Sinds vorig seizoen is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie en het Leidsch Dagblad. Elke vrijdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Vandaag stond het volgende interview op papier. Nu nog even via deze website, voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. Dit keer in de spotlights: Adam Atif van Lugdunum.

Het overkwam RCL, in het seizoen 2006-2007, al eens in de tweede klasse. De Leiderdorpers pakten de eerste periodetitel, een ernstig verval volgde, de prijs moest worden ingeleverd en degradatie werd een feit. Lugdunum hoopt dit scenario te voorkomen, maar dat er sprake is van lichte paniek steekt Adam Atif niet onder stoelen of banken. Plaats twaalf verplicht tot het spelen van wedstrijden voor lijfsbehoud en op die stek staat nu nog TAVV. De Ter Aarders hebben echter, twee speelronden voor het einde van de reguliere competitie, nog slechts drie punten achterstand op Lugdunum. Bovenal lijkt de vrije val van de Leidse ploeg niet te stoppen. De formatie van Jan Wansink stond enige tijd bovenaan en in de winterstop nog keurig tweede. Uit de laatste twaalf wedstrijden werden slechts vijf punten vergaard. In 2018 werd eenmaal gewonnen.

Atif: ,,We hebben het nog steeds in eigen hand en ik ben er van overtuigd dat we alsnog straks voor promotie kunnen spelen. Er is genoeg kwaliteit om weg te komen uit de benarde situatie. Er zal echter wel door iedereen gebikkeld moeten worden in de twee resterende ontmoetingen. Doen we dat niet dan hebben we wel een probleem. We moeten enkel naar onszelf kijken. De concurrentie moet er niet toe doen.”

Dat voor wat de positieve insteek van de middenvelder. ,,Het mag duidelijk zijn dat de sfeer van voor de winterstop weg is. De trainingsopkomst is niet om over nar huis te schrijven en het plezier en de zin om het met elkaar te doen is grotendeels verdwenen. Er is bij ons wel een verschilt tussen binnen en buiten het veld. Binnen de lijnen is er best wel agressie naar elkaar. Dat vind ik op zich prima, maar er moeten wel grenzen zijn. Het mag allemaal wel at positiever naar elkaar toe. Het gekke is wel dat we het na afloop ook wel weer kwijt zijn. Let wel; ik spreek over mijn eigen optreden.”

Atif as voor de winterstop geruime tijd in bloedvorm. Door een voetblessure werd de technisch vaardige speler teruggeworpen. Atif speelt wel weer, maar daar is veel mee gezegd. ,,Ik kan alleen spelen met pijnstillers. Alle diagnoses zijn al voorbij gekomen. Een botbreuk, een onwillige pees en dan weer een scheurtje. Al met al is nog niets zeker en ik loop nog steeds bij sportartsen en bij de fysio. In de maanden dat ik niet kon spelen, ben ik ook tien kilo te zwaar geworden. Daardoor breng ik nu niet wat ik kan brengen.”

De student HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening in Den Haag wil nog wel hogerop. ,,Toen het zo lekker liep, stond ik open voor een grote stap vooruit. Ik weet zeker dat ik de hoofdklasse of divisievoetbal aan kan. Door de blessure is het er niet van gekomen. Wel was ik toe aan een andere omgeving en zodoende wil ik na dit seizoen gaan vlammen bij Docos en dan zien of ik wél de stap kan maken daarna. Dat is echter van later zorg. We moeten nu met zijn alles gaan geven. Het is jammer dat we daar sterkhouders als Tim de Cler (geblesseerd) en Martijn van Leeuwen (geschorst) bij moeten missen, maar daar staat tegenover dat Soufiane Boukhidous weer terug is. Hij scoort, sleurt, werkt als een paard en ik kom met hem ook beter tot mijn recht. Degradatie gaat in elk geval niet gebeuren. Lugdunum speelt straks voor promotie. En dan kan alles nog goedkomen.”