Derde klasse A (zondag)- Voor de tweede keer dit seizoen toonde SJZ zich te sterk voor koploper Altior (0-1). Tegen sterkere tegenstanders presteren de Zoeterwoudenaren over het algemeen boven verwachting, terwijl tegen de mindere goden in de derde klasse A punten worden verspeeld. ,,Of Altior de sterkste ploeg is dat weet ik niet, maar in deze klasse kan iedereen van elkaar winnen”, sprak de winnende trainer Ludo Pistorius, die zijn team extra voorbereidde op het duel met de lijstaanvoerder.

,,Normaal gesproken geef ik weinig extra details aan de ploeg voor de wedstrijd en we passen ons ook meestal niet aan. Ook omdat het in deze klasse iedere week maar afwachten is wie er in de basis staan. Spelers kiezen voor een weekendje weg of een skivakantie. Maar Altior ken ik, omdat ik hier om de hoek woon in Ter Aar. Ze komen uit dezelfde gemeente. Bovendien ken ik Marco Pellegrom bijvoorbeeld uit mijn tijd bij Zevenhoven. Die probeer je dan in te kapselen en uit de wedstrijd te halen. Ik wist in de auto al dat hij ging spelen. Kijk, ik kan over Warmunda ook wel alles gaan vertellen. Maar als Selmo Kurbegovic niet speelt, dan is het weer een compleet ander verhaal. Nu wisten we wie ging spelen en wie we in de gaten moesten houden. De uitvoering was prima.”

In de problemen kwam SJZ in de eerste helft niet. De bezoekers uit Zoeterwoude-Dorp stonden organisatorisch sterk en gaven nauwelijks kansen weg. Zelf opende Hans Coret binnen het half uur de score: 0-1. Na rust had de voorsprong nog verder uitgebouwd moeten worden, maar Altior-doelman Jeroen Sassen pareerde meerdere inzetten op acrobatische wijze. Hij hield daarmee de thuisploeg in de race en zag zijn teamgenoten in het laatste kwartier een paar enorme kansen op de gelijkmaker missen.

,,We hadden het zelf al eerder af moeten maken”, vond Pistorius. ,,We hebben laten zien dat Altior niet zomaar kampioen kan worden. Ik denk dat ze dat uiteindelijk wel worden, maar ook wij kunnen van ze winnen. Toch blijft het ongelooflijk hoe laag we staan op de ranglijst. Met alle respect; we staan achtste. Dat is om te huilen en we moeten veel beter kunnen met elkaar. Dat neem ik de jongens wel kwalijk dat ze het niet iedere week kunnen opbrengen tegen wat mindere ploegen.”

De trainer liet na afloop zijn auto verstandig staan op het sportpark. Pistorius, die op nog geen vijf kilometer van het Altior-complex woont, dronk een biertje in de kantine om de overwinning te vieren. ,,Die auto haal ik hier morgen wel op. Ik kijk wel of ik met iemand mee kan rijden.”

SJZ: Van Diemen, Hulsbos (45. Wansink), De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hensing, Sleijser, Versteegen, D. Coret (61. Willemse), H. Coret, Hoogbruin (90. De Goeje).

Altior-SJZ 0-1 (0-1). 27. H. Coret 0-1. Scheidsrechter: Van Booma. Toeschouwers: 240.

Beluister hier de podcast met trainer Pistorius.