Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is als de nummer drie de winterstop in gegaan. De ploeg van Roberto Escudero won overtuigend met 1-5 van Alphia, dat nu drie punten achterstand heeft op de Leidse ploeg. Be Fair heeft weer vier punten meer dan de groen-witten, terwijl Van Nispen al negen punten meer verzamelde. Toch lijken de Leidenaren bezig aan een sterk seizoen en lijkt er weldegelijk iets te halen in deze competitie.

Escudero meende vooraf dat zijn ploeg niets te verliezen had. ,,We kregen te maken met de ene na de andere afvaller in de voorbije dagen. Dit om uiteenlopende redenen. Dat maakte dat we moesten spelen met Houssin Bezzai, Martijn van Leeuwen, Jochie Sebrechts en Ozan Demirbas. Prima spelers natuurlijk, maar allemaal tevens niet okselfris. Daarnaast hadden we met Ilias Absalem slechts 1 niet fitte speler op de bank. De spoeling was dus heel dun en dat maakt het er tegen een tegenstander als Alphia niet makkelijker op. Zij presteerden prima tot nu toe. We hadden elkaar dus allemaal nodig en daarin ben ik verre van teleurgesteld. We speelden met het hart en zo hebben we deze wedstrijd naar onze hand kunnen zetten.”

Bij de rust had Lugdunum al een voorsprong te pakken (1-2). Na de onderbreking werd de thuisploeg, die volgens trainer Angelo Leverock niet thuis gaf, verder op afstand gezet. Voor de Leidse doelpunten tekenden Ozan Demirbas, de sterk optredende Arash Latifi (2) en Absalem (2). De invaller liet zich dus gelden ondanks het feit dat hij niet geheel fit was. Het Alphense tegendoelpunt kwam op naam van Jesse Lipsius.

Escudero had bij de gelijkmaker nog het idee dat zijn ploeg zou buigen, maar niets was minder waar. ,,We pakten het juist nog beter op en we bleven de betere ploeg. Ik ben absoluut trots op wat de jongens hebben laten zien. Helaas ben ik in een aantal andere spelers teleurgesteld. Zij hebben de ploeg in de steek gelaten. Bij geldige redenen van afwezigheid heb ik daar geen moeite mee, maar in dit geval hebben bepaalde spelers een verkeerde keuze gemaakt en dat blijft niet zonder gevolgen. Dat is heel jammer en bepaald niet collegiaal. Waar ik ook van baal is dat de trainingsopkomst de laatste weken te wensen over laat. Dat was daarvoor wel anders. Dat moet echt veranderen om zo onze positie minimaal te kunnen handhaven. Die mogelijkheden hebben we zeker, maar daarin moeten spelers elkaar wel helpen. Al met al heeft deze zege mij een aantal zaken duidelijk gemaakt.”

Verder kwam er nog nieuws van Van Leeuwen, die al heel lang met pijn speelt. ,,Dinsdag word ik geopereerd in het AMC. In mijn onderste spronggewicht steekt een stukje bot uit wat op een ander bot terecht komt. Dat heeft al die tijd de pijn veroorzaakt. De specialisten gaan dit nu weg slijpen. Dat zou de pijn moeten gaan wegnemen. Als dat niet het geval is, dan moet ik er mee stoppen. Hoe pijnlijk dat ook voor mij is als voetbaldier. De arts schat de kans echter groot in dat ik straks weer zorgeloos kan spelen. Het herstel zou een week of zes in beslag gaan nemen. We gaan het zien. Ik kijk er niet naar uit, maar dit is de enige manier om er achter te komen of ik straks verder kan of niet.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, Bezzai, C.Isitir, Thong, Van Leeuwen, A.Latifi, O.Isitir, Demirbas, Sebrechts,