Nacompetitie (derde/vierde klasse)- LSVV’70 leeft nog na afgelopen zaterdag. Op eigen veld leek het faliekant mis te lopen tegen Floreant. Halverwege stond het 0-2 voor de formatie uit Boskoop en geheel tegen de gewoonte in ging trainer Freek Jansen in de rust ‘uit zijn panty’. ,,Het leek nergens op en we gingen richting de ondergang. Als je ten onder gaat dan wel strijdend en ik zag dat we ons naar de slachtbank lieten leiden. Dus ik heb ‘volle bak’ geëist en daarin ben ik niet teleurgesteld. Na de 1-2 van Nils de Groot was het geloof terug en dat betaalde zich uiteindelijk uit.”

Het geduld van Jansen en de Leidse aanhang werd daarbij wel op de proef gesteld. Leo Casteel scoorde tegen sluitingstijd van de reguliere negentig minuten en in de extra tijd kroonde de ijzersterk spelende Jos van Beuningen zich tot beul van de bezoekers. Het Leidse feestje ontbrandde hevig, maar heel lang is er niet om na te genieten. Komende zaterdag wacht de tweede horde. Dan komt SEV, de nummer 3 uit 4A, op bezoek. De Leidschendammers maakten lange tijd aanspraak op de titel, maar tegen het einde van het seizoen ging het steeds moeizamer en daar profiteerde VVSB optimaal van.

Afgelopen zaterdag kende ook SEV de grootste moeite om te overleven. Aarlanderveen opende de score na een kwartier. Paul Janssen kopte evenwel even later de gelijkmaker binnen, maar daarna bleken de ploegen niet meer in staat te scoren. Ook in de verlenging lukte dat niet en zo moesten strafschoppen de beslissing brengen. De gastheer miste de derde pingel en de komende tegenstander van LSVV’70 toonde zich vijfmaal koelbloedig. Het lijkt dus niet aan te raden voor de Leidse ploeg om het op elfmetertrappen te laten aankomen. De winnaar van dit treffen speelt een week later in de finale tegen de winnaar van het treffen tussen Alphia en Siveo’60. Met andere woorden; LSVV’70 is vooralsnog de enige derdeklasser en wil dat uiteraard blijven. One down, two to go..