij hadden gezien? Huisman: ,,DWO was beter vanaf het eerste fluitsignaal, maar na twintig minuten stond het toch nog 0-0. Jammer dat onze twee kansen van Neal Petersen, een schot, en Jiddo Doornenbal, een intikker pur sang, niet konden worden benut. Maar na de 1-0, door slecht verdedigen in de zestien, te gemakkelijk verdedigen bij de tweede treffer en mijn eigen doelpunt nadat Demian Flippo de bal tegen me aanschoot waarna deze het net achter onze doelman Thomas Waasdorp opzocht, was het hoog tijd voor wat overpeinzingen in de rust.”

Toch waren het de Leidse studenten die beter dan DWO, de Zoetermeerse tegenstander, aan de tweede helft begonnen. Maar verder dan de 3-1 van middenvelder Groenendijk kwam LSVV’70 niet. ,,Het geloof in een goede afloop was er ook niet echt meer bij ons, we werden dan ook niet meer gevaarlijk. En bij mij was de accu ook al aardig leeg na zeventig minuten, want voortdurend op rechts opstomen langs de krijtlijn kost veel energie, zeker voor een huisvader op 34-jarige leeftijd. Ik ben een pinch-hitter, maar een hele aparte. Bij spelerstekorten speel ik zo lang mogelijk mee. Dus ik val niet het laatste kwartiertje in. Maar ik maakte nu graag plaats voor de lang geblesseerde Guus van Kessel. Dat ik dit vandaag live mocht meemaken”, sprak Huisman met enige emotie in zijn stem.

Deze aanvaller Van Kessel was al vanaf wedstijd nummer vijf van deze competitie uitgeschakeld. De fysiotherapeut van zijn werkgever had een liesblessure geconstateerd. Van Kessel liet op 8 januari Leidenamateurvoetbal nog weten te hopen op wat afgelastingen om zo niet teveel wedstrijden te zullen missen. En nu viel hij dus prima in. Huisman: ,,Dit gaat nu de voetbalgeschiedenis in als het wonder van Van Kessel. Want het bleek namelijk geen liesblessure maar een blessure achterin de rug te zijn en na een enkele behandeling was onze Leidse godenzoon weer voetbalklaar. Het moet toch niet gekker worden met die opleiding voor fysiotherapeuten.”

Mogelijk zullen er n.a.v. deze wonderbaarlijke genezing komende week door Leidse fractieleden in de Tweede Kamer wel kamervragen gesteld gaan worden over deze opleiding. Maar het was in ieder geval ondanks de uitnederlaag een plusgevoel voor trainer Jansen. En dat was zeker ook de meer dan flitsende invalbeurt van Leo Casteel. LSVV’70 had ondanks deze uitnederlaag zich al met al aardig hersteld van de 7-1 nederlaag afgelopen dinsdag tegen Meerburg om de LAV Cup (poule C). De Leidse studenten zijn nu wel van plek negen naar plek 12 gezakt met 13 uit 12 (22-29) en dat moet zeker verbeteren. Komende zaterdag hoeven ze niet ‘de wei in’, dat is pas op zaterdag 10 februari uit bij Blauw Zwart. Deze ploeg staat elfde met 14 uit 13. Maar LSVV’70 had thuis glansrijk met 5-0 gewonnen, kansen dus zou je zeggen.”

Huisman: ,,Natuurlijk hebben we na afloop van deze wedstrijd met elkaar mooie, vloeibare, wedstrijdanalyses kunnen maken. Als we met die opbrengsten komende dinsdag om de LAV Cup L.V.V. Football Factory uit kunnen bestrijden, lukt het ons misschien nog om in de lotingsbeker 21 februari voor de tweede ronde te komen.”

Deze markante Leidse studentenploeg verwoordde het vanmiddag al met een tweet met een zeer sterke zelfanalyse: ‘lichaam en geest leven vanmiddag continu in onmin’. Leidenamateurvoetbal gaat het komende dinsdag zeker volgen. En heb je interesse om het live bij te wonen? De voor deze Leidse studentenderby speciaal aangebrachte veertien skyboxen zijn al verkocht, inclusief de catering op maat. Er zijn alleen nog 198 kaartjes aan de lange zijde beschikbaar voor de ware voetballiefhebbers. Deze wedstrijd dinsdag 30 januari om de LAV Cup is dus echt ‘the place to be!’.

DWO – LSVV’70 3-1 (3-0). DWO 1-0, DWO 2-0, DWO 3-0 en Groenendijk 3-1.

Basisopstelling: Waasdorp, Huisman, Flippo, Petersen, Doornenbal, Egberts, Groenendijk, Leugering, Van Ruiten, Bardaa en De Groot.